Tabără Engleză Anglia – Ziua 8

Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 05
Aug 04
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14

Ziua 8 – Excursie în Ashford

După mult așteptata și frumoasa excursie din Londra, din ziua anterioară, ne pregătim să explorăm și împrejurimile taberei noastre din Grosvenor Hall, Kent, respectiv orașul Ashford.
Din nou, pe buzele tuturor eterna întrebare atunci când ești în Anglia `Cum e vremea astăzi?` :). Răspuns pozitiv: e cald și soare! Înainte de plecare, rezolvăm și aspecte administrative: ne scoatem lenjeria din camere pentru că astăzi vom primi una nouă.

1-tabara-anglia

Hopa țopa spre micul dejun ca să avem energie pentru excursie (diverse cereale cu lapte sau iaurt, cârnăciori englezești, granola, porridge cu sirop de arțar sau miere, pâine prăjită cu unt și gem de fructe sau portocale, fructe).

2-tabere-anglia
Până în Ashford facem o drumeție prin frumoasa zonă împădurită din jurul taberei și vrem să ne bucurăm de soare! Doar ne-am obișnuit cu el deja în ultimele zile fără un strop de ploaie.
Însoțiți de liderii din tabără, ajungem în Ashford în aproximativ 30 de minute, schimbând câteva vorbe între noi despre una, despre alta și admirând zona verde. Duminică dimineață orașul încă doarme, doar noi parcă atragem atenția ca grup. Cum e Ashford? Un oraș în ținutul Kent, la aproximativ 98 km la sud de Londra și o populație de 74.000 de locuitori. Încă din secolul 13 recunoscut pentru piețele sale cu diverse mărfuri, orașul a primit și un important premiu pentru un centru comercial cu haine de firmă (Ashford Designer Outlet). În zona centrală nu foarte mare dar cochetă, englezii politicoși din fire ne întreabă de unde suntem și ne spun zâmbitori `Good morning`.

5 - tabara in strainatate
După ce admirăm străduțele curate și casele tipic englezești ajungem și în centru, unde stabilim punctul de întâlnire, la cupola de lângă Starbucks (locul unde știm că vom găsi o delicioasă ciocolată caldă și carrot cake – prăjitură cu morcov).
Deoarece copiii sunt nerăbdători să cheltuie banii părinților :), avem program de voie 2 ore pentru a găsi magazinele de suveniruri și chilipiruri: magazinul unde totul poate fi cumpărat la 1 liră (Poundland), magazine de unde poți cumpăra la doar 4 lire o jucărie second hand, dulciuri, spray pentru colorat părul (mov, verde și orice altă culoare), cărți interesante în engleză și pentru predarea limbii engleze, haine și parfumuri scumpe la 70 % discount. Yesss! Sezonul marilor reduceri!

6 - tabere in strainatate

 

La ora 13:30, ne reîntâlnim la cupola din centru și luăm cu toții prânzul la pachet (sandwich cu cașcaval sau șuncă, un măr, chips-uri tipic englezești). Suntem relaxați, schimbăm păreri despre ce am descoperit fiecare prin oraș, am mai schimbat puțin peisajul și ne întoarcem pe jos în tabără, însă acum cu un mers mai greoi după o jumătate de zi de plimbare. Următoarea întrebare a tuturor: “Ce activități vom face când ajungem în campus?”.

Cum după o drumeție prin natură și aer curat am obosit puțin, ajunși în tabără și până la următoarea activitate programată, ne odihnim, însă doar cât să ne recâștigăm energia pentru activitățile de seară: unii dormim puțin, alții citim sau stăm pe iarbă la soare în zona verde din campus, la povești cu alți colegi în tabără. Întâlnim și colegi noi întrucât alte grupuri de elevi internaționali au sosit azi.

Pentru că timpul trece foarte repede în tabăra din Kent, și obișnuiti cu 3 mese pe zi, la ora 18 ne ocupăm locul la rândul din cantină urmând mirosul mâncării gătite (penette cu sos și carne de vită sau vegetarian, supă cremă de morcov și portocale, salate de crudități sau salată de cartofi cu sos tartar, prăjitură cu sos de vanilie). Delicios!

4-tabara-internationala

Repede, repede după cină ne strângem cu toții pe peluza uriașă din campus pentru diverse activități de grup, coordonate de liderii noștri: activități care implică coordonare, atenție, memorare, spirit de observație, lucru în echipe și bineînțeles comunicare în limba engleză cu coechipierii de naționalități multiple.

9 - tabara in strainatate pentru elevi

7-tabara-internationala-anglia

8 - tabere internationale anglia

Așa a trecut și ziua a opta în tabăra de la Grosvenor Hall și am încheiat prima săptămână de când suntem aici. Mergem la culcare la ora 22.00 curioși cu privire la noile activități care ni s-au pregătit pentru săptămâna viitoare. Știm de pe acum că vom avea excursii noi, la Dover și Cambridge. Abia așteptăm!

Găsiți toate pozele din a opta zi a acestei tabere internaționale accesând următorul link: Facebook Album Tabără Grosvenor Hall 2016.