Tabără Internațională California – Ziua 11

Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 18
Aug 17
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 23
Aug 22
Aug 24
Aug 25

Ziua 11 – Taco Tuesday în Old Town

Azi am sărbătorit Taco Tuesday într-un loc cu puternice influențe mexicane – Old Town! Desigur, asta doar după ce am participat la lecțiile interesante de dimineață. Chiar dacă la început zilei norii acopereau cerul, până după prânz, atunci când am plecat spre Old Town, deja cerul era senin.

Antonio ne-a vorbit astăzi despre cursuri:

Astăzi am avut o lecție foarte interesantă despre ”verbe frazale” în care am folosit mai întâi cartea, iar apoi am exersat folosindu-ne de un joc. În al doilea curs am participat la o competiție sub forma unui concurs cu întrebări pe internet, pe site-ul Kahoot. La finalul cursului am avut un exercițiu de vorbire și vocabular, unde am lucrat în perechi. Din fericire, nu am primit teme!

Old Town Historic Park este la capătul liniei 35, ce pleacă de lângă școală, așadar suntem la doar câteva stații distanță, lângă centru de transport Old Town de unde luăm tramvaiul spre centru și este așa cum îi spune numele, orașul vechi.

Tabara san diego 220817

Zona de interes pentru noi este cea a parcului istoric ce comemorează vremurile timpurii ale orașului San Diego și include multe clădiri istorice din perioada 1820 – 1870. Parcul a fost înființat în 1968 și mulți ani la rând, Old Town San Diego a fost cel mai vizitat parc național din California.

Tabara engleza san diego 220817

Prima așezare europeană pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii din prezent, a fost San Diego Presidio, avanpost militar ce făcea parte din California Spaniolă. Atunci când California a fost admisă în SUA, în anul 1850, San Diego care încă se limita la zona vechiului oraș a fost numit reședință a zonei administrative San Diego, chiar dacă populația orașului era de numai 650 de locuitori.

Începând cu anii 1860, s-a promovat foarte mult Gaslamp Quarter (zona vizitată ieri) ca noul centru al orașului și astfel, mulți locuitori din Old Town s-au mutat în Downtown, însă până atunci, acesta era centrul orașului, având primărie, tribunal și clădiri administrative. Foarte multe clădiri istorice se află aici, unele dintre ele fiind ocupate de mici comercianți, iar altele fiind pe post de muzeu.

Tabere engleza san diego 220817

Printre muzeele interesante pe care le-am vizitat aici se numără Wells Fargo, postul de diligență. De aici plecau atât scrisorile cât și valorile trimise din San Diego în restul Americii, iar camera era plină cu seifuri, trăsuri, post de telegraf și povești ale șerifilor și paznicilor de diligență ce au înfruntat în vestul sălbatic bandele de răufăcători.

Tabere cu insotitor california 220817

Un alt muzeu interesant a fost sediul administrativ, cu primul tribunal, primăria și sediul șerifului. Aici era o înregistrare audio în care se povestea despre viața celor trei personaje importante pentru orice oraș de pe acea vreme. Interiorul unui restaurant a fost recreat pentru ca vizitatorii să poată vedea atât zona de servire a mesei cât și bucătăria.

Tabara vara california 220817

”Muzeul” dulciurilor a fost din nou vizitat de elevi – de această dată comerciantul de aici fiind axat pe fondant de casă. Hotelul Cosmopolitan încă mai funcționează în clădirea originală din 1870, și încă mai are aspectul de film western, cu salon și restaurant și camere la etaj ce dau spre curtea interioară.

Tabere san diego 220817

De fapt, totul era făcut să pară parcă rupt dintr-un film western – de la magazinul fierarului și până la clădirea de grajduri cu ale sale trăsuri în care am putut citi despre vechii cowboy ce erau întâlniți aici. Până și magazinul de pietre prețioase și semi-prețioase avea o zonă unde doritorii puteau învăța cum să filtreze apa de râu în căutarea aurului.

Tabara cu insotitor california 220817

Tabara california 220817

Desigur, existau multe magazine de suveniruri însă de afară, ele nu luau ochii vizitatorului prin culori țipătoare, din contră – purtau nume parcă din vremurile acelea – așa încât totul era cât mai autentic cu putință. Influențele mexicane se simțeau la tot pasul, granița fiind la numai 20 de mile. Astfel, am găsit mai multe magazine cu produse tradiționale mexicane dar și restaurante mexicane și fiindcă e Taco Tuesday, copiii din tabără s-au delectat cu taco și nachos în parcul din zona comercială.

Tabere california 220817

Înapoi în campus au luat cina și cei care nu s-au lăsat tentați de taco iar la ora 6 am plecat cu toții spre Sunset Cliffs. Da, era înnorat însă a fost ultima oară în această tabără în care am avut ocazia să le vedem! Ne-am făcut poze, am așteptat ca dunga roșie de la orizont să dispară, după care ne-am întors în campus unde o parte din elevi s-au dus la seara de filme!

Tabara internationala california 220817

Tabere engleza california 220817

Mâine dimineață vom explora parcul Balboa! Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra internațională aici: Album Facebook Tabără California