Tabără Internațională în California – Ziua 2

Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 18
Aug 17
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 23
Aug 22
Aug 24
Aug 25

Ziua 2 – Fabulous Hillcrest CityFest

Duminică a fost o zi special gândită pentru relaxare, acomodare și pentru a ne intra în ritm. Astfel, întâlnirea de astăzi a fost programată la ora 11 pentru a trece în revistă câteva reguli ale școlii și pentru a lua împreună micul dejun.

Tabere california 130817

Astfel, toți elevii au avut timp suficient pentru a se instala în camere, pentru a-și cunoaște colegii de cameră și desigur pentru a se odihni. Matinali, Cătălin și Maria au dorit o cafea și au abordat unul dintre lideri mult înainte de ora întâlnirii pentru a fi însoțiți în scurta expediție până la magazinele din apropiere, unde este și un Starbucks. Cafeneaua din campus funcționează numai de luni până vineri!

La ora 11 am avut o “ședință”. Aseară am primit o mapă cu informații importante despre campus, împreună cu regulile școlii și regulile statului California – informații ce trebuie parcurse de către elevi. Ne-am asigurat așadar că toată lumea a înțeles aceste reguli și a acceptat să le urmeze. Ele nu sunt deloc exagerate și cele mai multe dintre ele sunt impuse pentru siguranța și confortul elevilor – acestea se referă, dar nu se limitează la alcool, tutun, droguri, arme, musafiri în campus – toate interzise. Mai mult, conform legilor statului California, elevii de sub 18 ani nu au voie să fie singuri pe stradă după ora 22 – lucru impus și de către școală prin semnarea prezenței în cămin.

Tabara san diego 130817

Tabere engleza california 130817

În weekend cantina servește brunch, o combinație între mic dejun și prânz, ce începe de la ora 11:30. Am putut alege dintre omletă cu cașcaval, bacon, bulete de cartofi și clătite, trei tipuri de iaurt, gem, unt de arahide, multe fructe și foarte multe ingrediente de salate, paste reci și diverse sucuri, cafea și ceai.

Astăzi am dorit să participăm la excursia organizată de școală la Zoo, însă deoarece prea puțini elevi din școală se înscriseseră, aceasta a fost anulată din lipsă de participanți. Astfel, după ce am mâncat, am ales să mergem la festivalul stradal din Hillcrest.

Tabara cu insotitor california 130817

După o plimbare până la stația centrală de autobuze din această zonă a orașului, un loc pe care îl vom mai vizita curând fiindcă de aici pleacă și mijloacele de transport spre plaje, am călătorit cu autobuzul aproape 30 de minute până în apropierea festivalului.

Tabara engleza california 130817

Tabere cu insotitor 130817

Tabere san diego 130817

Hillcrest CityFest este cel mai mare festival de o zi din San Diego. Da, se desfășoară în fiecare an într-o singură zi și atrage peste 150,000 de vizitatori. Festivalul este o combinație de muzică, artă, manufactură și mici comercianți locali ce surprinde foarte bine spiritul comunității din Hillcrest, un cartier afluent din centrul orașului, la nord-vest de Balboa Park. La Hillcrest am stat aproximativ două ore – timp suficient pentru a vedea oamenii orașului și pentru a înțelege modul lor de a fi – în general foarte relaxați. George, Maria și Andrei nu au ratat ocazia de a se da într-una din mașinăriile din micuțul parc de distracții.

Tabara engleza san diego 130817

Tabere engleza san diego 130817

Tabara vara america 130817

La întoarcerea în campus fiecare elev și-a primit voucherul pentru cină, iar apoi ne-am bucurat de timp liber pentru restul zilei. Mâine elevii vor primi cardul de elev pe care îl vor putea scana la cantină. În această seara, unii elevi s-au delectat cu filme în spațiile comune, alții au vizitat sala de fitness din campus ori piscina sau supermarketul din apropiere, însă cu toții ne-am încheiat ziua destul de repede. Încă nu suntem chiar acomodați cu fusul orar, iar mâine este o zi destul de lungă!

Tabara california 130817

Pe curând!

Mai multe imagini din a doua zi a taberei internaționale din California aici: Album Facebook Tabara California