Tabără în Străinătate California – Ziua 5

Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 18
Aug 17
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 23
Aug 22
Aug 24
Aug 25

Ziua 5 – Surf in USA și o seară în oraș

Astăzi în tabăra internațională ne-am început ziua foarte plăcut: la plajă! Iar dacă la ora 8 norii groși acopereau cerul, după micul dejun vremea parcă s-a transformat brusc iar ziua a fost una excelentă!

Așadar la ora 9 eram cu toții pregătiți să plecăm la plajă! Șepci, creme de soare, prosoape și costume de baie. Am sărit într-un autobuz și în câteva minute am ajuns în zona Pacific Beach, ce aduce a orășel de plajă – căsuțe mici, multe buticuri ce vând costumații de plajă sau închiriază plăci de surf ori biciclete și desigur restaurante, cafenele și baruri.

1 tabara engleza san diego 160817

Această plajă este preferată de către tineri iar strada de-a lungul căreia se întinde plaja este presărată de locuri de petrecere. Pe noi în schimb ne interesa un alt loc, și anume San Diego Surf School. George, Cătălin și unul dintre lideri s-au înscris la cursurile de surf pentru a experimenta sportul ce își găsește rădăcinile moderne în sudul Californiei.

2 tabere engleza san diego 160817

După ce ne-am primit tricourile și ne-am înregistrat la școala de surf, ne-am îndreptat către plajă! O plajă foarte drăguță și mai ferită de drum în care am avut spațiu berechet pentru a ne instala prosoapele împreună cu ceilalți elevi veniți azi la această activitate, din Taiwan, Japonia, Italia și Ukraina. Elevii care nu au dorit să se înscrie la lecțiile de surf au explorat plaja și pontonul din apropiere, s-au relaxat la soare ori au făcut baie în ocean, unde apa era parcă ceva mai caldă decât la ultima noastră vizită. Ce-i drept, acum nici nu bătea așa de tare vântul, iar soarele era foarte puternic.

4 tabere engleza california 160817

Elevii de la surf și-au primit costumele speciale și plăcile – cam de trei metri înălțime și după câteva instrucțiuni despre poziția potrivită au intrat în apă. Fiecare grup de 7-10 elevi era însoțit de către 3 instructori ce treceau de la un elev la altul și îl ajutau să se ridice în picioare pe valuri. Unii au reușit mai ușor decât alții. Unii au plonjat de mai multe ori de pe placă în apă – însă la final, după o oră și jumătate, cu toții s-au declarat într-u totul mulțumiți de lecția de surf!

3 tabara engleza california 160817

După lecția de surf am pornit înapoi spre campus unde am ajuns în jurul orei 13 – la fix pentru prânz unde specialitatea a fost pizza calzone, cu pepperoni, doar cu brânză sau cu brânză și anans. După masa de prânz elevii și-au făcut temele și s-au dus la cursuri de care s-au declarat din nou foarte încântați! Andra ne-a spus:

Cursul de azi a avut o parte conversațională și una de gramatică. La partea de conversație am discutat despre situațiile în care folosim minciuni, minciuni “albe”, inocente ori unde omitem să spunem adevărul. Am continuat apoi cu exerciții de gramatică în care am lucrat cu fraze nominale iar apoi am avut diverse teste pe site-ul Kahoot. A fost foarte distractiv, chiar dacă nu am adunat prea multe puncte. Colegii mei sunt din Turcia, Kosovo, Elveția, Ukraina, Italia și Venezuela.

După cursuri și masa de cină (azi, inspirată din bucătăria italiană) am ieșit cu toții la o plimbare de seară în centrul orașului. Deîndată ce ne-am dat jos din metroul ușor cu care am ajuns aici, am fost impresionați de zgârie norii de aici, blocuri foarte noi și modene ce se înălțau spre cer construite din piatră și sticlă. În port, am văzut nu doar multe ambarcațiuni private una mai frumoasă decât alta, dar și un portavion gigantic plin cu avione de luptă – muzeu, desigur!

6 tabere in strainatate sua

Ne-am continuat plimbarea pe faleza portului ce onorează militarii căzuți în lupte până la Seaport Village un micuț complex de buticuri cu bunătățuri și suveniruri ori produse de manufactură.

7 tabara internationala america 160817

8 tabere internationale america

9 tabara engleza america 160817

Ne-am luat înghețată, prăjituri și ne-am distrat când aparatele din fața magazinului de magie ne-au citit viitorul contra sumei de un dolar. Am revenit în campus puțin înainte de ora 22, după ce ne-am oprit pe drum pentru ca doritorii să își ia mâncare la pachet pentru această seară.

10 tabere engleza america 16817

11 tabara cu insotitor california 160817

O fost o zi superbă în tabăra pe care Cătălin a numit-o: Cea mai tare tabără de până acum!

Pe curând!

Mai multe imagini din ziua 5 a acestei tabere aici: Album Facebook Tabară California