Tabără Internațională Anglia – Ziua 2

Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22

Ziua 2: Înregistrarea și turul de oraș

Luni ne-am reunit somnoroși la ora 8 pentru micul dejun. Am reușit să recuperăm puțin din somnul pierdut în noapte dinaintea plecării, când, am aflat despre elevii din tabără că nu prea au dormit, probabil fiind entuziasmați de experiența care urma să înceapă.

La ora 08:30 toți elevii care au sosit ieri, în jur de 150 din toată lumea, s-au întâlnit în holul școlii pentru a fi înregistrați. Înainte de asta, fiecare elev a primit o mapă cu informații utile despre campus, angajați, cursuri, oraș, hartă, activități, împreună cu o listă de întrebări frecvente – informații pe care le-am sugerat elevilor să le citească atenți, acestea fiind foarte practice și totodată ușor de urmărit. Fiecare elev a primit o brățară albă de cauciuc pe care este trecut numărul de telefon de urgență al școlii și pe care trebuie să o poarte în permanență.

Tabara engleza anglia 100717

Elevii au primit rezultatul de la testul de plasament pe care l-au susținut online înainte de plecare și, după evaluarea orală pe care au avut-o cu unul dintre profesorii școlii, au fost repartizați în grupele următoare: ‘Butterflies’ and ‘Starfish’ – for my ladies și ‘Captains’- for my boys.

Tot în această dimineață, pașapoartele și cărțile noastre de identitate au fost lăsate la școală, în seif, pentru mai multă siguranță. Elevilor le-au fost înmânate orare pentru restul zilei:

  • La ora 08:30 a avut loc înregistrarea elevilor
  • La ora 09:30 testarea pe partea de comunicare si welcome lesson
  • De la ora 10:30 school and city presentation
  • La ora 11:30 lunch break
  • La ora 15:00 our favorite part of the day – the town tour

La testarea abilităților conversaționale, elevii au avut un scurt interviu cu unul dintre profesorii școlii ce se ocupau de această sesiune de dimineață, James, Paige sau Karen. Discuția a fost una informală, pentru ca elevii să nu aibă emoții. Au discutat despre orașul din care provin, despre obiective turistice, despre mâncarea favorită, hobbiuri, perioada pe care o vor petrece în Bristol și obiectivele pe care le urmăresc în urma acestui curs. Cei mai mulți participanți la tabără au recunoscut că doresc să își îmbunătățească abilitățile de comunicare în limba engleză.

Tabara internationala anglia 100717

În timp ce își așteptau rândul pentru interviu, elevii au primit un ‘task’ în care trebuiau să încerce să se împrietenească cu câți mai mulți elevi prezenți. Au fost încântați de această activitate mai ales de faptul că le-a fost destul de greu să rețină nume asiatice sau arabice, fiind prezenți aici și elevi din aceste părți a lumii.

Tabere engleza anglia 100717


La ora 10:30 a început prezentarea din partea angajaților școlii. Prima prezentare a fost ținută de către directoarea școlii EF din Bristol, Leanne Joy, ocazie cu care am aflat cele patru puncte esențiale pe care se axează școala: learning, happy, healthy, safe – acestea trebuie atinse de fiecare elev în parte, iar dacă la unul dintre ele există loc pentru îmbunătățire, elevii sunt încurajați să discute cu un angajat al școlii, iar în cazul nostru, cu însoțitorul de grup.

Regulile școlii:

  • elevii trebuie să fie respectuoși cu ceilalți elevi și cu angajații școlii
  • elevii trebuie să respecte regulile sociale și legile din U.K.
  • elevii trebuie să vorbească în limba engleză în permanență
  • în cazul alarmei de incendiu, elevii trebuie să părăsească de îndată clădirea.

