Tabără Engleză California – Ziua 9

Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 18
Aug 17
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 23
Aug 22
Aug 24
Aug 25

Ziua 9 – Pe studiourile de filmare!

Ziua de astăzi a fost dedicată Studiourilor Universal, pentru a ne distra și pentru a învăța cum se fac filmele! La ora 9 ne-am întâlnit cu toții în fața hotelului, cu bagajele pregătite și gata să pornim la drum. Eram pregătiți pentru o incursiune pe platourile de filmare.

Autocarul a sosit la puțin timp după întâlnirea noastră și peste numai 20 de minute ajungeam la intrarea în parcul Universal! După o coadă scurtă și o verificare a bunurilor aduse în parc eram la intrare și magia cinematografului ne aștepta!

Tabara vara los angeles 200817

Nu am fi avut nici o șansă să vedem întreg parcul dacă rămâneam împreună, și fiindcă exista doar o singură ieșire din parc, ne-am împărțit în echipe pentru a-l parcurge mai ușor. Totodată, parcul are o piață centrală și radial, diverse tematici legate de filme Universal, pentru a fi vizitate în funcție e interesul fiecăruia!

Tabere engleza california 200817

Studiourile Universal sunt un parc de distracții, însă înainte de toate sunt platouri de filmare! Turul original, cel al studiourilor nu se mai face demult cu un tramvai mic, ci cu trenulețe cu patru vagoane și o capacitate de aproximativ 200 de persoane simultan. Coada pentru a accesa această atracție era totodată printre cele mai lungi din parc – în jur de 70 de minute, iar turul în sine dura o oră.

Tabara engleza cu insotitor los angeles 200817

Turul studiourilor trece pe lângă mai multe platouri de filmare active – unde se toarnă producții cinematografice ori pentru televiziune. Așadar, de la spectacole cu public la filme pentru marele ecran – multe își au începutul aici. În spatele parcului de distracții – în “vale”, erau niște containere imense – de fapt niște hale similare hangarelor pentru avione ce se regăsesc pe aeroporturi. Înăuntru, tehinicienii, artiștii și inginerii puteau reproduce orice fel de scenă necesară filmării.

Tabara engleza california 200817

Totodată, în jurul studiourilor de filmare erau amenajate diverse spații în aer liber – străzi din New York ori din Londra, zone pitorești suburbane ori cabane montane. Ghidul ne-a explicat cât de ușor se poate schimba fundalul, în funcție de nevoile regizorului și combinând ceea ce vedeam în fața ochilor cu imagini pe ecranele. Din vagon înțelegeam cât de diferit este totul atunci când e trecut prin filtrele camerelor de filmat și ale tehnicienilor.

Tabere engleza los angeles 200817

Tabara los angeles 200817 2

Am văzut tot aici și cea mai mare imagine albastră de fundal – un panou imens folosit pentru a reproduce digital diverse scene din spatele celei fimate. Spre exemplu, aici s-au filmat scenele de pe apă din filmul Sulley, cel în care un avion plin cu pasageri aterizează pe râul Hudson din New York. Am trecut apoi printr-o experiență 3D! King Kong!

Într-un garaj imens ne-am pus ochelarii 3D primiți când ne-am urcat în trenuleț și ne-am lăsat prinși în mijlocul unei scene de luptă între dinozauri și King Kong. Este cel mai mare și mai complex cinematograf 3D din lume, fiind nevoie de o noua tehnică de proiecție pentru a putea fi deschis publicului.

Am văzut multe alte platouri de filmare – pentru Jurassic Park, Jaws, filme western sau spații multifunționale, ce se transformă foarte ușor în funcție de ceea ce este filmat. Am intrat apoi într-un platou de filmare – de acestă dată o reproducere a unei stații de metrou din San Francisco. După câteva clipe au început efectele speciale ce au fost un amestec de apă, foc, zgomot și mișcare, reproducerea unui cutremur de 8.3 grade pe scara Richter! Foarte interesant!

