Tabără Internațională Anglia – Ziua 6

Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22

Ziua 6 – Grafitti, Cursuri, Fish & Chips, Aquarium

Ziua de vineri a început puțin mai greu decât celelate, elevii din tabăra internațională simțind sfârșitul de săptămână. Oricât de lejer ar putea să pară programul lor pentru cei ce nu sunt aici, totuși, ziua lor începe la ora 8, iar cursurile și activitățile se încheie la ora 16 după care sunt înscriși la alte activități organizate de către școală sau de către mine, ca lider de grup. Nu prea avem așadar timp de lenevit pe parcursul zilei! 🙂

1 tabara anglia 140717

După scurta plimbare până la școală, am ajuns în timp util la micul dejun. Astăzi, spre deosebire de restul zilelor, elevii au început programul academic la ora 9 cu o mini ceremonie în care au fost premiați ‘the star student of the week’ – cel mai bun elev al săptămânii, și cel mai frumos jurnal al săptămânii. Din păcate acest jurnal nu se califică în competiție, copiii fiind rugați să tină un jurnal academic în care pot desena sau scrie ceea ce simt ei pe parcursul săptămânii.

2 tabere internationale anglia 140717

După ceremonie, grupele ‘starfish’ și ‘captains’ s-au plimbat în partea de nord a orașului în care au văzut alte creații artistice stradale. Plimbarea a fost foarte plăcuta deoarece azi invitat în excursie a fost chiar soarele… 🙂

3 tabere engleza anglia 140717

4 tabere internationale anglia 140717

După obișnuitul prânz, copii au participat la cursurile lor specifice. Azi am participat și eu la prima parte a cursului grupei ‘Captains’. Cursul despre ‘traveling’ mi s-a părut interesant la fel și capacitatea elevilor de-a vorbi, respectiv povesti despre călătorii.

6 tabere engleza in strainatate 140717

5 tabere in strainatate anglia 140717

La finalul programului academic, am vizitat Bristol Aquarium unde am putut admira o mulțime de pești de diferite mărimi și culori, caracatițe sau chiar mici rechini. Ne-am plimbat prin tunelul subacvatic și ne-am minunat de diferitele forme de viață marină. Acvariul nu este mare, așadar o oră ne-a fost suficientă pentru a-l parcurge. Totodată, este singurul acvariu din Marea Britanie care dispune de o seră botanică uriașă, cunoscută sub numele de Jungla Urbană. Aici se găsesc sute de specii exotice de plante și arbori din întreaga lume.

8 tabere anglia elevi 140717

3 (22)

7 tabere internationale anglia 140717

Vremea așa cum am spus a ținut azi cu noi, așa că după vizita la acvariu am preferat să ne plimbăm prin piața Millenium și prin port, unde copii au hrănit un grup de lebede și rațe. A fost o plimbare relaxantă care ne-a deschis apetitul pentru cina specific englezească: ‘fish and chips’ la școală.

10 tabere internationale anglia 140717

9 tabere limba engleza anglia 140717

După cină am făcut un ocol în drumul spre reședință, provocându-i pe copiii să ne ‘pierdem’ prin oraș , alegând un alt drum față de cel obișnuit pentru a vedea și simți pulsul centrului – reședința fiind amplasată în inima cartierului universitar, foarte aproape de centru.

11 tabere in strainatate anglia 140717

La reședință am pus la cale planul pentru weekend care se anunța a fi unul tare interesant. Ne așteaptă două zile pline în care vom descoperi alte orașe britanice interesante și faimoase! Urmăriți așadar în continuare jurnalul! 🙂

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză de la Bristol puteți urmări aici: Tabără în Străinătate – Album Facebook

« Ziua 5: O zi relaxantă...