Tabără internațională pentru elevi în Anglia | Ziua 7

Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 27
Jul 28
Jul 26
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02

Ziua 7 – Vizită în Londra

Sămbătă ne-am trezit şi mai de dimineață decât de obicei, la ora 07:30 toată lumea fiind în picioare. Am plecat adormiți spre mic dejun, iar până la ora 08:30 eram gata pentru excursia în metropola britanică.

1 tabara internationala anglia

2 tabere internationale

Fiind sâmbătă, traficul în Londra era foarte aglomerat , iar după o călătorie de o oră şi treizeci de minute până în centrul oraşului, autocarul ne-a lăsat la Westminster Pier, de unde am admirat Big Ben şi Houses of Parliament. De aici, am continuat spre faimoasă roată London Eye, unde urma să ne întâlnim cu restul grupului.

3 tabara internationala

4 tabara internationala

5 tabere internationala

6 tabere internationale

8 tabara internationala

Fiind un grup destul de numeros (de aproape 60 de persoane), am decis că este mai bine să explorăm oraşul pe cont propriu, însoțiți doar de un angajat al şcolii, pentru a putea vedea  cât mai multe din acest oraş faimos într-un ritm mai rapid.

7 tabara internationala

Astfel, am pornit la pas spre Westminster Abbey, sau, pe numele complet, Collegiate Church of St Peter at Westminster, faimoasa catedrală în stil gotic, locul unde aproape toți monarhii Imperiului și mai apoi ai Regatului au fost încoronați. Tot aici au avut loc foarte multe dintre nunțile regale cea mai recentă fiind cea dintre Prințul William și Kate. Catedrala este și locul unde sunt înmormântați foarte mulți oameni celebrii printre care Charles Dickens și Charles Darwin.

9 tabara internationala

10 tabara anglia

De aici am continuat pe strada Whitehall spre Downing Street, stradă unde la numărul 10 locuieşte Primul Ministru al Marii Britanii. Apoi, prin curtea Grajdurilor Regale şi St James’ Park, am ajuns la Buckingham Palace şi Memorialul Victoria.

11 tabara elevi anglia

12 tabere anglia londra

13 tabara internationala anglia

13 tabere in strainatate anglia

14 tabere internationele elevi anglia

Ne-am oprit în St James’ Park pentru prânzul pe care l-am primit de la școală, care a constat în sandviș cu șuncă sau cașcaval, chipsuri, Kit Kat, măr și apă.

Cu forțe proaspete, am pornit spre Trafalgar Square cu Columna lui Nelson, unde era foarte multă forfotă. Festivalul EID (Eid al-Fitr) era în plină desfășurare – o importantă zi religioasă sărbătorită de musulmani din întreaga lume. Copiii au putut să vadă o dovadă clară de varietate culturală specifică Londrei unde religii, culturi și valori diferite conviețiuiesc în armonie și toleranță.

15 tabara internationala anglia

16 tabere anglia

18 tabara internationala anglia

După scurt timp am ajuns în Leicester Square, iar de aici în Picadilly Circus. Pe drum ne-am oprit pentru a cumpără suveniruri pentru cei de acasă.

17 tabere internationale

Am văzut rapid Picadilly Circus cu a sa faimoasă statuie și apoi ne-am îndreptat spre Westminster Pier pentru a aștepta vaporașul. Orașul era foarte aglomerat și chiar și la coada pentru a ne îmbarca am așteptat destul de mult, ceea ce ne-a decalat programul cu aproximativ 30 de minute.

18 tabara internationala anglia (2)

Turul cu vaporașul ne-a dus până la renumitul Tower Bridge, iar pe drum am putut admira: Teatrul Național, Shakespeare’s Globe, Tate Modern, Millenium Bridge și St. Paul’s Cathedral, nava de război HMS Belfast și Primăria printre alte cladiri faimoase ale orașului.

19 tabere anglia

20 tabara anglia

23 tabere anglia

22 tabere internationale in strainatate

21 tabere in strainatate

24 tabara anglia elevi

Autocarul ne-a așteptat la Tower of London şi am pornit spre campus, unde am ajuns la timp pentru cină, iar la ora 19:30 ne-am îndreptat spre activitatea de seară: discotecă. Din păcate, băieții nu au fost foarte încântați de dans, astfel că au preferat să se joace fotbal pe teren.

25 tabere elevi

26 tabara anglia

27 tabara internationala

28 tabere in strainatate

29 tabere anglia

La ora 21 ne-am întors în camere, unde elevii care vor plecă mâine şi-au făcut bagajele.  Înainte de culcare, toți copiii s-au reunit la uşa Mihaelei, pentru a îi ura La Mulți Ani şi a îi oferi o felicitare şi o cutie de bombone. Ziua ei este de abia luni, însă am dorit să îi oferim o îmbrățişare şi cei care nu vom fi aici pentru a-i sărbători aniversarea!

30 tabara internationala

31 tabere internationale

« Cursuri, distracție, amintiri frumoase și absolvirea unora dintre elevi în ziua 6!