Feedback din partea elevilor este cerut constant de către școală și elevii sunt încurajați și discute despre orice problemă pe care au întâmpinat-o. În ceea ce privește aspectul academic, elevii își pot vedea orarele în aplicația MyEF, acolo unde își pot verifica și prezența la cursuri, progresul dar și activitățile extrașcolare. Elevii au absență dacă întârzie 10 minute de la ora începerii cursului, mai puțin elevii care locuiesc în reședință, care nu au voie să întârzie. Mâine, la prima oră, elevii vor primi cărți și materiale de studiu aferente nivelului lor de cunoștințe și a grupei în care au fost repartizați.

Tabere bristol 100717

Pentru a-și îmbunătăți abilitățile de limbă engleză, elevilor le-a fost recomandat să interacționeze cu ceilalți elevi internaționali, să fie activi la cursuri și să își completeze exercițiile pentru acasă. Școala, cantina și birourile academice sunt zone în care se vorbește exclusiv în limba engleză. De la directoarea academică am aflat că în acest moment sunt în campus peste 40 de naționalități.

Pentru a încuraja și mai mult elevii să participe la activități, în cantină sunt prezentate o parte dintre activitățile care au loc în timpul săptămânii, cât și în weekend. Excursia la Oxford precum și excursia la Bournemouth ce sunt incluse în programul nostru de tabără vor avea loc în acest weekend, câte o excursie în fiecare zi.

Tabere internationale anglia 100717

Reguli în unitățile de cazare – recepția este deschisă 24 de ore pe zi, doi angajați ai școlii fiind prezenți și pe timpul nopții.  Totodată, pentru siguranța elevilor, au și security staff. Elevii din această tabără nu au voie să părăsească reședința neînsoțiți de către liderul de grup.

Bucuroși de ziua însorită și călduroasă, am pornit la pas în turul de bun venit. În această săptămână au sosit la școală 150 de elevi noi, astfel că pentru turul orașului am fost împărțiți în 4 grupuri, fiecare grup fiind însoțit de câte doi reprezentați ai școlii. Am avut ocazia să aflăm mai multe detalii despre pricipalele obiective ale orașului (catedrala Bristol, faimoasele graffiti care le găsim la tot pasul, Castle Park, biblioteca, cel mai vechi pub, arena O2 -unde se țin concerte etc.).

Tabere in strainatate bristol 100717

Tabere in strainatate pentru elevi anglia 100717

Cu ocazia acestui tur de oraș am realizat că atât școala cât și reședința sunt fantastic de bine amplasate în centrul orașului, marea majoritate a obiectivelor fiind la distanța de mers pe jos. Astfel, vom adopta acest obicei britanic de a merge pe jos când vom face vizitele noastre la obiectivele turistice.

Tot ca parte a acestui tur a fost și un joc: EF Bristol Photo Challenge, în care elevii au primit o lista destul de lungă cu situații și obiective ce trebuie fotografiate în oraș. Captivați de această primă competiție, elevii din grupul nostru de tabără au completat deja jumătate din listă 🙂

Tabara bristol 100717

La sfârșitul turului ne-am întors la școala si ne-am luat programul pt a doua zi. În fiecare zi va trebui sa fim la școală de la ora 08:45, după micul dejun iar programul se încheie la 15:50, incluzând desigur și pauza de prânz. În acest interval elevii vor avea atât activități de socializare cât și cursuri academice iar prezența la ambele este obligatorie și necesară pentru obținerea certificatelor de absolvire. După-amiezele vor fi petrecute vizitând diverse obiective sau împreună cu elevii școlii participând la alte activități.

Tabara in strainatate pentru elevi anglia 100717

Până la ora cinei elevii au avut program de voie, astfel că copii au preferat să se întoarcă în reședință pentru a-și încărca bateriile – atât ale lor cât, și ale telefoanelor mobile. Oboseala se simte încă, iar astăzi a fost o zi plină de informații. La cină am putut opta între între spaghete, orez, salate, șnițel de porc și altele, mâncarea fiind foarte gustoasă.

După masa de cină elevii au preferat să socializeze în reședință astfel încât seara lor s-a încheiat devreme, având ocazia să se odihnească și să își adune puterile pentru zilele ce urmează!

Puteți urmări mai multe imagini din ziua 2 de tabără aici: Facebook Album Tabără Bristol