Tabără Engleză Anglia – Ziua 7

Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 05
Aug 04
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14

Ziua 7 – Special Day

Cum este afară? E vreme frumoasă? Aceste întrebări ni le-am adresat la prima oră când ne-am trezit. De ce eram toți interesați de starea vremii? Ei bine pentru că astăzi era programată mult așteptata excursie la Londra. Cu bucurie am descoperit că soarele deja strălucea cu putere și nici urmă de ploaie care să ne strice fericirea.

1 - tabere-in-strainatate

Cu bagajele deja făcute de seara ne-am întâlnit pentru a lua micul dejun (clătite americane, șuncă, omletă, compot de fructe de pădure, sirop de arțar, granola, iaurt, lapte, cacao, fructe, ceai). Am mâncat în grabă pentru ca autocarele deja ne așteptau gata de plecare și nu vroiam sa întârziem. Pe drum unii s-au odihnit, alții au admirat în tăcere peisajul magnific sau s-au întrecut în povestiri despre Londra. Cei care vizitaseră deja orașul așteptau cu nerăbdare să revadă locurile celebre de aici, iar ceilalți doreau să afle cât mai curând dacă ceea ce auzeau sau tot ceea ce citiseră despre Londra era adevărat.

2-tabara-in-strainatate

Am recunoscut cu toții minunatul Tower of London, oficial numit Palatul Regal și Cetatea Majestății Sale, și am traversat Tower Bridge înainte de a coborî din autocare și a începe explorarea orașului. Ne-am bucurat de priveliștea minunată în timp ce mergeam pe Tower Bridge și, pentru că nu puteam rata o plimbare cu vaporul pe Tamisa, ne-am îmbarcat și am ascultat cu atenție, sau nu, interesantele informații prezentate de ghid. Am avut astfel ocazia să vedem toate clădirile importante situate pe ambele maluri ale Tamisei și am trecut pe sub celebrele poduri dintre Tower Bridge și Westminster Bridge. Ne-au impresionat în special London Bridge și Millennium Bridge. Ne-am uitat îndelung la London Eye și tare mult ne-am fi dorit să mergem acolo și să admirăm de la înălțime întreg orașul.

4-tabere-in-strainatate-londra

3-tabara-in-strainatate-londra

De îndată ce am coborât de pe vapor ne-a întâmpinat Big Ben, așa cum este numit ceasul din turnul de nord al Palatului Westminster. Cum eram în apropiere de 10 Downing Street, am vrut să-i facem o vizită primului ministru. Era însă plecat la sfârșit de săptămână, așa că ne-am continuat plimbarea către St. James’s Park, trecând pe la Horse Guards.

5-tabara-londra

6-tabere-londra

 

Ne-am plimbat puțin prin cel mai vechi din cele opt parcuri regale ale capitalei și am hotărât să luăm prânzul întinși pe iarbă la soare pentru a ne bronza sau la umbră pentru a ne relaxa. Așadar, am terminat repede prânzul la pachet și am pornit din nou la drum.

7-tabara-engleza-londra

8-tabere-engleza-londra

De aceasta dată, destinația noastră era reședința reginei, Palatul Buckingham. Cum era o zi așa frumoasă, probabil că și acolo toată lumea plecase la plimbare, a că și noi ne-am continuat călătoria către Trafalgar Square, unde am admirat Columna lui Nelson.

9-tabara-internationala-londra

Deși obosiți, mai aveam suficiente resurse pentru 2 ore de shopping. Ce zonă mai bună puteam să ne alegem decât Covent Garden? Am fost întâmpinați de o mulțime de oameni care se amuzau de numerele artiștilor de stradă, ascultau muzică de operă interpretată live, vizitau fiecare magazin în parte sau doar se simțeau bine în compania prietenilor lor. La fel am făcut și noi, bucurându-ne de tot ce ne oferea acest loc.

10-tabere-internationale-londra

11-tabara-anglia

La 15:50, ora stabilită pentru plecare, ne-am reîntâlnit în fața Bisericii St. Paul. Înainte de a urca din nou în autocare, am mai descoperit un loc frumos, Victoria Embankment Gardens. Cu ultimele puteri, ne-am aruncat pe scaunele autocarului și am pornit la drum către campus. Ne-am bucurat să descoperim că la cină avem mâncarea preferată a tuturor – cheese/pepperoni pizza și curly fries.

12-tabere-anglia

Pentru a ne convinge că am rămas complet fără energie, ne-am mai alergat, jucat sau plimbat puțin înainte de a merge la culcare, nu înainte de a ne face bagajele din nou, de data aceasta pentru excursia din Ashford.

Găsiți toate pozele din a șaptea zi a acestei tabere internaționale accesând următorul link: Facebook Album Tabără Grosvenor Hall 2016.

« Ziua 6: Friday Fun Day