Tabără internațională în Anglia | Ziua 4

Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 27
Jul 28
Jul 26
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02

Ziua 4 – Excursie la Castelul Leeds

Micul dejun din această dimineață s-a apropiat destul de tare de specificul mic dejun englezesc, însă nu au avut ouă ochi. Nu mică le-a fost mirarea elevilor să primească carnați (de porc, de pui sau vegetarian), fasole şi cartofi “hash brown”, împreună cu cereale cu lapte şi ceai sau ciocolată caldă.

La ora 09:30 ne-am întâlnit în curtea şcolii cu ceilalți elevi care urmau să participe la această excursie împreună cu noi. După o călătorie de 30 de minute, am ajuns la Castelul Leeds – „The Loveliest Castle in the World”.

4 tabara internationala anglia

Primul castel care a fost construit în acest loc datează din anul 1119, iar în secolul al XIII-lea a devenit reşedința favorită a regelui Edward I. In secolul al XVI-lea, Henry al VII lea l-a folosit drept reşedință pentru prima sa soție, Caterina de Aragon. Castelul din forma actuală datează din secolul al XIX lea, fiind deschis publicului din anul 1976.

13 tabara internationala scoala

12 tabara internationala grup

11 tabere internationale grup

Pe drumul nostru pe alei spre intrarea în castel, am întâlnit multe rațe, gâşte şi lebede, de care elevii mai curajoşi au încercat să se apropie cât mai mult. După o plimbare de 15 minute, am intrat în castel, unde am rămas impresionați de camere şi de multitudinea dormitoarelor pe care le-am văzut.  Doritorii pot alege să se cazeze în căsuțele adiacente castelului pentru suma de 90 de lire sterline pe noapte.

2 tabere internationale

3 tabere internationale anglia

1 tabara internationala

După ce am ieşit din castel, toți copii s-au înghesuit la magazin pentru a achizitiona câteva suveniruri care să le amintească de castel. Am continuat plimbarea spre labirint, însă din păcate timpul nu ne-a mai permis să intrăm şi aici – spre bucuria copiilor care erau deja frânți după plimbarea lungă. Astfel, ne-am odihnit puțin pe iarbă şi am admirat cu încântare zecile de persoane care făceau picnic în curtea castelului. Apoi am pornit înapoi spre autocarul care urma să ne transporte spre campus.

15 tabara internationala activitati

16 tabara internationala in anglia

17 tabere internationale in anglia

Ne-am întors la timp pentru prânz, unde am avut de ales între pizza margarita sau pizza cu pui şi caşcaval, cartofi wedges şi salate, iar la desert iaurt de vanilie.

19 tabara anglia internationala

20 tabara internationala pentru copii

14 tabere interantionale scoala

După prânz, elevii au avut timp să povestească cu părinții lor timp de 20 de minute, iar apoi ne-am îndreptat spre sălile de curs.  După 3 ore de limba engleză, toți elevii au ieşit zâmbitori şi încântați de cursurile pe care tocmai le-au avut.

18 tabere anglia internationale

Băieții s-au împrietenit cu colegii de palier care sunt din Taiwan, dându­-şi seama că ascultă acelaşi gen de muzică. La un moment dat, i-am găsit pe hol, dansând pe muzica ce se auzea din camera colegilor taiwanezi.

21 tabere internationale pentru copii

La ora 18:30 ne-am îndreptat spre cantină pentru cină, unde opțiunile au fost: spaghete cu sos, penne cu sos carbonara şi mazăre, garlic bread, gelatină cu gust de capşuni, înghețată.23 tabara anglia elevi

24 tabara internationala anglia

25 tabare internationale elevi anglia

26 tabere internationale pentru copii

27 tabere internationale activitati

22 tabere anglia elevi

În această seară am avut la activitate foc de tabără, ocazie perfectă pentru a ne încălzi în timp ce angajații şcolii ne învățau cântece şi dansuri amuzante. Am mâncat bezele pe băț, încălzite la foc şi ne-am amuzat de elevii britanici, care au profitat de bunăvoința lui Kevin, şi i-au împletit părul şi l-au „machiat” cu funingine.