Tabără Internațională Anglia – Ziua 4

Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22

Day 4 – A Good Day

Miercuri, în cea de-a patra zi din tabăra de engleza din Bristol, elevii au realizat și au înțeles importanța somnului fiindu-le puțin mai greu să se trezească de dimineață. Totuși, elevii din grupul de tabără au fost punctuali, și s-au trezit singuri astfel că la ora 8 eram deja pe drum pentru a lua micul dejun ?.

După micul dejun elevii din tabără, în funcție de orar au plecat la cursurile de engleză sau la activitățile prevăzute de orar. Elevii nu au cu toții cursuri împreună, așa cum nici nu au același program academic și de activități. Fiecare elev a fost testat atât înaintea sosirii în tabără cât și de profesorii de aici și a fost încadrat pe o grupă de studiu potrivită. Astfel, ei studiază și participă la activitățile obligatorii împreună cu elevi din întreaga lume.

Tabere engleza anglia 120717

În cadrul programului de activități, elevii din tabără au avut ocazia să viziteze faimosul muzeu-vapor, SS Great Britain. Acest vas cu aburi era unul dintre cele mai lungi în vremurile sale, între 1845-1854. Nava era folosită pentru transportul maritim de persoane între Bristol și New York iar traversarea dura numai 14 zile. În tot acest timp, cei 360 de pasageri și cei 120 de angajați ai navei aveau parte de cazare în cabine, mese în restaurante și saloane de relaxare.

Tabara engleza bristol 120717

Tabere engleza bristol 120717

După două ore de cursuri sau activități, în funcție de fluxul academic pe care sunt înscriși elevii a urmat pauza de prânz supravegheat care durează aproximativ 50 de minute, apoi desigur, elevii s-au reîntors să își continue ce-a de-a doua sesiune academica de lecții sau excursii.

Ar trebui să menționez că în această primă săptămână, școala primește vizita unei echipe de inspectori British Council pentru re-acreditarea periodică. Astfel, azi, 3 dintre elevii noștri au fost selectați de către un inspector British Council să vorbească despre școală și despre condițiile de cazare din reședință. Acreditările acestea, pentru programe rezidențiale, se extind și asupra serviciilor hoteliere, nu doar asupra cursurilor academice.

După terminarea cursurilor, elevii din tabără au plecat în Graffiti Tour unde au învățat lucruri interesante despre arta stradală, ce nu mai este de mult limitată la desene cu spray-ul pe pereți. Pe aleile întortocheate am descoperit adevărate opere de artă ce combină desenul cu arta plastică și transformă strada în galerie. Ghidul nostru ne-a purtat prin istoria acestui tip de artă și ne-a arătat lucrări anonime, dar foarte frumoase cât și lucrări faimoase ale unor artiști bine cunoscuți.

Tabara internationala anglia 120717

Tabere internationale bristol 120717

După ce au terminat turul am participat la un foarte interesant workshop la fosta secție veche de poliție din Bristol unde elevii și-au putut face propriile desene graffiti. Cu această ocazie ne-am distrat dar am și înțeles puțin din ironia umorului britanic, poliția fiind de regulă cea care căuta sa amendeze artiștii stradali.

Odată cu popularizarea acestui tip de artă, legea a devenit mai permisivă și au apărut locuri în care arta stradală este chiar încurajată, un desen imens fiind chiar pe clădirea noastră de reședință. Bristol este de altfel un oraș foarte animat din punct de vedere artistic, aceste “galerii stradale” fiind doar unul dintre aspectele ce îl diferențiază de alte orașe britanice.

Tabara pentru elevi anglia 120717

Tabara limba engleza anglia 120717

Tabara internationala engleza anglia 120717

Tabere internationale engleza anglia 120717

Tabere limba engleza anglia 120717

Seara, am avut o cină foarte diversificată cu orez, pui la cuptor, cartofi la tavă, un mix de orez cu carne, salate proaspete sau ravioli, elevii mâncând absolut totul din farfurii și declarându-se încântați de masa de cină!

În drum spre reședință, după cină, Ioana, Brianna și Ruxandra s-au retras în camere pentru o binemeritată odihnă iar ceilalți 3 elevi din tabără au făcut o plimbare prin magazine împreună cu mine, cele care au mai fost deschise, desigur. Mâine ne așteaptă o nouă zi interesantă în tabăra din Bristol!

Puteți urmări mai multe imagini din ziua 3 a taberei din Anglia aici: Facebook Album Tabără Bristol