Tabără Internațională în California – Ziua 1

Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 18
Aug 17
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 23
Aug 22
Aug 24
Aug 25

Ziua 1 – A început tabăra de limba engleză din California

La întâlnirea matinală din această dimineață elevii au fost punctuali, semn că așteptau cu nerăbdare plecarea în tabăra internațională din San Diego, California!

Mai întâi am verificat actele și am reamintit regulile taberei – pentru a ne asigura că experiența elevilor este una excelentă, în timp ce se urmează măsurile de siguranță cerute atât de noi cât și de școală! O parte din elevi erau la prima experiență internațională în străinătate, dar cei mai mulți dintre ei mai participaseră în trecut la una din taberele de limba engleză Qdays în Cipru, Anglia sau SUA.

1 tabara in strainatate america 120817

De îndată ce s-a deschis ghișul de check-in, am mers să lăsăm bagajele la cală. Niciun elev nu a depășit limită admisă, ceea ce înseamnă că și-au păstrat spațiu pentru cumpărături și pentru suveniruri. ? Unii dintre ei ne-au mărturisit chiar că intenționat nu și-au luat multe lucruri pentru a avea loc de mici cumpărături.

După ce și-au îmbrățișat părinții, am pornit spre controlul de securitate. A fost o dimineață foarte aglomerată pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, cozile fiind parcă mai mari ca niciodată – lucru ce a fost imediat observat și de către elevi. După aproape 30 de minute de așteptat la coadă, am trecut și de Poliția de Frontieră, unde totul a decurs fără probleme. Am continuat apoi spre poarta de îmbarcare, iar după ce a fost identificată, elevii au avut timp liber 20 de minute pentru a își lua de mâncare sau pentru a folosi toaleta. Ne-am reîntâlnit cu puțin timp înainte de îmbarcare și am decolat la timp pe zborul spre Amsterdam.

2 tabara internationala 120817

În Amsterdam am ajuns cu 30 de minute mai repede, ceea ce ne-a oferit timp berechet pentru formalitățile amănunțite ce au loc pentru toate cursele ce decolează spre Statele Unite. La ora 10:30 eram îmbarcați și așteptam decolarea, însă am fost întorși de pe pistă la poartă din cauza unei probleme tehnice. Din păcate socoteala de acasă nu e întotdeauna ca cea din târg, iar situații neprevăzute pot să apară în orice moment. În orice caz, minora problemă tehnică a fost rezolvată, însă întârzierea noastră de 2 ore nu a mai putut să fie recuperată pe drum.

3 tabere internationale 120817

Cursa a fost una foarte confortabilă, avionul având foarte multe locuri libere, chiar și alăturate, ceea ce a însemnat că unii dintre elevi au stat pe câte 3 – 4 locuri. S-au întins și s-au odihnit, s-au jucat și au glumit, au mâncat și au urmărit filme. S-au relaxat și au reușit totodată să se cunoască mai bine cu colegii pe care i-au întâlnit azi pentru prima dată.

4 tabere in strainatate 120817

Întârzierea de la plecare împreună cu timpul necesar procedurilor vamale de intrare în SUA au dus la un decalaj prea mare, așa încât am fost mutați pe cursa următoare. Din păcate după-amiaza noastră în San Diego s-a pierdut și s-a înlocuit cu o escală prelungită în Detroit – dar nu ne-am supărat – am avut timp să mâncăm ceva și să ne relaxăm privind avioanele care decolau și aterizau pe acest modern aeroport.

5 tabara internationala 120817

Cursa până la San Diego a plecat la timp și cei mai mulți dintre elevi au petrecut durata zborului dormind, diferența de fus orar făcându-se simțită deja. California este cu 10 ore în urma României, astfel, încă de la plecarea din Detroit, acasă era bine trecut de miezul nopții.

6 tabara in strainatate 120817

Odată sosiți în campus am fost întâmpinați de angajații școlii ce făceau primirea elevilor. De obicei, în campus sosesc elevi duminică după-amiază, însă noi am solicitat o noapte suplimentară de cazare, pentru a ne obișnui cu fusul orar și a avea o zi suplimentară (duminică) pentru a descoperi minunatul San Diego. Luând în calcul întârzierea noastră, școala ne-a pregătit cina la pachet (friptură de porc, pui sau vită) cu garniturile diverse și după ce ne-am luat camerele în primire, am luat și cina, după care ne-am retras în camere pentru a despacheta și a ne instala.

8 tabere in strainatate california 120817

Toți elevii din acestă tabără de grup au colegi internaționali de cameră astfel încât experiența lor să fie cât mai bogată. Camerele arată foarte bine, chiar dacă sunt cu 3 sau 4 paturi – clădirea e nouă, mobilierul e nou și totul este foarte modern. Așteptăm cu nerăbdare dimineața pentru a continua să descoperim toate facilităție campusului, dar și pentru a începe să facem cunoștință cu orașul! Mâine vom merge și la Hillcrest CityFest – San Diego’s Larget Street Fair and Music Fair, începând cu ora 12.

7 tabere internationale engleza 120817

 

Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra internațională California aici: Album Facebook Tabara California