Tabără Internațională Anglia | Ziua 8

Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 27
Jul 28
Jul 26
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02

Ziua 8 – Întoarcerea acasă sau continuarea taberei

Sâmbătă am avut o noapte agitată, fiind treziți de trei ori de alarma de incendiu, se pare din neatenția unor copii din alte grupuri – dar nu ne jucăm cu focul şi fiecare alarmă a fost tratată cu maximă seriozitate, urmându-se procedurile stabilite în caz de incendiu, proceduri care ne-au fost arătate în prima zi a taberei.

La ora 06:30 s-au trezit elevii care urmau să părăsească astăzi campusul, pentru a îşi termina bagajele şi a se pregăti pentru drum. Au fost la mic dejun, iar la ora 8 s-au îmbarcat în microbuzul ce urma să le facă transferul la aeroport. Deoarece mulți elevi internaționali părăseau astăzi campusul, şcoala a închiriat o sală de conferințe la Hotelul Radisson din aeroportul Heathrow, unde copiii au putut aştepta până se deschideau birourile de check-in. Au profitat de timpul liber pentru a mânca pachețetul de prânz la pachet (packed lunch) primit de la şcoală, iar Alessia, David şi Mihai s-au împrietenit cu Philip, un băiețel din Austria, pe care l-au învățat să joace Macao.
25 tabere internationale

24 tabara internationala

Deşi avionul a decolat cu o întârziere, zborul a decurs fără probleme, doar cu mici turbulențe, iar la ora 21 grupul care stătea doar o săptămână a aterizat cu bine pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. Emoționați că se vor reîntâlni cu părinții, dar totodată trişti că experiența lor în Anglia s-a încheiat, copiii nu au părăsit aeroportul fără să mai facă poze de grup 🙂

22 tabere anglia

23 tabere internationale anglia

Jurnalul de tabără va continua cu prezentarea excursiei făcută de restul grupului la Ashford.

După mic dejun, ne-am reunit la ora 9:30 pentru a face o plimbare în micuțul orăşel din Kent. Din păcate a început să picure, şi de abia în jurul orei 10:20 am pornit la drum, așteptând elevii din alte grupuri care au întârziat. Deoarece nu ne întorceam la timp pentru prânz, am primit şi noi prânz la pachet, pe care elevii l-au mâncat pe drum spre centru.

2 tabere internationale

1 tabara internationala

Astăzi am avut parte de o vreme britanică autentică, plouându-ne tot drumul. După o plimbare pe jos de 40 de minute, am ajuns, spre marea încântare a copiilor, la mall-ul Country Square Shopping Centre. Aici varietatea era destul de mare: haine, încălțări, cărți, dulciuri, jocuri logice, suveniruri, etc. La ora 12:30 copiilor le era din nou foame, şi ne-am oprit la fast-fooduri: Burger King şi KFC.

7 tabara internationala

4 tabara internationala

5 tabere internationale

3 tabere internationale

6 tabere internationale

Cu forțe proaspete, am continuat plimbarea prin mall, iar la ora 16:30 am decis să ne întoarcem în campus – de această dată cu taxiul, deoarece ploaia nu mai contenea. Gabriel și-a cumpărat două cărți de care este foarte încântat, motiv pentru care și-a dedicat o parte a după-amiezei lecturii.

8 tabere internationale

În cameră ne-am bucurat să găsim așternuturi curate, care aşteptau să fie întinse pe pat. O procedură grea pentru unii dintre elevi, însă au primit ajutor pentru a duce cu bine la capăt îndeletnicirea. Deoarece mâine este zi de spălat, am început să triem hainele pe culori, pentru a le putea preda doamnelor de servici.

10 tabere anglia

9 tabere internationale

Din păcate, grupul simpatic de elevi taiwanezi a părăsit astăzi campusul, însă am avut plăcuta surpriză să aflăm că vis-a-vis de camera băieților au venit elevi din Egipt, care sunt tare amuzanți.

11 tabere anglia strainatate

La cină am avut musaca cu vită și legume, tocana de legume în stil marocan,  cous-cous, cartofi, salate, orez cu lapte și dulceață.

La ora 19:30 ne-am îndreptat spre sala de sport, unde băieții au jucat baschet și fotbal până în momentul în care au sosit instructorii pt a face cunoștință cu noii colegi de grupă.

17 tabere in strainatate

15 tabere internationale in strainatate

12 tabere in strainatate

13 tabere internationale in strainatate

14 tabere internationale

21 tabere anglia

18 tabere internationale in strainatate

18 tabere internationale

19 tabere anglia

20 tabere internationale

La ora 21 ne-am îndreptat spre camere pentru a face duş, şi apoi ne-am pregătit de somn, fiind obosiți după excursia de astăzi. Începe o nouă săptămână de tabără şi trebuie să fim odihniți!