Tabără Engleză Anglia – Ziua 11

Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 05
Aug 04
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14

Ziua 11 – O minunată incursiune în Evul Mediu

Cum am amintit încă de ieri, pentru astăzi era programată excursia la Castelul Dover. Prin urmare, entuziasm de la prima oră pe fețele tuturor! Nu ne-am imaginat însă ce frumos va fi și cât de real ne vom reîntoarce în vremuri îndepărtate, în Evul Mediu și a sa lume a cavalerilor și a domnițelor.

12 - tabara limba engleza in strainatateLuăm repede micul dejun, facem prezența de dimineață și ne urcăm în autobuz spre Dover. Doar o parte din grupul nostru, ceilalți fiind la cursurile de engleză de dimineață și având programată excursia după prânz.

Datorită excursiei, astăzi avem programul mai lejer: Castelul Dover, 3 ore de engleză și activitățile recreative de seară.

13 - tabara internationala engleza

1-tabere-in-strainatateFoarte foarte bucuroși că avem ocazia să explorăm împrejurimile și obiectivele turistice reprezentative ale Angliei, pornim la drum spre Dover.

3-tabere-engleza

9 - tabere limba engleza anglia

Ce arme și armură purtau regele și cavalerii, ce haine purtau domnițele și cei de la curte, ce jocuri jucau și ce muzică ascultau, ce piese de mobilier aveau și cum erau decorate camerele, totul redat în culori vii și în cel mai mic detaliu, reprezintă o adevărată și frumoasă lecție de istorie, cultură și civilizație britanică. În fiecare cameră sau loc important din castel, holograme ne spuneau povestea acelui loc.

Bineînțeles, nu puteam să părăsim castelul fără să ne pozăm pe tron, în Camera Tronului și să simțim pentru un moment cum e să fii rege.

10 - tabere limba engleza in strainatate

2-tabara-in-strainatate

11 - tabara limba engleza anglia

5-tabara-anglia

În curte ne-au întâmpinat domnițe și oameni ai cetății, care ne-au stârnit curiozitatea cu poveștile lor medievale, într-o engleză veche, și am fost spectatori la un concurs de tras cu arcul.

Curioși să descoperim și împrejurimile castelului, am ajuns în biserica medievală, numită St. Mary in Castro, iar urcându-ne pe zidurile din spatele castelului am admirat și Franța.

8 - tabere engleza anglia

4-tabara-engleza

Cu greu ne despărțim de acest loc și de această epocă, doar magazinul de suveniruri ne mai face să uităm că turul frumosului Castel Dover a ajuns la final. Pornim agale spre autocar, privind înapoi spre superba fortăreață, cu dorința de a ne reîntoarce cu prima ocazie.

7 - tabara engleza anglia Ajunși în tabăra de la Kingswood, nu contenim să ne exprimăm entuziasmul și să ne uităm la poze. Încheiem ziua în tabără cu seară de cinema (2 filme la alegere) și concurs de cunoștințe generale. Distracție pe cinste!

6-tabere-anglia

14 - tabere internationale engleza

Pozele din album vorbesc de la sine și cu siguranță reușesc să spună mult mai mult decât am reușit noi în aceste rânduri… Să vă bucurați de ele cât și pentru noi că am avut ocazia să vedem asemenea locuri minunate! Găsiți toate pozele din excursia la Dover accesând linkul: Facebook Album Tabără Grosvenor Hall 2016 – partea 2.