Tabere internationale los angeles 200817

Încă o scenă 3D a urmat – de această dată din Furios și Iute, iar apoi turul s-a încheiat. Pe bună dreptate, un tur foarte interesant după care probabil nu vom mai vedea cu aceeași ochi filmele! Spre exemplu, știați că de multe ori, secvențe întregi sunt filmate ziua, iar apoi cu ajutorul filtrelor se dă impresia că acestea sunt filmate noaptea? Lumina e mult mai ușor de controlat astfel și de multe ori, în aceste scene, asfaltul este udat în prealabil pentru a reflecta mai bine luminile.

Am trecut pe lângă mașini folosite în filme și diverse recuzite, inclusiv una dintre cele mai scumpe scene de film făcute vreodată, în care s-a folosit un avion real și funcțional, Boeing 747 pentru ca Steven Spielberg să poată reproduce urmările unui accident aviatic peste un orașel în filmul War of the Worlds. De cele mai multe ori se folosesc miniaturi pentru astfel de scene, însă nu și Steven Spielberg! Turul s-a încheiat și am avut timp pentru celelalte atracții – de această dată din partea cu parcul de distracții.

Tabara engleza los angeles 200817

Tabara in strainatate los angeles 200817

Da, Unversal Studios este după cum spuneam mai devreme și un parc de distracții, iar aici tematica este desigur cea din filme. Seria Harry Potter este reprezentată pe o bucată foarte mare din parc. Aici elevii din tabără au putut să se pozeze alături de faimosul tren cu tot cu conductor, au putut încerca un roller coaster sau au trecut virtual prin diverse scene de film în simulator. Întrega zonă era construită foarte bine pentru a ne aduce aminte de scene din film.

Tabere engleza los angeles 200817 2

Tabara internationala los angeles 200817

Waterworld a recreat una din scenele din filmul cu același nume – echipe de cascadori luptându-se pentru controlul atolului. Aici, spectatorii din primele rânduri au fost udați până la piele de actori pe scutere acvatice ori bărci cu motor! Totul a culminat cu explozii și efecte speciale care mai de care mai spectaculoase!

Tabere vara los angeles 200817

În The Simpsons, eram plimbați prin orășelul Springfield pe caruselul virtual, puteam lua masa la restaurantul lui Moe si ne puteam poza cu toate personajele în fața mai multor clădiri recreate. Similar, existau scene pentru Minions, Transformers, Jurassic Park sau The Mummy – toate cu roller coastere virutale și diverse alte atracții tematice.

Tabara engleza los angeles 200817 2

Tabere engleza cu insotitor los angeles 200817

Alte două spectacole interesante au fost Animal Actors în care participanții învățau despre dresajul animalelor din filme și aveau ocazia să vadă câteva animale faimoase cum ar fi pe Buddy, din A Dog’s Tale! La turul Efectelor Speciale am învățat despre modul în care este transpusă pe ecran “magia” cinematografului și felul în care diverse technici sunt utilizate în film. Cascadorii ne-au demonstrat inclusiv o scenă de bătaie și una de pirotehnie.

Tabere los angeles 200817

Până la ora 18:00 ne-am bucurat de parc, am luat masa în restaurante tematice și ne-am distrat la toate atracțiile. Am învățat despre filme, cum și unde se fac și am combinat totul cu soare, vreme bună și voie bună! Singurul regret pe care l-au avut elevii a fost faptul că unele atracții aveau cozi cam mari la intrare, însă cu toții au fost extraordinar de mulțumiți de ziua de azi, unii dintre ei promițându-și că se vor întoarce!

Tabara in strainatate los angeles 200817 2

Călătoria înapoi în campus a durat puțin peste două ore așadar era deja aproape 21 atunci când am ajuns, iar cele două zile în Los Angeles s-au dovedit a fi destul de obositoare! Mâine ne vom relaxa pe plajă până la cursuri, dar până atunci trebuie să ne odihnim!

Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra internațională aici: Album Facebook Tabără California