Tabără Internațională Anglia – Ziua 12

Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22

Ziua 12 – Testul final, muzeu și excursie cu barca

Ziua de joi a început cu o vreme specific britanică, dar și cu emoțiile specifice legate de testul pe care copiii l-au susținut în decursul acestei zile. Este vorba desigur despre testul final, în urma căruia elevii vor obține una dintre diplomele de curs. Chiar dacă mai avem o zi întreagă de lecții, pentru a avea timp să corecteze testul și să elibereze diplomele, școala trebuie să organizeze testarea cu una-două zile înainte de plecarea elevilor.

Tabara engleza anglia 200717

După terminarea testului și soarele a apărut deasupra Bristolului, lăsându-ne să ne bucurăm de programul acestei zile. Nu ne putem plânge prea tare de vreme! Sigur, nu a fost așa de cald ca la colegii noștri din tabăra din New York, însă acest lucru ne-a permis de-a lugul șederii să ne bucurăm de activități în aer liber.

După prânz am avut activități care s-au desfășurat în cadrul muzeului Bristol Museum. Muzeul este cu acces gratuit, așa cum sunt cele mai multe muzee publice din Anglia. Aici sunt 19 galerii care se întind pe 3 etaje. La parter găsim expoziții legate de Egiptul antic și câteva hărți vechi în care se poate vedea cum a evaluat orașul Bristolul de-a lungul timpului.

Tabere engleza anglia 200717

Tabara cu insotitor anglia 200717

Tabere limba engleza anglia 200717

La etajul 1 sunt galerii geologice printre care am putut admira și faimosul Bristol Diamond. Tot la acest etaj se află o galerie în care îi găsim pe faimoșii ‘dinozauri’, inclusiv cel mai bine păstrat schelet găsit în Marea Britania, Scelidosaurus. De la baconul primului etaj se poate vedea un uriaș Bristol Boxkite, un avion ce se producea la începutul anilor 1900.

Tabara 1 limba engleza anglia 200717

La etajul 2 sunt galerii de artă, printre care am putut admira câteva dintre colecțiile marilor pictori și anume: Bellini, Renior, dar și alții.

La muzeu copii au primit un ‘Bristol museum worksheet’ care a cuprins 26 de întrebări la care trebuiau să găsească răspunsul în interiorul muzeului. Totuși, se pare că elevii din această tabără nu sunt foarte atrași de muzee chiar dacă aici, muzeele sunt diferite de cele de la noi din țară, fiind mai interactive și construite în așa fel încât să ne treacă printr-o poveste.

Tabere cu insotitor anglia 200717

În jur de ora 16, după terminarea cursurilor și a activităților, am profitat de vremea excelentă și am mers într-o excursie cu barca prin oraș, un tur ghidat care ne-a învățat câte ceva din instoria orașului și din cultura locului. Această excursie a fost oferită gratuit din partea școlii pentru elevii noștri.

Tabara engleza bristol 200717

Am descoperit că acest oraș britanic, Bristol este minunat și din barcă. Plimbarea a durat 45 minute iar ghidul ne-a povestit câteva lucruri despre Bristol. De exemplu știți de unde vine numele de Bristol? Bridge = pod + stone = piatra a dat în timp denumirea de Bristol. Da, podul de piatră. Sau poate nu știați că faimosul pirat Barbă Neagră (Edward Teach) s-a născut în Bristol.

Tabara in strainatate anglia 200717

Tabere in strainatate anglia 200717

Pentru că mâine începe Harbor Bristol festival am admirat ancorate câteva dintre velele vechi care vor fi deschise publicului de-a lungul perioadei de desfășurare a festivalului.

După cină Andreea și Ruxi și-au manifestat dorința de-a participă la programul de seară pregătit de către cei de la EF și anume decorarea brioșelor – o metodă excelentă de a petrece timp alături de colegi internaționali, unii dintre ei care nu locuiesc în reședința noastră. Ceilalți 4 copii și-au dorit să se-ntoarcă la reședință unde au petrecut timpul cu ceilalți elevi în spațiile comune, dedicate socializării.

Tabere engleza bristol 200717

Tabere internationale anglia 200717

Mai multe imagini din ziua 12 a taberei de limba engleză de la Bristol puteți urmări aici: Tabără în Străinătate – Album Facebook

« Ziua 11: Experiențe noi!