Tabără Engleză Anglia – Ziua 15

Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 05
Aug 04
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14

Day 15 – Goodbye England – Salut România

“Mai putem sta o săptămână în tabără?”, „Poate nu ajunge mașina la timp pentru a ne duce la aeroport… „, „Imi va fi foarte dor de colegii de aici!”,” Acum ar trebui să mergem la linii în loc să plecăm!”. Așa ne-am început dimineața în tabăra din Kent!

Deși tuturor ne era dor de casă și de cei dragi, unora dintre noi ne-a fost tare greu să părăsim tabăra din Kent unde ne-am făcut prieteni din multe țări (Franța, Germania, Rusia, Arabia Saudita, Italia, Mexic, etc.), ne-am distrat de minune în parcul de aventuri, ne-am perfecționat engleza și ne-am bucurat de vacanță din plin.

1-tabara-internationala-anglia

Dar după 2 săptămâni petrecute în Anglia venise și momentul pentru a ne reîntoarce în România. Așadar, am pornit la drum cu tristețe în suflet că părăsim tabăra din Kent, dar și cu bucurie că îi revedem pe cei dragi pentru a le împărtăși din experiența acumulată acolo. Am învățat să fim mai responsabili, să ne descurcăm într-un mediu total nou, să ne adaptăm unui trăi diferit de al nostru, să interacționăm cu persoane din țări diferite, să gândim și să ne exprimăm permanent în limba engleză, să ne testăm curajul și abilitățile fizice, să fim atenți la tot ce este în jurul nostru și să descoperim lucruri noi care cu siguranță ne vor ajuta mai târziu în viață.

8 - tabere engleza in strainatate

2-tabere-internationale-anglia

3-tabere-anglia

De data această nu am mai fugit să prindem avionul. Întrucât am ajuns devreme în aeroport, am avut timp suficient să ne plimbăm înainte să facem formalitățile necesare îmbarcării (care au durat foarte puțin) și să mergem la cumpărături înainte de a ne urca în avion. Am admirat din nou peisajele minunate și am revăzut locurile pe care le vizitasem în timpul excursiilor la Londra și Dover. Pe drum, ne-am amintit diverse peripeții din tabăra, mai ales când ne-am apucat să scriem impresiile de vacanță. Unii chiar au avut chef de scris petrecând astfel o parte din timpul zborului cu avionul!

7 - tabara engleza in strainatate

5-tabara-engleza-anglia

4-tabara-anglia

Revederea cu părinții și prietenii a fost plină de emoție! Nu știam ce să le povestim mai întâi! Vroiam să-i îmbrățișăm și să vorbim cu ei, dar parcă mai aveam ceva de discutat și cu colegii cu care am petrecut 2 săptămâni departe de țară. Întrucât drumul către casă era lung pentru unii dintre noi, ne-am luat la revedere și am promis că vom ține legătura.

6-tabere-engleza-anglia

Pentru a ne asigura că ne vom întoarce și anul viitor în Anglia, am „lasat „ la biroul de check-în din Londra semnul nostru Qdays Educational Holidays – Tabere în Străinătate, care ne-a ajutat să nu ne pierdem unii de alții în aeroport – atât la plecare cât și la întoarcere, în timpul excursiilor din aglomerata Londra sau pe străduțele șerpuite din Canterbury și Cambridge. Suntem siguri că vor avea grijă de el până anul viitor!!!

Nu putem să ne luăm la revedere înainte de a dezvălui enigmă pe care cu siguranță au descoperit-o toți cei care au trăit alături de noi această minunată experiență și ne-au citit jurnalul în fiecare zi și au găsit astfel câte o literă scrisă îngroșat. Veți afla totodată și ceea ce a însemnat pentru noi această tabără.

K-ingswood

E-nthusiasm

N-ature

T-eenagers

S-ummer

U-nique

M-ultinational

M-emorable

E-nergy

R-elaxation

C-ulture

A-dventure

M-emories

P-als

P.S. Din prima clipă în care ne-am întâlnit am simțit că parcă ne cunoșteam de mult timp și așteptasem cu nerăbdare revederea noastră pentru a petrece împreună o parte din vacanța de vară. Deși veneam din părți diferite ale țării și era prima dată când ne vedeam, ne-am spus salut ca și când eram vechi prieteni. Și exact ca niște vechi prieteni ne-am comportat pe toată perioada taberei. Am râs împreună, ne-am tachinat, ne-am ajutat unul pe celălalt atunci când a fost nevoie, ne-am bucurat de orice reușită, ne-am susținut reciproc, ne-am încurajat, am și făcut boacăne, dar frumoase și amuzante. Vă mulțumim pentru că ați fost un grup minunat și cu siguranță prieteniile legate în tabără din Kent vor continua mult timp. Vă îmbrățișăm cu drag pe toți – Cezara, Cristiană, Ioana, Alex, Andrei, Antonio, George, Iulian, Mihnea, Patrik, Rareș, Raul și Sever. Pe curând!

Cu drag,

Laura și Diana

Puteți vedea toate pozele din ultima zi a taberei din Kent accesând linkul: Facebook Album Tabără Grosvenor Hall 2016 – partea 2.

« Ziua 14: A Day in Cambridge