Tabere în Străinătate California – Ziua 7

Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 18
Aug 17
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 23
Aug 22
Aug 24
Aug 25

Ziua 7 – Piscină, Aloha și Ocean Beach la apus

Azi a fost o zi mai lungă decât de obicei din punct de vedere al cursurilor, elevii având parte și de un seminar. Tot azi școala a organizat o petrecere cu temă hawaiană, iar apoi am plecat spre Ocean Beach și ale sale Sunset Cliffs pentru a admira apusul.

La ora 9 ne-am întâlnit cu cei mai mulți dintre elevi la piscină! Ar fi și păcat să nu ne bucurăm puțin de piscina din campus mai ales că soarele de dimineață a fost unul foarte plăcut, iar vântul nu bătea aproape deloc. Ceilalți au ales să se odihnească în camere.

Tabara engleza san diego 180817

După mai bine de două ore de lenevit la soare, au început cursurile. Astăzi a avut loc un seminar academic pe teme legate de campus și modul de trai al localnicilor din San Diego. Tot în această dimineață elevii au completat și feedback-ul către școală. Parte a primului seminar a fost dedicată acestui lucru, structura seminarului fiind împărțită pe mai multe domenii, cu mai multe persoane ce au prezentat. Spre exemplu, unul dintre cei care au prezentat a fost directorul departamentului de cazare, care ne-a explicat despre modalitatea de a te înțelege cu colegii de cameră atunci când vine vorba despre curățenie și ordine.

Tabara engleza california 180817

Tot acum s-a discutat despre evitarea conflictelor între colegii de cameră – cei mai mulți elevi sunt la prima experiență în care trebuie să împartă camera cu un alt copil dintr-un alt colț al lumii și trebuie să discute cu colegii lor despre anumite reguli ce trebuie respectate în cameră pentru bună înțelegere.

Mai apoi a urmat o prezentare despre San Diego, despre diversele puncte de interes de aici și despre modalitați de a le vizita. Toate, acestea au fost prezentate din perspectiva unui localnic. Seminarul, chiar dacă pe alocuri a părut a fi repetitiv, a fost un excelent exercițiu de ascultare activă, un lucru care de regulă nu se întâmplă la cursurile din fiecare zi. Totodată, la aceste seminarii sunt elevi de toate nivelurile de cunoștințe, iar repetarea este utilă.

Tabara engleza america 180817

A urmat o scurtă pauză de prânz și apoi un mini seminar de 20 de minute în care elevii au aflat despre modalitatea în care trebuie să își pregăteasă examenele de la finalul cursului, când să le suțină dar și cum să își organizeze mai bine plecarea din campus – hainele de pat, transferul, lucrurile pe care nu le mai duc acasă, etc.. La ora 14:15 elevii au început cursurile și din nou s-au declarat foarte încântați de ele. Azi a fost rândul lui Andrei să ne vorbească despre lecții:

Azi a fost o zi frumoasă și plină de surprize. Profesorul nostru, Chase ne-a introdus în arta bunelor maniere cu un exercițiu foarte interesant de vorbire. Apoi am lucrat în echipe și am discutat despre regulile de etichetă din țările noastre. Colegii mei de clasă sunt din Japonia, Korea de Sud, CHina, Chile, Ecuador, Germania și Italia. Cel de-al doilea curs a inclus un concurs pe Kahoot pe baza exercitiilor din manual. Fiecare echipă a primit un nume de fruct iar echipa banană – echipa mea – a câștigat competiția. Am primit ca premiu niște prăjituri cu răvaș pe care le-am împărțit cu restul elevilor.

Tabara california cu insotitor 180817

Cina de astăzi a fost în temă Hawaiiană! Așa cum era de altfel tot holul școlii decorat. Toată lumea purta ghirlande la gât, sau lei așa cum sunt numite în mod tradițional. Școala a pregătit jocuri, o cabină foto mobilă, un DJ și multe alte suprize pentru elevi. După aproape o oră și jumătate elevii au dorit să plecăm la plimbare așa că am pornit spre Sunset Cliffs.

Tabara internationala sua cu insotitor 180817

Tabara sua cu insotitor 180817

Am ajuns la fix pentru a surpinde apusul. Sunset Cliffs fac parte dintr-un parc natural protejat în partea de sud a orașului San Diego, în Ocean Beach. Am stat aproximativ o jumătate de oră la poze pe stâncile sculptate de sute ori mii de ani de valuri. Peisajul este într-adevăr frumos, iar de pe stâci se vede neobstrucționat apusul. Totuși, vântul care bătea destul de tare ne-a îndemnat să continuăm plimbarea.

Tabere engleza san diego 180817

Tabere engleza california 180817

Tabere internationale sua 180817

Tabere california cu insotitor 180817

Timp de aproape o oră ne-am mai plimbat prin Ocean Beach și ne-am bucurat de o super înghețată. Ocean Beach este locul în care se adunau adepții mișcării hippy și totodată presupusul loc unde s-a introdus surfingul în San Diego. De altfel, întreg locul este mai relaxat și mai tolerant decât restul plajelor din San Diego – sau aceasta a fost impresia noastră.

Tabere engleza america 180817

Până la ora 22:15 eram cu toții în campus, unii cu pachete de mâncare pe care să le termine în campus fiindcă ne-am oprit pe loc pentru a-și lua doritorii mâncare la pachet. Mâine începed devreme excursia în Los Angeles! Întâlnirea este la 7:20. Reveniți pentru impresiile noastre din acest oraș!

Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra internațională din California găsiți aici: Album Facebook Tabără California

« Ziua 6: A trip to the Zoo