Tabără în Străinătate California – Ziua 6

Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 18
Aug 17
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 23
Aug 22
Aug 24
Aug 25

Ziua 6 – A trip to the Zoo

Astăzi a fost o zi cu vreme superbă! Încă de dimineață soarele a strălucit pe cer, iar noi ne-am bucurat de încă o zi excelentă în tabăra de limba engleză din San Diego.

După micul dejun cu care deja ne-am obișnuit, elevii au început cu toții cursurile de la ora 8:25. Cu o scurtă pauză, ei au încheiat lecțiile până la prânz așadar i-am revăzut la masă în cantină sau afară lângă piscină. Specialitatea de astăzi a fost pizza și nu puțini au fost cei care au ales asta pentru masa lor de prânz.

Tabara engleza cu insotitor in strainatate 170817

A fost rândul Mariei să ne povesească despre cursurile ei:

“Azi a fost super! Am făcut un test despre cultura pop, excerciții de scriere, dar am lucrat și la proiectul de curs – azi ne-am ocupat de partea de publicitate a dispozitivului pe care trebuie să ni-l imaginăm. Colegii mei sunt din Germania, Franța, Turcia și Polonia, iar profesoara mea, Kara este o persoană foarte blândă.”

Între lecțiile de dimineață și masa de prânz Catălin și-a asumat rolul de promotor culinar. După ce a văzut că ieri colegii din Italia au influențat bucătăria în a pregăti o cină de inspirație italienească, astăzi a discutat cu recepția școlii care l-a direcționat către managerul cantinei. Astfel, le-a propus o masă românească – mămăliguță, fasole cu afumătură ori sarmale – iar sugestiile sale au fost primite cu mult interes :). Să vedem cum duce Cătălin la bun sfârșit acest proiect!

Tabara engleza san diego 170817

La 13:30 am plecat împreună cu încă aproximativ 30 de elevi din școală la Grădina Zoologică! Excursia a fost super! Amplasată în parcul Balboa, San Diego Zoo este una dintre cele mai mari grădini zoologice din SUA și printre cele mai inovatoare! A fost înființată în 1916 folosindu-se modelul de organizare al Grădinii Zoologice din Bronx (pe care am vizitat-o în tabăra din New York). Este grădina zoologică ce a inovat modul de expunere al animalelor, renunțând la gratii și construind spații pentru animale ce reproduc mediul înconjurător din care provin acestea.

Tabara sua 170817

Peste 650 de specii locuiesc aici, de la insecte la mamifere mari și foarte mari! Am avut șansa să vedem țestoase uriașe și șerpi care mai de care mai colorați, păsări extraordinare și maimuțe ce se țineau de șotii. Am văzut urangutani și gorile, iar mai apoi tigrii și hipopotami. Am urcat și am coborât scări și pante, ne-am furișat printre copaci ca să vedem animalele și ne-am distrat de fiecare dată când ne dădeam seama cât de întortocheată este grădina zoologică.

Tabara engleza california 170817

Tabere cu insotitor california 170817

Am încercat apoi să ne facem poze cu pinguinii africani în timp ce înoată, dar viteza lor era cam mare 🙂 Însă ne-am bucurat să îi vedem de aproape.

Am văzut și urșii panda, grădina zoologică de aici fiind printre puținele ce întrețin urși panda și lucrează la repopularea speciei. Apoi am văzut rinocerii, girafele și urșii Koala, lângă alte marsupiale.

Tabere engleza america 170817

Tabere engleza sua 170817

Nu ne-am oprit aici și am continuat expediția noastră hotărâți să vedem tot ce are de oferit grădina zoologică. După ce ne-am odihnit puțin și ne-am umplut bateriile am ajuns la elefanți și la lei! Am văzut și gheparzii care trăiesc alături de doi câini, încă de când erau pui – acum fiind cei mai buni prieteni. Un râs leneș dormea într-o peșteră artificială așa că repede am coborât să căutăm ursul polar. Nu l-am găsit, sigur se ascundea de căldură, dar poza făcută aici a fost sigur una pe care o vom ține minte!

Tabere engleza san diego 170817

Tabere engleza california 170817

Înapoi la punctul de întâlnirea am venit cu gondola ce traversează întreg parcul, dintr-un colț în altul, și ce noroc am avut fiindcă nu am fi putut ajunge la timp înapoi pe jos. Suprafața grădinii zoologice este de aproximativ 40 de hectare. Autocarul ne aștepta și după ce s-a îmbarcat toată lumea am pornit înapoi spre școală. Am ajuns puțin înainte de ora 18, ceea ce ne-a dat timp suficient pentru cină.

Tabara engleza america 170817

Din păcate activitatea din această seară a fost reprogramată din lipsă de participanți – așadar va trebui să mai așteptăm puțin pentru a ne demonstra abilitățile de cântăreți la karaoke. Alternativa a fost un joc de volei pe terenul cu nisip din campus – însă nici aceasta nu a avut mult interes. Elevii din tabără au avut program de voie, așa încât unii dintre ei au luat masa în apropiere de campus la un restaurant american, alții au mers la cumpărături, iar alții s-au distrat în campus alături de colegii din grupul de tabără sau alături de elevi internaționali.

Mâine urmează o nouă zi interesantă în tabăra din California, așadar nu uitați să citiți jurnalul!

Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra internațională California aici: Album Facebook tabără internațională America