Tabere în Străinătate California – Ziua 14

Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 18
Aug 17
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 23
Aug 22
Aug 24
Aug 25

Ziua 14 – Am absolvit cursurile!

Imediat după micul dejun elevii din tabăra internațională de limba engleză au avut parte de ceremonia de absolvire, primindu-și portofoliile academice din partea școlii din San Diego. Mai apoi ne-am început bagajele, am luat în prânz rapid și am ieșit la plimbare…

Școala EF San Diego a organizat o mini – absolvire pentru elevii din Italia și cei din România. Doar elevii ce vin ca parte a unui grup au parte de un eveniment, chiar și unul de mică anvergură, la finalul cursurilor. Elevii care călătoresc individual sunt invitați să își ridice în cursul serii certificatele de absolvire și diplomele de la recepția școlii. Noi am avut ocazia să ne pozăm cu reprezentantul școlii ce a condus ceremonia și mai apoi am sărbătorit cu fotografii și brioșe!

Tabere internationale san diego 250817

Tabara san diego 250817

Am apucat să ne începem bagajele fiindcă mâine vom pleca de dimineață iar după o masă de prânz rapidă am ieșit la o nouă și ultimă plimbare pentru a mai explora încă o zonă a orașului ce ne-a fost gazdă în aceste două săptămâni. Astăzi – La Jolla! La Jolla este un cartier la 19 km nord de centrul orașului, motiv pentru care călătoria noastră a fost destul de lungă. Totuși, odată ajunși am găsit un loc drăguț ce părea a fi extrem de afluent, cu reprezentanțe de mașini scumpe și magazine luxoase.

Tabara engleza san diego 250817

În scurt timp am ajuns la plaje și am văzut cu ochii noștri motivul pentru care am venit aici – coloniile de foci și lei de mare! Da, pe malurile oceanului în La Jolla, probabil atrase de faptul că sub apele acestor maluri este o rezervație naturală, se adună diverse colonii de foci și lei de mare. Am avut ocazia să le vedem de aproape în apă și în unele cazuri de foarte aproape, de pe mal.

Tabara cu insotitor de grup in strainatate 250817

Tabere california 1 250817

Masculi care se luptau pentru dominație ori femele ce leneveau pe plajă alături de puii lor, cu toții erau aici – și desigur erau obișnuiți cu oamenii care se apropiau și le făceau poze. Am văzut chiar și oameni în apă ce făceau scufundări aici ori care practicau snorkelling. Se spune că sub apă, flora și fauna sunt foarte diverse în aceste locuri. Noi nu am avut ocazia să facem snorkelling aici, și sincer ni s-a părut apa cam rece și cam murdară.

Tabere engleza california 250817

O altă activitate ce se practică aici este vizitarea peșterilor cu kayakul, însă locul de unde se închiriază era foarte departe de locul unde eram noi, plaja având aici în jur de 11 km lungime. Terenul foarte stâncos a fost sculptat timp de mii de ani și s-au creat peșteri care se vizitează cu ambarcațiuni mici cu vâsle. Noi ne-am mulțumit cu poze spectaculoase! Elevii din grupul de tabără s-au declarat foarte încântați de faptul că au putut admira focile de aproape și au învățat cu această ocazie să diferențieze cele două specii.

Tabere engleza san diego 250817

Tabara california 250817

Am ajuns înapoi în campus și am avut ceva mai mult de o oră și jumătate pentru a ne pregăti de ieșirea de seară. După cină și cu ajutorul biroului de activități care ne-a pus la dispoziție tot ceea ce a fost necesar pentru seara aceasta am pornit la drum. În această seară am făcut un foc de tabără pe malul apei în Mission Bay Park, chiar lângă parcul de distracții!

Tabara cu insotitor california 250817

George și unul dintre lideri au fost duși de către unul din angajații școlii cu mașina și cu proviziile (inclusiv pachete de lemn) până pe malul apei unde cu foarte mult noroc au găsit o vatră de foc liberă. Aveau cu ei desigur și o vatră de foc mobilă însă cea instalată permanent pe plajă a fost mult mai comodă. Restul grupului a venit cu un atobuz și când au ajuns totul era pregătit.

Tabere san diego 250817

Tabara engleza pentru elevi america 250817

Am avut muzică, sucuri reci, și s’mores, un snack tradițional american ce se face la focul de tabără și care e format din bezele prăjite și ciocolată topită, între doi biscuiți de graham! Am stat pe prosoape și am povestit, am admirat flăcările, am jucat fotbal și am ascultat muzică. Elevii au revizitat parcul de distracții de pe plajă pentru a se da în atracțiile de aici și pe timp de noapte iar în jur de 21:30 ne îndreptam spre autobuz!

Tabara internationala san diego 250817

A fost o ultimă seară foarte plăcută și relaxantă, ce a încheiat această super tabără! Din păcate a venit timpul să venim acasă iar elevii din grupul de tabără ne-au transmis în ce alte destinații își doresc să ajungă alături de Qdays!

Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză San Diego aici: Album Facebook Tabără California