Tabere Internaționale California – Ziua 13

Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 18
Aug 17
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 23
Aug 22
Aug 24
Aug 25

Ziua 13 – Lecții interesante, plajă și Little Italy

Joi a fost o zi cu nori, dar o zi frumoasă în tabăra internațională de limba engleză din San Diego, California. Am avut din nou parte de cursuri foarte interesante, de o ieșire drăguță la plajă, iar seara de o incursiune în Little Italy, cartierul italienesc din San Diego.

Elevii din tabără și-au început cursurile încă de la 8:25, iar după lecții au susținut testele de absolvire cei programați pentru azi. Testul de absolvire este dat pe calculator, în laboratorul școlii sub supravegherea unuia dintre membri biroului academic. Este similar cu testul de plasament, însă diferă puțin fiindcă dificultatea acestuia ține acum cont și de nivelul la care elevul a studiat.

Tabere san diego 240817

Și azi au fost cursuri foarte interesante. Iată ce a avut de zis George despre lecții:

“Azi am lucrat exerciții din carte, am avut câteva teste Kahoot despre societațile de consum și am exersat vocabularul folosind un subiect la modă zilele acestea – ”lupta secolului”  de sâmbătă dintre McGregor și Mayweather.”

Carina a avut și ea de povestit azi despre cursuri: “Astăzi am avut un nou curs interesant în care ne-am distrat copios: am avut un test de personalitate. Pe baza rezultatelor din test a trebuit să scriem un eseu pe care mâine îl vom prezenta în fața clasei. Rezultatele pe care le-am obținut la test sunt 50% potrivite în cazul meu, lucru pe care l-am argumentat în eseu. De abia aștept ziua de mâine!”

Din păcate vremea nu pare să se îndrepte, însă asta nu ne-a descurajat – în camere putem să stăm oriunde în lume! La ora 13:30, după masa de prânz, am pornit spre plajă. George a luat și o placă de surf de la școală, hotărât să nu rateze o ultimă ocazie de a călări valurile. Am mers la Mission Beach, lângă Belmont Park și s-a dovedit o alegere ideală fiindcă a fost câte ceva de făcut pentru fiecare.

Tabere california 240817

Tabara california 240817

Elevii din tabără au aflat despre ziua de naștere a Alinei, de la una dintre fetele ce a mai participat în trecut la taberele noastre – inclusiv cea de la sfârșitul lunii August. I-au pregătit așadar o fotografie din tabără de mari dimensiuni pe care i-au scris La Mulți Ani, împreună cu un mic tort sub formă de brioșă cu trei lumânări! Emoționată de gest, Alina a mulțumit frumos fiecăruia dintrei ei.

Desigur, George a testat temperatura apei – care era chiar călduță, mai bună decât atunci când am făcut noi lecțiile de surf. Nu a reușit să stăpânească placa de surf foarte bine, iar valurile ce păreau a fi micuțe au fost de fapt destul de puternice. Nu-i nimic, am lăsat pescărușii să se odihnească pe placa de surf și ne-am îndreptat spre sala de jocuri unde norocul a fost de partea sa.

Tabara cu insotitor america 240817

Tabara engleza san diego 240817

Degeaba a încercat Antonio să țină pasul, George avea la el potcoava norocoasă și în scurt timp, după mai multe jocuri a adunat o grămadă de puncte pe care le-a schimbat în diverse cadouri, o plasă de cadouri – le puteți vedea desigur în albumul de tabără 🙂

Tabere internationale san diego 240817

Antonio s-a resemnat și a mers cu Maria și Cătălin pe una dintre atracțiile mecanice din parc, de care s-a declarat încântat la început, apoi îngrijorat, speriat, extaziat, speriat din nou iar la final foarte foarte mulțumit – cam așa sunt de altfel toate atracțiile mecanice din parcurile de distracții – și se pare că Antonio deprinde o înclinație către ele.

Tabere engleza in strainatate 240817

Tabere cu insotitor america 240817

Dacă vă întrebați de ceilalți elevi, Andrei și Adrian și-au închiriat scutere acvatice așa încât nu au petrecut după amiaza cu noi, locația de unde se închiriau fiind pe cealalta parte a plajei, pe malul lacurilor. Au fost foarte încântați de experiența lor și ne bucurăm ca Adrian a reușit să facă acest lucru, fiindcă e ceea ce își dorea încă de la începutul taberei. Restul elevilor s-au plimbat pe faleză ori au lenevit la plajă bucurându-se de sunetul valurilor oceanului.

Tabere in strainatate sua 240817

Ne-am întors în campus doar pentru a lua cina și am pornit apoi în cealaltă direcție – spre Little Italy. Întotdeauna atunci când mergem în aceste excursii, elevii au opțiunea de a rămâne în campus unde se desfășoară diverse activități. Astăzi spre exemplu a fost o seară sportivă, cu volei pe nisip sau fotbal. Se pare că elevii din tabăra noastră preferă să iasă în explorarea orașului, uneori aducând cu ei și colegi internaționali pe care i-au cunoscut aici.

Tabara internationala san diego 240817

Little Italy, cartierul vizitat astăzi este un cartier pitoresc, foarte european și destul de delurit. Este cel mai mare cartier etnic italienesc din SUA ca și suprafață însă numără doar aproximativ 1,000 de locuitori. La fel ca și în celelalte cartiere de acest gen din America, locuitorii erau bineînțeles imigranți din Italia, în acest caz pescari, cartierul fiind așezat în apropierea portului, baza flotei de pescuit ton.

Tabara in strainatate sua 240817

Tabara engleza in strainatate 240817

Cu timpul însă, cartierul s-a diversificat iar acum este unul dintre cele mai animate cartiere din San Diego, cu foarte multe restaurante tradiționale, magazine, ateliere de modă și piațete ce aduc aminte de vechiul continent. Vizita noastră nu putea să fie completă fără o înghețată! Am pornit apoi spre campus unde am ajuns puțin înainte de ora 22:00 asigurându-ne că elevii minori nu încalcă regula aceasta impusă de către școală dar și de statul California.

Mâine va fi o nouă zi plină, iar elevii știu că trebuie să înceapă și pregătirea bagajelor!

Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză San Diego aici: Album Facebook Tabără California