Tabără Internațională Anglia – Ziua 8

Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22

Ziua 8 – Baby, I’m in Bournemouth

‘Prognoza meteo arată ploaie, azi teacher…?’ au început să-mi repete copiii de la prima oră a dimineții. Dar eu le tot spuneam că soarele ma însoțeste tot timpul și azi mai mult ca niciodată o sa ne bucurăm de prezența lui. După un drum de 2 ore am ajuns în Bournemouth, cel mai fericit loc din Marea Britanie. Un studiu britanic, desigur, spune că 82% dintre oameni care locuiesc aici sunt fericiți.

Turul propus de cei de la EF Bristol condus de André si frumoasa lui logodnică a început de la chei (Bournemouth Pier). Am urcat spre o clădire numită Pavilion, unde se țin seara diferite evenimente culturale cum ar fi concerte, piese de teatru, etc. O fantomă bântuie aceasta clădire, cel puțin asa ne povestește André și se presupune ca ar fi o actriță pe nume Emma.

Tabara engleza bristol 160717

Mai sus de această clădire bântuită am întâlnit primul hotel construit pe coasta de sud a Angliei, hotelul Royal Bath. Acesta este cel mai luxos, dar și cel mai scump din zonă.

St Peter’s Church a fost următorul punct bifat în turul nostru. Aici se află înmormântată Mary Shellery, autoarea romanului ‘Frankenstein’.

Apoi am traversat strada și am intrat într-un parc mare numit ‘The Lower Gardens’. Râul care traversează acest parc, râul Bourne, împreună cu grădinile de pe coastă numite ‘the mouth of the Bourne stream’,  dau numele orașului Bournemouth.

Tabere engleza bristol 160717

La capătului acestui parc trebuia sa găsim un balon de aer imens, Bournemouth eye, unul dintre simbolurile orașului, dar în locul lui am găsit Bournemouth Wheel. Ne-am urcat în această roată și ne-am bucurat de priveliștea care o vedeam de-a lungul coastei.

Tabere engleza anglia 160717

Tabara engleza anglia 160717

Pentru că vremea a ținut cu noi și soarele a ieșit din nori, am profitat de o oră de plaja. Nisipul aici este mai fin ca cel de acasă, însă apa este mai rece, dar noi ne-am bucurat de soare.

Tabara internationala anglia 160717

La ora 15 am vizitat Oceanarium – în care am văzut multe specii de pești, dar și pinguini, broaște țestoase, rechini etc. Am fost foarte încântați când am prins hrănirea pinguinilor zgomotoșilor, dar si uriașelor broaște țestoase. Copii s-au bucurat și de tunelul subacvatic în care au încercat sa prindă un selfie cu uriașa broască țestoasa sau cu rechini.

Tabere engleza cu insotitor 160717

Tabara vara anglia 160717

După aceasta aventură, am avut parte de timp liber în care ne-am plimbat și am savurat cate o înghețată.

Tabere vara anglia 160717

La 18 ne-am reîntâlnit cu grupul și ne-am îndreptat spre autobuz. După 2 ore de drum ne-am declarat flămânzi, iar Carlos ne-a așteptat cu cina la reședința.

Weekendul a fost unul fabulos in care am vizitat 2 orase britanice, am văzut cum se leagă prieteni, cum se ‘culeg’ brățări, dar și ‘numere’ de Snapchat..?

Urmează o nouă săptămână plină de cursuri, dar si de noi activități academice.

Mai multe imagini din ziua 8 a taberei de limba engleză de la Bristol puteți urmări aici: Tabără în Străinătate – Album Facebook