Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 18
Aug 17
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 23
Aug 22
Aug 24
Aug 25
Ziua 12 – Balboa, muzee și cumpărături
Miercuri, o parte dintre elevi și-au susținut testele dinaintea plecării fiindcă au avut ore în laboratorul de calculatoare. Cu toții au avut însă lecții de după-amiază, așa încât dimineața a fost liberă pentru o nouă plimbare.
La ora 9, după micul dejun și cu unii elevi treziți mai greu puțin, ne-am întâlnit cu Kaelyn, reprezentanta școlii care urma să ne conducă și astăzi într-una dintre plimbări. Am mers înapoi la parcul Balboa fiindcă aveam ocazia să vizităm și câteva dintre muzeele de acolo. Ziua s-a nimerit perfect fiindcă vremea nu ar fi fost grozavă pentru nici una dintre activitățile de la plajă.
Parcul Balboa este imens – are în total 490 de hectare și este un parc urban, fiind în interiorul orașului. Parcul a fost locul de desfășurare a expoziției Panama – California din 1916, eveniment ce a marcat inaugurarea canalului Panama, iar clădirile cu fațade sculptate au fost special construite pentru acel eveniment.
Parcul găzduiește 16 muzee în total, cele mai multe dintre ele contra cost. Muzeele sunt pe teme foarte variate, de la cel de istorie la cel de istorie naturala, de la cel de atropologie la cel cu automobile. Exista până și un muzeu al trenurilor de jucărie sau unul al sportului. Elevii noștri l-au vizitat fie pe cel gratuit, de artă, fie Museum of Man.
Museum of Man este muzeul de antropologie și cu siguranță ocupă cea mai frumoasă clădire din întreg parcul, clădirea California. Aici sunt mai multe expoziții – nu doar cele despre evoluția umană ci și despre evoluția societății în general. Colecția egipteană este foarte interesantă și cuprinde mumii și sarofage din diverse perioade istorice. Există aici și o expoziție despre bere și cum a evoluat aceasta în cei peste 10,000 de ani de când se produce.
Muzeul de artă Timken a fost celălalt muzeu vizitat, și a fost cel cu intrare gratuită. Muzeul Timken este singurul din San Diego ce deține un Rembrandt original în colecția sa. Desigur printre pictorii faimoși ale căror lucrări erau expuse se numără și Rubens sau van Dyck ori maeștrii francezi. Muzeul nu este unul foarte mare, însă în două dintre camerele sale erau voluntari ce explicau tehnicile utilizate de către artiști dar și diversele mesaje ascunse în imagini.
În afară de muzee, în acest parc mai există și multe grădini – mai exact 17 grădini, printre care cea de trandafiri ori de cactuși sau grădina botanică – mică însă cu o colecție foarte interesantă de orhidee dar și de plante carnivore. Grădina botanică de aici este de fapt o singură clădire însă este una dintre cele mai mari clădiri lume făcută din șipci de lemn – foarte interesantă.
La ora 12 am plecat din parc și până la 13:15 eram la masa de prânz. După prânz, elevii au avut cursuri și unii dintre ei au avut testarea de final, care li s-a părut foarte bine structurată. Azi a venit rândul Ancăi să ne vorbească despre cursuri:
Azi am avut o lecție avansată de vocabular însă modul în care am studiat a fost diferit de cel de acasă. A trebuit să scriem o propoziție folosind un anumit cuvând, pe o foaie de hârtie. Această propoziție era apoi continuată de o alta scrisă de persoana de lângă, în așa fel încât la final trebuia să creem o poveste. Ne-am distrat copios!
Mai țineți minte cum săptămâna trecută, Cătălin a întrebat la cantină despre un meniu românesc? Ei bine, iată că a venit rândul să fie sărbătorită gastronomia românească 🙂 Elevii au discutat cu personalul de la cantină și au creat meniul – sarmale, tocană de vită, mămăliguță și frigărui, iar la desert amadină. Au dat indicații și sugestii celor din bucătărie, și au încercat pe cât posibil să le traducă rețete.
Au fost cele mai bune sarmale pe care le-am mâncat vreodată în America 🙂
Carina și Cătălin s-au implicat foarte tare în acest eveniment și au tradus inclusiv denumirile diverselor zone din cantină, asigurând decorațiunile pentru această seara. Au compilat și o listă de melodii și s-au asigurat că își încurajează colegii să încerce din mâncărurile pregătite de cantină. Pe această cale îi felicităm pentru inițiativă și pentru perseverență!
Seara am dedicat-o unei noi sesiuni de cumpărături, la cererea elevilor din tabără. Desigur, prezența nu a fost obligatorie, iar Cătălin a ales să rămână în campus pentru a se odihni. Tot elevii au fost cei care au decis cât vom rămâne la mall, iar votul a câștigător a fost pentru două ore, așa încât la ora 10 eram deja înapoi în campus, pregătiți să ne petrecem seara în voie.
Pe curând!
Mai multe imagini din tabăra internațională aici: Album Facebook Tabără California