Tabere internaționale în Anglia | Ziua 6

Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 27
Jul 28
Jul 26
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02

Ziua 6 – Lecții, distracție și amintiri frumoase!

După mic dejun, ne-am îndreptat la ora 09:30 spre prima activitate. Fiind împărțiți pe grupe, elevii au avut fie sesiune muzicală, fie tiroliană. La sesiunea muzicală (drum beats) au participat 14 copii, şi s-a desfăşurat după cum urmează: primul elev trebuia să facă un sunet, următorul să facă sunetul anterior şi un nou sunet, şi tot aşa până toți cei 14 copiii au adaugat un sunet.

1 tabara internationala

2 tabere international

3 tabere internationale

La tiroliană (aerial runway), unde au participat grupele 4 şi 5, au avut la început instructajul, iar apoi în echipe de câte 3 au parcurs activitatea. Elevilor cărora le-a plăcut foarte mult, le-a fost permis să se dea de mai multe ori pe tiroliană.

4 tabara internationala

10 tabere internationale

5 tabere internationale

6 tabara internationala

7 tabara anglia

8 tabara internationala

9 tabara internationala anglia

De la ora 11:10 a început a doua activitate: „team challenge”. Aceasta a constat în: hulla hoops fără să îşi dea drumul la mâini, un exercițiu de echilibru și coordonare unde trebuiau să se balanseze cu o funie de pe un suport pe altul fără să cadă precum și o cursă cu obstacole.

1 tabara internationala

4 tabara internationala anglia

2 tabere internationale

3 tabara internationala anglia

Participanții nu puteau trece la următorul stagiu al probelor până nu trecea toată lumea de fiecare etapă. La final elevii au discutat despre ce a învățat fiecare de la această activitate dar şi despre ce presupune lucrul în echipă.

5 tabere interantionale anglia

6 tabere anglia

7 tabere internationala

8 tabere internationale

12 tabara internationala

9 tabere anglia

11 tabara internationala

10 tabara interantionala

Din păcate vremea nu a fost de partea noastră astăzi şi la un moment dat a început să plouă torențial, fiind nevoiți să ne mutăm în sala de sport, unde elevii s-au jucat diverse jocuri.

1 tabere interantionale

3 tabere in strainatate

2 tabere anglia

4 tabere interanationale

6 tabere anglia

7 tabere anglia

Pe tot parcursul zilei de azi am văzut autocare pline de elevi care părăseau campusul, iar multe camere erau pregătite pentru copiii ce urmează să sosească, ceea ce înseamnă că duminică elevii noştri ar putea să aibă colegi noi de cameră.

După prânz au urmat cursurile, iar la finalul acestora elevii care stau o săptămână au primit diploma de participare şi o evaluare din partea profesorilor, analizând competențele elevilor pe: citit, scris, vorbit, ascultare, vocabular, gramatică şi pronunție, dar şi efortul şi participarea de la clasă, lucrul în echipă şi progresul.

10 tabere internationale anglia

 

 

Elevul cel nou, Ciprian, a fost încadrat şi el la o grupă de studiu potrivită nivelului său.

8 tabere internationale

9 tabara internationala anglia

Discutând cu James, profesorul lui Mihai, al lui David şi al Alessei, acesta ne-a spus că este foarte mulțumit de felul în care s-au descurcat aceştia. David a avut pregătită o surpriză pentru profesorul său, un mic suvenir din România de care profesorul s-a arătat foarte încântat!

13 tabere interantionale in anglia

12 tabere anglia engleza

Lucrul în echipă este foarte important în această tabără deoarece îi învață pe copiii cum să comunice, să înțeleagă și să tolereze difersele particularități ale naționalităților diferite. Chiar și în grupa de studiu au avut colegi din Rusia, Spania sau Franța, pe lângă toate celelalte culturi cu care s-au întâlnit în campus.

Seara aveam programată o activitate în aer liber numită „bottle rocket”, însă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (ploaie torențială şi temperaturi scăzute), toți copiii au fost duşi într-o sală acoperită. Aici, au ascultat muzică, au dansat şi s-au jucat cu ceilalți elevi. S-a dansat şi binecunoscutul dans Macarena, la care au participat foarte mulți copii.

14 tabara internationala

16 tabara internationala

17 tabere internationale in strainatate

18 tabere internationale in anglia

19 tabere internationale engleza

15 tabere internationale

La ora 21 activitatea s-a încheiat, iar noi ne-am îndreptat, tot prin ploaie, spre camerele noastre.

Seara toți copiii au făcut duş, iar trezirea va fi şi mai de dimineață deoarece plecăm în excursie la Londra, unde vom avea o zi plină!

« Ziua 5 e una plină de adrenalină, atât în campus cât și pe ecranul de cinema!
În cea de-a 7-a zi a taberei internaționale Am vizitat și explorat Londra! »