Tabără Internațională Anglia – Ziua 1

Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22

Ziua 1 – Prima zi de tabără în Bristol

Elevii din grupul Qdays au fost foarte matinali și înainte de ora 6 dimineața erau cu toții prezenți în aeroportul Otopeni pregătiți să își înceapă experiența de tabără! Desigur, erau și emoții la mijloc, iar ora matinală și somnul ce ne dădea târcoale nu puteau să le acopere întru totul.

Tabara in strainatate anglia 090717

După o scurtă verificare a actelor tuturor elevilor, după ce am reluat câteva dintre regulile pe care va trebui să le urmăm și după ce elevii au primit câteva lucruri utile pe durata deplasării, ne-am îndreptat către biroul de check-in unde urma să ne lăsăm bagajele. Într-adevăr aeroportul Otopeni este foarte aglomerat dimineața, cozile de la ghișee, cât și cele de la controlul de securitate fiind imense, dar am avut timp suficient grație orei stabilite de întâlnire. Astfel, nu a trebuit să alergăm prin aeroport, având chiar timp să ne luam micul dejun înainte de îmbarcare.

tabara de limba engleza strainatate anglia 090717

Grupul de tabără în Anglia este anul acesta un grup mic și compact, dar asta nu înseamnă că experiența noastră nu va fi una excelentă! Din contră, mergem către o școală unde accentul se pune pe multiculturalitate și pe interacțiunea cu alți elevi din alte țări. Desigur, este important ca și între noi să ne cunoaștem fiindcă vom fi alături unul de altul pentru următoarele două săptămâni. În zona porților, la micul dejun am observat că elevii sunt rușinoși în fața camerei de fotografiat. Pun asta pe seama oboselii și orei foarte matinale, precum și a faptului că au început deja să se confrunte cu “noul”.

tabara engleza anglia 090717

Cursa spre Londra a plecat la timp, iar noi ne-am făcut comozi în scaune și am încercat să ne odihnim puțin astfel încât ne-a scăpat trucul făcut de pilot pentru a ajunge mai repede la destinație. Da, am ajuns cu aproape o jumătate de oră mai repede și ne-am descurcat de minune cu controalele de frontieră și cu recuperarea bagajelor așa încât în scurt timp ne întâlneam cu șoferul care avea să ne ducă până la Bristol. La sugestia acestuia și în uralele copiilor am oprit la un mall din apropiere pentru a lua prânzul, activitate care a durat aproximativ 40 de minute.

M-am bucurat să îi văd pe elevi începând să socializeze și să comunice, ușor – ușor deschizându-se către interacțiune. La scurt timp eram din nou pe drum și în jurul orei 14 am ajuns la destinație. Ne-am luat în primire camerele și ne-am instalat repede, familiarizându-ne cu modul în care vom locui în următoarele două săptămâni.

tabara in bristol 090717

Clădirile Nelson and Drake Residences aparțin de Unite Students un lanț de reședințe private studențești ce se află la doar câteva minute de școala EF Bristol. Blocul turn găzduiește studenți pe parcursul anului, repartizați în unități cu 5 sau 6 dormitoare, living, baie și bucătărie. Astfel, fetele din grupul nostru de tabără sunt repartizate în aceeași unitate, având încă două colege, iar băieții sunt repartizați într-o altă unitate cu colegi internaționali.

tabara internationala in strainatate anglia 090717

Elevii sunt toți la etajul 12 al clădirii și priveliștea de aici este absolut superbă! Vor urma poze, desigur 🙂 Eu, liderul de grup, locuiesc la câteva etaje sub elevi într-o unitate identică cu a lor. Fiecare dormitor are pat, dulap, spațiu de depozitare și birou. Camerele sunt spațioase, iar mobilierul din aceste unități este relativ nou, fiind foarte practic.

tabara limba engleza in anglia 090717

 

Am făcut apoi o scurtă plimbare prin împrejurimi pentru a ne aproviziona camerele cu fructe, sucuri și alte bunătăți, dar și pentru a ne familiariza puțin cu zona în care locuim. Elevii din tabără au putut să se bucure de cer senin și soare, vremea fiind foarte bună astăzi în această parte a Angliei! Să sperăm că va ține iar clasica vreme englezească ne va ocoli!

Tabara internationala engleza bristol 090717

După mini sesiunea de aprovizionare a venit vremea să ne terminăm de despachetat, să ne reîmprospătăm și să ne îndreptăm spre cină la școală. Pentru unii dintre elevi, deja ziua devenise prea lungă așa că au ales voluntar sau involuntar să se culce 🙂 Din păcate asta a însemnat că au ratat cina servită la școală: orez cu pui în sos și salată de legume asortate. După cină am explorat puțin școala iar Andreea ne-a demonstrat că știe foarte bine să cânte la chitară.

tabere internationale anglia 090717

Plimbarea prin oraș de după cină a fost excelentă fiindcă am început să descoperim frumusețile orașului, parcuri, catedrale vechi, pasaje decorate cu artă stradală și am început să vedem de ce Bristolul este considerat a fi capitala artei stradale. Centrul orașului și zona explorată de noi este foarte frumoasă, și așteptăm cu nerăbdare să o vizităm pe îndelete începând de mâine.

tabere limba engleza anglia 090717

tabere engleza bristol 090717

tabere internationale bristol 090717

tabere in strainatate anglia 090717

Seara s-a încheiat pentru elevi relaxant, povestind, jucând cărți și ascultând muzică. Mâine începem programul devreme, la 7 fiind programată trezirea pentru micul dejun și apoi sesiunea de înregistrare și orientare de la școală.

Puteți vedea mai multe imagini din ziua 1 aici: Album Facebook Tabără Bristol