Tabără Engleză Anglia – Ziua 1

Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 05
Aug 04
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14

Ziua 1: A început tabăra din Anglia

3, 2, 1…. Uraaaa!!! A sosit în sfârșit ziua pe care am așteptat-o cu nerăbdare încă din clipa în care am aflat de tabăra de vară din Kent. Iar pentru că ne plac jocurile de cuvinte, iată câteva dintre motivele pentru care am ales această tabără:

C – curiosity (curioși din fire, vrem permanent să explorăm și să învățăm lucruri noi)

A – adventure (aventurile noi ne ajută să ne descoperim limitele și să încercăm să ne autodepășim)

M – memories (amintiri de neuitat vor dăinui mereu în mintea și sufletul nostru)

P – pals (viața fără prieteni este că dansul fără muzică, așadar vom încerca să legăm prietenii cu câți mai mulți tineri din Franța, Rusia, Republica Moldova, China….)

În tabăra de limba engleză din Kent, Anglia, au călătorit două grupuri de elevi din România: o parte dintre elevi au plecat din București, iar o altă parte din Timișoara.

Cu toții emoționați, ne-am întâlnit la Aeroportul Otopeni puțin după ora 9 pentru a avea timp suficient să ne cunoaștem și să începem să stăm de vorbă ca niște vechi prieteni. Am profitat de ocazie pentru a le reaminti elevilor regulile de tabără, pentru a ne asigura că fiecare va avea o experiență de neuitat.

2 - tabere engleza anglia

1- tabara engleza anglia

Cum atmosfera era mult prea relaxată, autoritățile s-au gândit să ne ajute un pic să începem aventura….așadar, o cursă contra cronometru și un sprint către poarta de îmbarcare cum numai în filme am mai văzut ne-au ajutat din plin să ne testăm răbdarea și viteza. La ora 12:10 eram în avion, pregătiți de călătoria ce a durat 3 ore și 20 de minute. Pentru că aveam nevoie de odihnă, am avut un zbor lin și am admirat priveliștile minunate. 

Pe când grupul ce a călătorit din București aterizase, grupul ce urma să plece din Timișoara tocmai se reunea în aeroport. Aceștia din urmă au decolat cu o oră întârziere, iar la ora 19:30 au aterizat cu bine pe aeroportul Londra Luton.

Revenim la grupul din București: După aterizare am fost imediat întâmpinați de Lauren, reprezentanta taberei, care ne-a condus la autocarul ce ne-a asigurat transferul de la aeroport la campus. Ne-am bucurat de prânzul la pachet (sandwich cu șuncă/cașcaval, chips, măr și apă) de îndată ce ne-am ocupat locurile în autocar. Deși transferul a durat 1 oră și 30 minute, nouă nu ni s-a părut mult deloc întrucât am mai vorbit, dormit, râs, iar pe măsură ce ne apropiam de destinație, deveneam tot mai nerăbdători să descoperim “casa” noastră pentru următoarele 2 săptămâni.

La ora 17 am ajuns în tabără și imediat am primit fișele de cazare, iar Chris ne-a făcut turul campusului. După ce ne-a prezentat cele mai importante locuri, ne-a ajutat să ne cazăm în clădirea Windsor. Pentru că nu am avut timp suficient să admirăm campusul, am despachetat în grabă și am pornit să descoperim singuri zona cu harta în mână. Întrucât suntem norocoși, am descoperit locuri exact pe gustul nostru. Așadar, am jucat puțin fotbal american, rugby, am făcut gimnastică, am încercat trambulina, nu am înțeles ce trebuie să facem la Charlotte’s web, etc.

4 - tabara in strainatate

Rămăși fără energie, ne-am îndreptat către cantină unde fiecare dintre noi a găsit mâncare pe gustul lui. (supă cu crutoane, pui cu orez, tocăniță de legume, salate diverse, fructe, sucuri si….alte mâncăruri pe care le-am gustat, ne-au plăcut, dar nu am aflat ce erau – cerem rețeta mâine).

5 - tabere engleza in strainatate

Din nou plini de energie și voie bună, ne-am îndreptat către zona de desfășurare a primelor activități împreună cu instuctorii și colegii noștri. Ne-am prezentat, am aflat câteva informații despre fiecare membru al grupului nostru și ne-am distrat împreună de minune.

3 - tabere in strainatate

6 - tabara engleza in strainatate

La finalul acestor activități, ne-am îndreptat repede către cameră întrucât eram foarte obosiți, dar mai ales pentru că urma să ne trezim la 6.45 pentru a merge la micul dejun la 7.20 și a ne pregăti de primele cursuri la 9.30.

Curând a sosit și grupul ce a călătorit din Timișoara, după o călătorie de 2 ore de la aeroportul Londra Luton. La sosirea în campus au primit cina: pui cu salată, gogoși și gem. Elevii s-au împrietenit foarte repede cu grupul din București și cu toții așteaptă cu nerăbdare ziua de luni.

Așadar, după o zi obositoare, plină de emoții și activități diverse, am decis să adormim în cinci minute, iar multora dintre noi ne-au fost suficiente doar două.

Întrucât vom petrece 15 zile minunate în UK și iubim cărțile scrise de Agatha Christie și Sir Arthur Conan Doyle, vă invităm să vă bucurați alături de noi de această incredibilă experiență citindu-ne zilnic jurnalul de tabără și aflând indiciile oferite. Ca și Sherlock Holmes, trebuie să căutați cu atenție fiecare indiciu. Iar dacă la sfârșitul taberei veți desluși enigma, înseamnă că ați trăit alături de noi fiecare clipă.

Găsiți toate pozele din prima zi a acestei tabere internaționale: Facebook Album Tabără Grosvenor Hall 2016.