Tabără Internațională Anglia | Ziua 12

Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 27
Jul 28
Jul 26
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02

Ziua 12 – O nouă zi de cursuri și activități interesante

Joi dimineață la ora 8:30 eram dejă la masă, pentru a evita aglomerația ce se creează la cantină. Am mâncat bine pentru a avea energie pentru cele două activități care erau în program: archery şi leap of faith.

1 - tabere internationale

La fel ca la începutul oricărei activități, şi la tir cu arcul (archery), elevii au primit instrucțiunile necesare pentru a fi în siguranță pe toată desfăşurarea. Apoi, s-a determinat pentru fiecare copil în parte care îi este ochiul dominant, dreptacii purtând pe brațul stâng o brățară de protecție, iar stângacii purtând pe brațul drept brățara. S-au creat şase grupe a câte trei copii. În prima grupă o avem pe curajoasa Cristina :).

6 - tabere internationale de limba engleza

4 - tabara internationala in anglia

7 - tabara internationala engleza

Primul copil care a reușit sa înfigă săgeata în zona galbenă centrală este Margarita din Italia. Gabriel a nimerit patru săgeți în zona roșie, ultima fiind chiar la granița dintre roșu și galben. Cristian a nimerit în galben, şi chiar dacă acest lucru s-a întâmplat doar de la a doua încercare, a fost foarte entuziasmat. Toți copiii mi-au spus că s-au simțit minunat.

11 - tabere pentru copii

10 - tabara in strainatate

9 - tabere in strainatate

8 - tabere internationale engleza

5 - tabara internationala de limba engleza

3 - tabere internationale in anglia

2 - tabara internationala

A urmat apoi o scurtă pauză, după care ne-am îndreptat spre a doua activitate a dimineții: leap of faith. Copiii trebuiau să se cațere pe un buștean, iar din vârf trebuiau să facă balans și să sară, prinzându-se de o bară aflată în aer. De acolo îşi dădeau uşor drumul pe frânghie până ajungeau cu bine la sol. Totul s-a desfăşurat sub coordonarea supraveghetorilor care le-au facut copiilor instructajul necesar pentru a fi în permanență în siguranță. Cu toții au fost curajoși, urcând până în vârf, unii dintre ei reuşind chiar să se prindă de bară. Dacă nu se prindeau, nu era nicio problemă, fiind ținuți bine de sfori trase de instructori cu ajutorul celorlalți elevi. La finalul activității, Cristina ne-a învățat cum să facem cu nod marinăresc.

12 - tabere engleza pentru copii

13 - tabara engleza pentru copii

14 - tabere pentru copii

16 - tabere in anglia

După două sesiuni pline de adrenalină şi solicitante, ne-am îndreptat voioşi spre cantină pentru prânz, unde am avut: ciorbă, burger cu vită sau pui sau fasole, cartofi noi la cuptor cu caşcaval, cartofi wedges.

La ora 14:30 au început cele trei ore de limba engleză. La cursuri Mihai a fost în sala de calculatoare, unde copiii au avut de completat o fișă despre diverse țări. Au ales Australia, fiind plasat într-o grupă cu un elev arab. Gabi, Cristina și Clea au jucat mimă și code breaker, distrându-se copios.

După cină, ne-am îndreptat spre activitatea de seară: foc de tabără! Ne-am distrat, am cântat şi am dansat la căldura focului 🙂

19 - tabere internationale de engleza

20 - tabara internationala de engleza

17 - tabere internationale copii

21 - tabara engleza anglia

22 - tabere engleza anglia