Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 27
Jul 28
Jul 26
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Ziua 9 – Crate stack, problem solving şi cursuri
Săptămâna a început tot într-o notă mohorâtă, însă doar din punct de vedere meteorologic, copiii fiind încântați de activitățile la care urmau să participe. Am fost totuşi norocoşi, deoarece la scurt timp a apărut soarele.
Ne-am îndreptat astfel zâmbitori spre cantină pentru mic dejun, unde ne aşteptau croissainte, dulceață, lapte cu cereale, ceai sau ciocolată caldă.
Am pornit apoi nerăbdători spre prima activitate: „crate stack”. Aici, elevii trebuiau să construiască un turn din lăzi de bere, fără a-l dezechilibra pe colegul ce se afla în vârful acestui turn. Copiii primeau indicații de la profesori, dar trebuiau să dea dovadă de o bună coordonare şi lucru în echipă. Era considerată câştigătoare cea mai înaltă construcție, o fată din China aflându-se în vârful acesteia: 11 lăzi au fost aranjate înainte ca turnul să se dărâme.
A 2-a activitate : problem solving – diverse taskuri logice: aranjarea cauciucurilor ținând cont de mărimea acestora. Se ia doar un cauciuc pe rând și se folosesc de cele 3 țepușe. Copiii s-au descurcat excelent, reușind să termine în cele 3 minute rezervate probei, însă doar la a doua încercare;
La proba de echilibru pe un buştean si schimbarea locului în funcție de luna de naștere a fiecăruia sau în funcție de înălțime, au deprins excelent de repede mișcarea și au lucrat în echipă; construirea unui pod între 3 insule cu ajutorul a 3 scânduri și o anvelopa. Au reușit terminarea probei cu ajutorul instructorului, după ce au încercat mai bine de 5 min rezolvarea problemei;
„The Bomb” a fost cea mai dificilă sarcină. Cu ajutorul unei frânghii trebuiau să scoată un obiect din aria contaminata fără să cadă pe pământ. Dupa mai multe încercări, băieții au reușit să scoata „bomba” din zonă contaminată în siguranță. Din nou lucrul în echipă și-a spus cuvântul;
In ultimul joc The Mindfield copiii trebuiau să înainteze câte o pătrățică și dacă călcau pe zona cu penalizare o luau de la capat. Cu ajutorul harții au fost ghidați pentru a termina labirintul.
Prânzul a fost copios, având de ales dintre: supă, mâncare chinezească de pui cu tăieței din ou, orez cu sos de ciuperci, cartofi cu fasole şi caşcaval, porumb, iar la desert iaurt de vanilie.
La cursuri Ciprian este în grupa de începători la profesorul Harry; Mihai, Cristi şi Clea sunt la pre-intermediate cu îndrăgitul profesor James; iar Cristina şi Gabi în grupa intermediate cu profesoara Kasia. Toți copiii au ieșit încântați de la orele de engleză. Au lucrat în echipe cu ruşi, francezi, spanioli, italieni, arabi, marocani, iar mâine s-ar putea să fie şi colegi noi în grupa de studiu, colegi dintre copiii care au sosit ieri şi au susținut astăzi testul de plasament.
Astăzi copiii mi-au mai pregătit o surpriză cu ocazia zilei mele de naştere: o felicitare şi o agendă, puse într-o punguță foarte frumoasă. Şi surprizele s-au ținut lanț deoarece la cină am primit din partea şcolii un tort delicios, pe care l-am împărțit cu angajații şcolii care se aflau în cantină.
Dacă tot a venit vorba de cină, astăzi a trebuit să aşteptăm destul de mult la coada ce s-a format la cantină. Deşi la sosire elevilor li s-a transmis o oră la care să fie prezenți la cină, tocmai pentru a evita astfel de situații, nu toți copiii au ținut cont de această oră. Cina se serveşte între orele 17:30 şi 19:30, iar grupului nostru li s-a transmis ora 18:30 pentru a le fi servită cina. Însă sperăm ca mâine lucrurile să meargă mai puțin anevoios. La cină am avut peşte, paste cu pesto, cartofi, mazăre, plăcintă cu caşcaval şi ceapă.
Activitățile de seară au inclus jocul de rațele și vânătorii, baseball sau filmul „Călătoriile lui Guliver”.