Tabără Engleză California – Ziua 10

Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 18
Aug 17
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 23
Aug 22
Aug 24
Aug 25

Ziua 10 – Ocean Beach în timpul eclipsei

O nouă zi, o nouă săptămână în tabăra internațională de engleză din California! Astăzi, dis de dimineață am găsit unii elevi la micul dejun în timp ce alții s-au trezit doar înainte de ora stabilită – ora 9. Era timpul să facem plajă pe alt nisip din San Diego: azi, Ocean Beach!

Tabara engleza san diego 210817

Vă amintiți probabil despre Ocean Beach? Aici ajunsesem doar seara pentru a vedea apusul de pe Sunset Cliffs. Iată că  a venit ziua în care am făcut și plajă aici! Ocean Beach este o plajă pe care nisipul alb gălbui este amestecat cu particule negre. Unii pot crede că plaja e murdară! Nici pe departe – nisipul negru vine tocmai din Sierra Nevada si este de fapt, magnetită! Uneori cantitatea de nisip negru este mai mare decât alte dăți, acesta fiind adus de râul ce se varsă în ocean în apropiere de această plajă.

Tabara vara america 210817

Tabere vara america 210817

Printre surferi și înotători ori familii ce se relaxau la plajă, am fost abordați de o domnișoară care le-a oferit elevilor din tabără ochelari de eclipsă pentru a putea să vadă și ei momentul. Desigur, la noi nu s-a văzut eclipsa totală ci numai una parțială, însă chiar și așa, elevii au fost foarte încântați de fenomenul astronomic.

Tabere engleza san diego 210817

Am avut timp să ne plimbăm pe plajă ori pe pontonul lung ce este reprezentativ pentru Ocean Beach. Am admirat surferi talentați și ne-am relaxat pe nisipul fierbinte. La ora 12 am plecat de la plajă pentru a avea timp de prânz și pentru a ne pregăti de cursurile ce urmau să înceapă la 14:25.

Astăzi a fost rândul lui Cătălin să ne povestească despre cursuri:

Azi a fost una dintre acele zile ce te-ar face să regreți dacă ai ratat această tabără! Profesoara noastra Tara ne-a arătat o filmare de la un TED Talk despre tehnologie. Am recapitulat lecțiile de săptămâna trecută și am avut un scurt test. Cursul a fost excelent și foarte practic! Ca de obicei, ne-am distrat foarte tare. 

Tabara engleza in strainatate sua 210817

După cină, ne-am întâlnit la recepție unde școala oferea înghețată tuturor elevilor. Bineînțeles ca nu am putut rezista și am încercat una sau două, după placul fiecăruia. Apoi am pornit spre Gaslamp Quarter – un cartier istoric din centrul orașului San Diego. Pentru a ajunge aici am folosit autobuzul și apoi tramvaiul. Am mers și puțin pe jos prin centrul civic unde ne-am minunat de centrul de expoziții din San Diego a cărui latură este de 700 de metri!

Tabere in strainatate california 210817

Tabere engleza sua 210817

În 1867 a început construcția acestui cartier ce cuprinde nu mai puțin de 94 de clădiri istorice ocupate încă de chiriași și de mici buticuri, cafenele, baruri ori restaurante. Se spune că mâncarea aici este foarte gustoasă! Noi nu ne-am oprit aici pentru cină însă într-adevăr arătau foarte bine restaurantele. Am luat totuși o pauză, la un uriaș magazinul de bomboane 😀

Tabara internationala california 210817

O altă pauză am luat-o la galeria de artă dedicată lui Charles (Chuck) Jones. Pentru cei cărora acest nume nu le este foarte cunoscut, Chuck Jones este numele celui ce a creat numeroase desene animate, părintele animației moderne de care se leagă printre altele: Porly Pig, Donald Duck, Bugs Bunny, Tom și Jerry, Wile E. Coyote, Roadrunner, Dr. Seuss și multe, multe alte personaje! Galeria există aici de 40 de ani pentru a onora omul cu 8 nominalizări la Oscar și 3 statui în portofoliu. Tot aici se comercializează tablori ale lui Chuck Jones, unele dintre ele valorând foarte mult.

Tabere engleza california 210817

Tabara engleza sua 210817

Tabara engleza california 210817

Horton Plaza Park este în apropiere de un centru comercial cu același nume. Piațeta foarte frumoasă este construită ca un spectacol de lumini, muzică și jocuri de apă în fântâna arteziană! Un loc foarte frumos în care merită să te relaxezi ascultând melodiile pe care apa din fântână parcă dansează. Tot aici am văzut un hotel impresionant – US Grant – unde Antonio a mărturisit că ar dori să locuiească 2 ani :). Am pornit apoi pe jos spre stație și ne-am întors în campus unde am ajuns puțin înainte de ora 22!

Tabara cu insotitor san diego 210817

Tabara engleza america 210817

Tabara in strainatate california 210817

O parte dintre elevi au ales să își petreacă seara la biliard alături de colegi internaționali, iar alții au rămas la etajul 2 în spațiile comune.

Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra internațională aici: Album Facebook Tabără California