Tabere în Străinătate California – Ziua 8

Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 18
Aug 17
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 23
Aug 22
Aug 24
Aug 25

Ziua 8 – OMG! We’re in LA

Ziua de astăzi a fost, pe cât de lungă, pe atât de interesantă. La ora 07:20 ne-am reunit la recepție, fiecare cu bagajul făcut pentru excursia de weekend din Los Angeles. Recepția era plină de elevi, unii dintre ei luând parte la excursii de o zi sau de două zile, iar alții pregătindu-se să se întoarcă acasă. Această activitate a fost foarte căutată de către elevi, astfel că un autocar plin a pornit la drum.

După o călătorie de 2 ore și 30 minute, timp în care liderul de la școală ne-a comunicat programul pentru astăzi și ne-a organizat în camere, iar elevii și-au luat micul dejun primit la pachet de la școală, ajungeam la primul nostru obiectiv de astăzi: renumita Venice Beach. Venice a fost înființat ca o un oraș stațiune în 1905 și a rămas oraș independent până în 1926 când s-a unit cu Los Angeles. Venice Beach, zona vizitată de noi este caracterizată prin faleza lungă și plină de vânzători ambulanți ori mici buticuri.

1 tabere in strainatate 190817

 Ne-am plimbat pe faleză, ne-am făcut poze pe plajă, am admirat Muscle Beach – un loc unde lumea face exerciții în aer liber, dar și terenurile de baschet de unde mulți jucători profesioniști au fost recrutați, și am avut timp liber pentru masă și suveniruri. Tot aici am văzut un protest pașnic împotriva supremației albilor și  pentru egalitate de drepturi între toate rasele. Cele 2 ore petrecute aici parcă au zburat și în curând ne reîntâlneam cu toți elevii din tabără pentru a ne întoarce la autocar.

2 tabere internationale america 190817

3 tabara internationala in strainatate 190817

La ora 1 toată lumea era la autocar – spre încântarea ghidei noastre de astăzi, astfel că am putut porni spre următoarea oprire: Beverly Hills. Beverly Hills spre deosebire de Venice, a rămas propriul său oraș cu organizare administrativă, fiind totodată unul dintre cele mai bogate din America. Orășelul este înconjurat de Los Angeles însă își păstrează propria sa identitate. 90210 cum i se mai spune a pornit de la o modestă fermă și s-a transformat într-una dintre cele mai afluente și scumpe zone din lume. Aici am admirat magazine scumpe făcând puțin window shopping dar am admirat și mașinile luxoase ce parcă erau la fiecare colț. Plimbarea s-a încheiat în fața primăriei de unde am fost din nou preluați de către șofer.

4 tabara in america 190817

5 tabere internationale in sua 190817

Ne-am continuat drumul spre Griffith Observatory – zona pe care elevii imediat au recunoscut-o din filmul LA LA Land. Aici am putut admira priveliștea panoramică asupra orașului și ne-am dat seama că acesta este extrem de întins! De altfel, Los Angeles nu este neapărat un oraș tradițional, este în schimb un spațiu vast plin de cartiere, orășele, zone comerciale, zone industriale, plaje, și orice altceva vă mai puteți imagina. Los Angeles, spre deosebire de New York nu a avut limite naturale atunci când s-a extins, astfel încât a devenit acest oraș tip lego, cu mai multe “centre”. Tot de aici am putut admira și semnul Hollywood – ne-am făcut poze și ne-am întrebat cu toții de ce e așa de mic? 🙂

6 tabere limba engleza america 190817

7 tabere engleza california 190817

8 tabara los angeles 190817

La ora 3 am pornit spre hotelul unde uram să petrecem această noapte. Traficul nu a fost foarte aglomerat, astfel că în scurt timp am ajuns și ne-am primit camerele. Elevii au fost cazați în camere de 4 persoane și baie proprie. Marele avantaj al hotelului este amplasarea chiar lângă Hollywood Blvd. și Walk of Fame. Așa că am lăsat repede bagajele și am făcut un duș rapid, și am pornit în descoperirea stelelor artiștilor faimoși: actori, regizori, cântăreți – cu entuziasm am identificat pe jos nume cunoscute. La Old Chinese Theatre am găsit și urmele din asfalt ale actorilor și cântăreților faimoși.

9 tabere los angeles 190817

Am luat apoi o scurtă pauză pentru masă ori pentru cumpărături – fiecare a ales cum să își petreacă timpul liber, iar după aceea elevii au ales prin vot democratic următoarea activitate – Madame Tussaud’s, la care au vrut cu toții să participe! Le-am negociat elevilor un tarif redus cu 50% astfel încât prețul a fost de numai 15 dolari – astfel încât într-adevăr a meritat vizita, mai ales comparând cu prețul aceluiași muzeu din Londra.

10 tabara america los angeles 190817

Madame Tussaud’s – una dintre cele mai populare atracții din Hollywood și probabil din întreaga lume (muzee găsindu-se în principalele orașe turistice), nu a fost ratat așadar nici de către elevii noștri. Au ieșit foarte încântați de calitatea figurinelor de ceară și de autenticitatea fotografiilor realizate. Madame Tussaud’s este ocazia de a face poze cu persoane faimoase, atunci când versiunile lor reale nu sunt disponibile 🙂 .

11 tabere internationale los angeles 190817

12 tabara in strainatate los angeles 190817

Am continuat plimbarea mai bine de o oră, apoi o parte dintre elevi au optat să se întoarcă la hotel pentru a se odihni, ceilalți alegând să mai exploreze puțin orașul. Mai bine de 10 km am mers astăzi pe jos, în încercarea noastră de a explora cât mai mult din acest oraș renumit. Elevii au remarcat că LA este plin de turiști din toate colțurile lumii, mult mai aglomerat decât San Diego și mult mai obositor!

Reveniți mâine pentru a citi impresiile de la Studiourile Universal!

Mai multe imagini din tabăra internațională California aici: Facebook Album Tabără în Străinătate California