Tabere internaționale în Anglia | Ziua 3

Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 27
Jul 28
Jul 26
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02

Ziua 3 – High Equilibrium, Orienteering, Mini Olympics, Cursuri de Limba Engleză

Marți am început deja să ne intrăm în program, astfel că la ora 8 a fost trezirea, iar la ora 08:30 ne îndreptam deja spre mic dejun. În această dimineață am primit omletă, bacon, clătite, gem, lapte cu cereale, ceai sau ciocolată caldă. Eram pregătiți pentru o nouă zi de activități şi cursuri!

La sesiunea de activități de dimineață am avut „high equilibrium” şi „orienteering”.

Toți copiii au participat cu foarte mult entuziasm la sesiunea de cățărări, mai puțin Mihai, care s-a lasat convins să încerce doar când Mihaela s-a cățărat împreună cu el. Copiii urcau în perechi, iar odată ajunşi sus trebuia să danseze împreună, să facă o piruetă sau să joace un joculeț. De acolo îşi dădeau drumul curajos pe sfori şi ajungeau zâmbitori înapoi pe pământ.

În grupa unde sunt elevii mai mari, Gabriel şi Cristina, au avut şi o sesiune cronometrată de urcare, cel mai bun timp din grupă obținându-l un elev rus, care a reuşit să se cațere până în vârf în 10 secunde.

După această activitate, ne-am reunit pe teren, şi, fiind o zi foarte călduroasă, toată lumea (de la elevi la angajați ai şcolii) a participat la o bătaie cu apă, spre amuzamentul copiilor.

Gabriel mi-a mărturisit astăzi că a prins mai mult curaj în exprimarea în limba engleză deoarece comunică pe tot parcursul zilei.

12 tabara internationala

13 tabere internationale

14 tabere internationale

A urmat a doua activitate din această dimineță: orientare pe hartă şi treasure hunt. Fiecare grupă a primit o hartă a campusului, unde erau trecute mai multe indicii. Urmărind cifrele de pe hartă, elevii ajungeau la anumiți copaci unde găseau scrise litere pe un pătrat de lemn. Literele aceastea formau au o anagramă, iar la final fiecare grupă trebuia să identifice cuvântul. Echipa formată din Mihai, Mihai, Cristi şi David s-a descurcat atât de bine încât au mai primit o hartă şi au reuşit să găsească toate indiciile în 10 minute.

11 tabere internationale

7 tabara internationala

8 tabara anglia

9 tabara internationala

10 tabara internationala

Fiind frânți după explorarea campusului pentru indicii, elevii au avut 40 de minute pauză, timp în care toată lumea a mers în cameră să se odihnească puțin.

15 tabara internationala anglia

Ne-am reunit apoi pentru a merge la cantină pentru prânz, iar la scurt timp după aceea au urmat cursurile. Elevii au fost foarte încântați şi de această zi de cursuri, iar unul dintre profesori ne-a spus că în grupul nostru sunt copii foarte buni.

17 tabere internationale copii

16 tabara internationala copii

La ora 18:30 a fost la cină, unde am avut de ales între pui cu curry şi garnitură de orez şi porumb sau macaroane cu brânză. Fiind o delicatesă în Asia de sud, curry-ul de pui este la ora actuală una dintre cele mai populare mâncăruri britanice. La desert toată lumea a primit înghețată şi, pentru că unii elevi din campus îşi serbau ziua astăzi, au primit din partea şcolii tort, pe care l-au împărțit cu ceilalți meseni.

Cu forțe proaspete, ne-am îndreptat spre activitatea de seară, care era numită „mini olympics”. După cum îi spune şi numele, activitatea s-a bazat pe mai multe întreceri, toate fiind în echipe: alergare cu predarea stafetei, roaba, the shoe game – alergare într-un picior, aruncarea cizmei cu spatele, precum și alte probe distractive.

18 tabara internationala

19 tabere internationale

23 tabara interantionala

21 tabara internationala

20 tabere internationale

24 tabere internationale

23 tabara internationala

22 tabere internationale

Ne-am amuzat copios timp de 90 de minute, iar la ora 21 ne-am îndreptat spre camere, toată lumea a făcut duş, iar la puțin timp după aceea ne-am spus „noapte bună”.

25 tabere internationale

Reveniți şi mâine pentru jurnal pentru a citi despre excursia la Castelul Leeds.