Tabără Internațională Anglia – Ziua 5

Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22

Ziua 5 – O zi relaxantă

Ziua de joi a început cu mai multă energie și mai mult avânt decât cele precedente, elevii fiind mai punctuali decât de obicei. Urma o zi de cursuri, excursii și activități de care aveam de gând să ne bucurăm din plin!

8 tabere internationale engleza 130717

Micul dejun a fost ca de obicei delicios, copiii mâncând tot din farfurii, lucru ce l-a făcut pe Carlos, bucătarul nostru din Portugalia, foarte fericit! Nu am pierdut prea mult timp la micul dejun fiindcă urmau cursurile la care nu avem voie să întârziem!

1 tabere in strainatate bristol 130717

În timpul cursurilor noua profesoară de la grupele ‘Captains’ și ‘Butterflies’ i-a ‘distrat’ pe elevi cu puțină gramatică iar mai apoi cu o mulțime de jocuri educative. Într-unul dintre jocuri elevilor li s-au dat foi cu una din 3 personalități, iar apoi aceștia erau puși în grupe de câte 3 pentru a-și argumenta de ce unul are mai mult succes decât celălalt.

2 tabara anglia 130717

3 tabere internationale anglia 130717

Unul dintre jocurile care i-a amuzat atât pe elevii români cât și pe ceilalți elevi au fost cel în care scriau 3 oameni de succes și apoi mototoleau hârtia și o aruncau prin clasă timp de 30 de secunde. După expirarea timpului elevii au luat o foaie de pe jos și și-au ales un partener pentru a-și descrie unul altuia vedetele. Câștigătorul jocului era cel care reușea să descrie cât mai multe vedete în timpul alocat.

4 tabere in strainatate 130717

După cele două ore de curs a urmat pauza de prânz. Prânzul a fost gustos și pe placul elevilor care au cerut și o a doua porție! După prânz au urmat activitățile unde elevii au vizionat la ‘Residence House’ filme despre universitățile din Marea Britanie iar apoi s-au jucat jocuri de cultură generală și jocuri de masă.

Structura cursurilor și a activităților este similară în fiecare zi, în sensul în care funcționează în sesiuni de dimineața și sesiuni de după amiază, într-un model zig-zag de la o zi la alta. Astfel, elevii sunt fiecare încardați, în funcție de grupa de studiu, pe un anumit flux de activități și cursuri. Cei care astăzi au avut activități de dimineață și cursuri de după-amiază le vor inversa mâine când vor începe ziua cu lecțiile iar după prânz vor avea activități.

5 tabere internationale engleza anglia 130717

După terminarea tuturor cursurilor copiii au vrut să facă un pic de shopping, să își cumpere ceva frumos pentru ei dar și o mică ‘atentie’ pentru cei de acasă. Am vizitat așadar zona de cumpărături din centru dar și o galerie comercială din apropiere. Pe lângă magazinele cu haine, copiii au putut să își aleagă dintr-un număr impresionant de cărți în limba engleză, magazinele de carte fiind imense 🙂

9 tabara in strainatate anglia 130717

Ne bucurăm de poziția centrală pe care o au școala și reședința, astfel încât nu trebuie să folosim mijloace de transport în comun pentru a ajunge la obiectivele din centrul orașului.

7 tabere internationale 130717

6 tabere in strinatate anglia 130717

La ora 6 ca de obicei am avut cina, iar apoi seara s-a încheiat cu vizionarea unui film la cinematograful Odeon din apropiere. Filmul ‘Baby Driver’ a fost un film bun, cu acțiune și muzică ce a reprezentat un exercițiu excelent de ascultare și înțelegere, filmul neavând desigur nici subtitrări nici voci dublate în limba română 🙂
10 tabere internationale engleza 130717

tabere internationale anglia 130717

Ne-am bucurat desigur și de mult așteptatul popcorn în cutii imense pe care am reușit până la urmă să le dovedim!

Mai multe imagini din ziua 5 puteți vedea aici: Album Facebook Tabără Bristol

« Ziua 4: A Good Day...