Tabără Engleză Anglia – Ziua 14

Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 05
Aug 04
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14

Day 14 – A Day in Cambridge

Ne place mult să ne distrăm în vacanță, însă ne dorim să descoperim și locuri unice unde unii dintre noi s-ar putea să ajungă într-o zi să studieze. De aceea, ultima zi din tabăra de engleză din Kent a fost cireașa de pe tort: vizita în orașul Cambridge.

1-tabere-in-strainatate

Odată ajunși în Cambridge, nu puteam decât să fim impresionați de arhitectura clădirilor, frumusețea grădinilor și a parcurilor și bineînțeles de priveliștea faimoaselor colegii ale Universității Cambridge, dintre care cel mai măreț și renumit fiind King’s College, imaginea reprezentativă a orașului și a universității. Arhitectura superbă a colegiului îți atrage de îndată privirea, te fascinează și te cucerește atât ca elev, cât și ca profesor. Te face să-ți dorești să îl vizitezi, să te plimbi pe coridoarele lui, să intri în sălile de curs și în bibliotecă, să-ți dorești să studiezi sau să predai acolo.

6 - tabere engleza anglia

Absolut fascinant!

O superbă imagine a colegiului și a întregului oraș poți avea urcând cele 123 de trepte până în vârful turnului bisericii Sf. Maria, aflată vis-à-vis. A fost o provocare să urcăm și să coborâm pe cel mai îngust coridor în spirală pe care am urcat vreodată. Ajunși în vârf, recompensa a fost pe măsură: splendida vedere panoramică a orașului Cambridge.

4-tabere-in-anglia

5-tabara-engleza-anglia

Nunta din biserică ne-a dat ocazia de a vedea și adevărați gentlemen și ladies purtând cu eleganță haine de gală și reprezentativele pălării englezești.

Cambridge este un oraș cu adevărat frumos, cochet, foarte curat, cu oameni foarte politicoși și prietenoși, gata să ofere turiștilor informațiile dorite. Nu poți să treci prin Cambridge fără să faci o plimbare cu barca pe râul Cam de unde poți să admiri frumoasele poduri și celebrele clădiri de pe malul său. Ghidul de pe bărcuță ne-a oferit informații interesante despre Cambridge și viața de student aici (destul de ieftină întrucât majoritatea proprietăților sunt deținute de Universitatea Cambridge care subvenționează destul de mult din costurile de cazare ale studenților).

3-tabara-in-anglia

8 - tabara pentru copii in strainatate

11 - tabere internationale anglia

2-tabara-in-strainatate

Orașul te cucerește și prin frumoasele magazine de suveniruri, cafenele și librării dintre care cea mai faimoasă fiind Cambridge Univerity Press. Trecând prin fața celebrului Colegiu Trinity, pe Trinity Street, ne-am oprit bineînțeles să facem o poză în fața mărului lui Isaac Newton. În spatele pomului se pot vedea micile ferestre ale camerei sale în care a stat când studia la Trinity.

9 - tabara engleza in strainatate (2)

Știm acum că Trinity este cel mai bogat colegiu din Cambridge, atât de bogat încât și-ar putea închide porțile oricând și  tot ar mai avea buget să se autofinanțeze.

Tot plimbându-ne pe străzile șerpuite ale orașului, am descoperit și cafeneaua the Eagle, unde, pe 28 februarie 1953, Francis Crick și James Watson au anunțat descoperirea modului în care ADN-ul poartă informația genetică. Pe aceeași stradă am găsit și restaurantul renumitului chef Jamie Oliver și am trecut și pe lângă piața cu produse tradiționale englezești (delicios!).

12 - tabere pentru copii in anglia

Am lăsat ceva bănuți și în magazinele de suveniruri din Cambridge și ne-am întors în tabăra din Kent pentru a petrece ultima noastră seară împreună cu prietenii noștri internaționali. Ne-am făcut bagajele, am ieșit la disco, iar la o pizza i-am provocat și pe ei să găsească indiciile oferite în fiecare zi ale acestui jurnal de tabără.

Voi ați descoperit deja enigma?

Ne vedem acasă mâine!!

Găsiți toate pozele din ziua 14 a taberei din Kent accesând linkul: Facebook Album Tabără Grosvenor Hall 2016 – partea 2.