Tabără Internațională Anglia – Ziua 7

Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22

Ziua 7 – Baby, I’m in Oxford

Sâmbătă, ne-am trezit cu un mare entuziasm. În primul rând pentru că este weekend, în al doilea rând vom vizita unul dintre cele mai mari orașe universitare, Oxford. După un drum de o oră și 45 min am ajuns în sfârșit la prima oprire de astăzi.

Tabara engleza anglia 150717

Tabere engleza anglia 150717

Turul s-a dovedit a fi mai dificil din cauza ploii, dar și a glomeratiei specifice, fiind vară dar mai ales zi de weekend. Toate străzile erau pline de grupuri și grupulețe care erau îndrumate de către un ghid care ținea în mână o umbrelă de diferite culori.

Tabere internationale anglia 150717

Partea preferată a copiilor din acest țur a fost Christ Church College, unul dintre cele mai faimoase colegi din lume. Why? Yes, datorită lui Harry Potter. Christ Church College este un obiectiv foarte important pentru toți fanii Harry Potter, ce nu trebuie ratat! Motiv pentru care colegiul era plin de turiști din toate colțurile lumii, cei mai mulți fiind atrași datorită seriei Harry Potter. Fiind un obiectiv foarte vizitat, coada poate să se întindă pe câteva ore, dar am avut noroc și nu am fost nevoiți să așteptăm atât de mult.  Christ Church unul dintre cele mai mari mari colegii din Oxford, cu aproximativ 430 de studenți care urmează cursurile de licență și 215 pe cele de masterat. Pe parcursul studiilor, Colegiul devine casa studenților, acesta fiind locul unde studiază, trăiesc și mănâncă. Diferite părți ale clădirilor care formează Colegiul Christ Church au fost folosite pentru anumite scene din filmul “Harry Potter și Piatra Filozofală”, iar pe unele dintre acestea le-am putut admira și noi. Încăperile au o arhitectură deosebită, desprinsă parcă din alte lumi, astfel că am înțeles acum de unde și inspirația pentru romanul “Alice în Țara Minunilor”, Lewis Caroll – autorul cărții – fiind unul dintre studenții de la Christ Church.

Tabara anglia 150717

După turul organizat de școală am avut timp de o jumatate de oră timp liber în care copii au preferat să ia prânzul și să se odihnească, iar teacher a preferat să profite de acest timp și să urce cele 99 de scări din turnul Carfax că să vadă orașul Oxford de sus.

Tabere in strainatate anglia 150717

Tabara internationala anglia 150717

La 14:30 ne-am întors la autocar, după care ne-am oprit la unul dintre cele mai frumoase palate englezești, Blenheim Palace. Situat în localitatea Woodstock, la aproximativ 40 de minute distanță de Oxford, Palatul Blenheim este locul în care s-a născut și a locuit Sir Winston Churchill și este renumit pentru labirintul din gard viu, cât și pentru grădinile sale. Este, de asemenea, principala reședință a ducilor de Marlborough, iar în 1987 a fost desemnat UNESCO World Heritage Site.

Tabara in strainatate anglia 150717

Am ajuns cu o oră înainte să se inchidă programul de vizite, palatul fiind pregătit pentru o nuntă.  Vizita a fost parcursă de copii în maxim 10 minute. Eu, m-am ‘pierdut’ în apartamentul care cuprindea mai multe camere în care era descrisă viață lui Winston Churchill.

Tabara limba engleza in strainatate anglia 150717

La ieșire copii mă așteptau un pic îngrijorați, dar în acelas timp erau entuziasmați de faptul că aveau timp liber până la 17, timp pe care l-am petrecut plimbându-ne prin grădinile vaste ale acestui palat.  Terasele cu apă, fântânile arteziene, statuile care completează arhitectura palatului, dar și verdele crud al ierbii și al copacilor din împrejurimi au construit tabloul perfect pentru o după-amiază de neuitat.

După o oră și jumătate, timpul parcurs între Oxford și Bristol, copii s-au odihnit.  Cina din seară asta a fost una specială, tailandeză.

După cină ne-am retras spre reședința obosiți dar încântați de ziua frumoasă pe care am petrecut-o împreună.

Mai multe imagini din ziua 7 a taberei de limba engleză de la Bristol puteți urmări aici: Tabără în Străinătate – Album Facebook