Tabără Internațională Anglia – Ziua 3

Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22

Ziua 3 – 1st day of classes and British weather…

Marți, după micul dejun continental, elevii au început cursurile de la ora 8:45. Curioși și puțin timizi cu privire la ceea ce urmează pentru ei, s-au îndreptat către sălile de clasă unde aveau să își cunoască viitorii colegi de grupă, dar și profesorii.

Am avut ocazia să îi observ la cursuri, participând atât la grupa medie, cât și la grupa mai avansată. După ce și-au primit manualele și caietele de studiu – pe care elevii le păstrează și pe care pot lucra și de acasă dacă doresc – au început efectiv lucrul în echipe ori individual, pe suport de hârtie ori folosind iPad-uri de la școală.

Tabara engleza anglia 110717

‘My kids’ au fost foarte încântați de cursuri, grupele de studiu în care elevii au fost încadrați fiind potrivite. Cei care simt că nu sunt într-o grupă potrivită, au ocazia să discute cu profesorul de la curs pentru a solicita mutarea într-o grupă superioară sau inferioară. Dar, în opinia mea de profesor de limba engleză, nu cred ca se va întâmpla acest lucru, elevii fiind încadrați corect.

Tabara internationala anglia 110717

Ziua copiilor de studiu se împarte în două: în prima parte sunt două cursuri a câte 80 min cu 15 min pauză între ele, iar după prânz copii participă la ‘activities classes’ care azi s-au desfășurat în Muzeul M Shed și în Turnul Cabot. Deși vremea nu a ținut deloc cu noi, elevii din această tabără s-au întors încântați de activitățile în aer liber și de faptul că s-au împrietenit și cu alți copii.

Tabere engleza anglia 110717

Tabere bristol 110717

Muzeul M Shed este urmașul Muzeului Industrial Bristol, care a fost închis. Astfel, aici elevii au putut găsi mai multe expoziții care surprind viața și societatea din Bristol de-a lungul timpului. Tot aici se găsesc multe informații despre trecutul industrial și portuar al orașului. M Shed este un muzeu foarte cautat, în primul an al inaugurării sale, peste 700,000 de oameni trecându-i pragul.

Tabere anglia 110717

Turnul Cabot a fost construit în anii 1890 pentru a comemora 400 de ani de când John Cabot a plecat din Bristol peste ocean și a colonizat pământul ce mai târziu a devenit Canada. Priveliștea de aici peste oraș este absolut superbă, turnul de o înălțime de aproximativ 32 de metri fiind situat într-un parc, departe de alte clădiri.

Tabara anglia 110717

La ora 16 era programată o excursie la Podul Suspendat Clifton, în partea veche a orașului Bristol, dar din cauza ploii, această activitate a fost amânata pentru ziua de vineri. O așteptăm cu nerăbdare, podul suspendat fiind unul dintre obiectivele reprezentative pentru această parte a țării!

Am plecat spre cazare ușor dezamăgiți de faptul că nu vom vedea podul, însă pe drum ne-am făcut planuri: unii dintre noi vroiau la petrecerea pregătită pentru juniori, alții la cinema, iar unele domnișoare la shopping. La întoarcerea în reședință, ținând cont de vremea de afară, am hotărât ca după cină să mergem la juniors’ party.

Cina a fost foarte gustoasă, elevii având lasagna proaspăt gătită, couscous și salată asortată de vară! Apoi, cu umbrelele în mână am pornit spre petrecere; aici muzica a fost diversificată, dar timiditatea copiilor de a dansa nu a fost învinsă, cu toate încercările mele de a-i încuraja!

Tabere engleza in strainatate anglia 110717

Seara s-a încheiat mai rapid decât plănuisem noi din cauza oboselii, dar poate și a vremii de afară, elevii preferând să rămână în camere decât să înfrunte din nou ploaia. La ora 22 s-a dat stingerea de către angajatul școlii, responsabil de grupul nostru. ‘Tomorrow is another day!’

Puteți urmări mai multe imagini din ziua 3 a taberei din Anglia aici: Facebook Album Tabără Bristol