Tabere Internaționale California – Ziua 3

Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 18
Aug 17
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 23
Aug 22
Aug 24
Aug 25

Ziua 3 – Bun venit la școală și la plajă!

Astăzi, ziua noastră de tabără a început foarte devreme și a fost destul de plină! Am intrat din plin în program cu întregistrarea, prezentarea școlii și a campusului și o sesiune plăcută la plajă.

La ora 8 ne-am reunit pentru micul dejun, odihniți și aproape deplin acomodați cu fusul orar. Mulți elevi ne-au mărturisit că au dormit foarte mult, adormind seara în jurul orei 21 – 22 și trezindu-se la ora 7:30, lucru care se putea vedea cu ușurință pe chipurile lor odihnite. Deja se pot declara acomodați cu noul fus orar!

După o jumătate de oră avea să înceapă programul nostru academic, așa încât am urcat pregătiți cu pașapoartele și asigurările într-una dintre sălile în care am fost repartizați. Aproximativ 300 de elevi au sosit astăzi la școală, din totalul de 900 ce se află acum înscriși în diversele programe lingvistice oferite de EF San Diego.

Tabara de grup america 140817

La sesiunea de înregistrare, elevilor le-au fost evaluate și abilitățile lingvistice printr-o serie de întrebări sub forma unei convesații informale. Desigur, aceasta este doar o mică parte din evaluarea lor completă pentru plasarea într-una din grupele de studiu de limba engleză. Cea mai importantă evaluare a fost testul de plasament pe care toți elevii l-au dat înainte de sosirea în campus.

Tabere de grup america 140817

Pe parcusul acestei sesiuni am aflat și de unde sunt alți elevi din campus: Olanda, Danemarca, Suedia, Elveția, Turcia, Japonia, Argentina, Panama, Canada, Taiwan, Germania, Franța, Austria, Rusia, Spania, Italia, Portugalia sunt doar câteva dintre țările de unde am concluzionat că au mai sosit ieri elevi. Totuși, încă mai cunoaștem colegi și din alte părți ale lumii! Maria ne-a mărturisit încântată că deja și-a făcut prieteni din diverese țări.

Tabere internationale san diego 140817

A început apoi un tur de campus pentru elevi – rând pe rând am descoperit facilitățile din clădire, ghidați fiind de către unul dintre angajați. La parter, sunt săli de clasă, birourile administrative, biroul de activități, poșta din campus (unde elevii pot să primească scrisori ori colete), camera unde se schimbă așternuturi în fiecare săptămână, cantina și, desigur, piscina și terenurile de sport.

Tabere engleza san diego 140817

Nivelul doi este împărțit între săli de clasă și dormitoare. Aici sunt cazați și cei mai mulți dintre elevii din această tabără de grup. La etajul 3 sunt alte spații utile precum cinematograful (sala de proiecții cu bean bags, canapele și un ecran imens), sala de jocuri cu două console, bucătăria comună, fussball, biliard și ping-pong, sala de forță deschisă non-stop și studioul de yoga.

Etajele 4 până la 10 sunt strict pentru dormitoare, pe fiecare etaj fiind desigur toalete și dușuri, spălătorie, cameră de așternuturi și un salon comun mare cu chicinetă, canapele și televizor unde elevii pot să socializeze în voie. Priveliștea de la ultimul etaj este foarte frumoasă, campusul fiind amplasat într-o zonă foarte bună a orașului, la scurtă distanță atât față de centru, cât și față de plaje.

A urmat apoi o prezentare ținută de către  Megan – directoarea școlii – unde au fost invitați toți elevii noi. Prezentarea a avut loc în amfiteatrul școlii – un spațiu destul de încăpător pentru toată lumea. Am aflat așadar informații practice despre diferitele zone ale orașului, despre mijloacele de transport în comun, despre legi și siguranță. În campus există paznici 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, precum și peste 200 de camere de filmare, atât în clădire cât și în zonele adiacente. Câțiva elevi au fost aleși aleator să se prezinte, iar mai apoi ni s-au explicat regulile legate de prezență și ce înseamnă întârzierea la cursuri.

Tabere de grup california 140817

Tabere internationale engleza america 140817

La ora 12 am mers la masa de prânz, unde am putut alege dintre hamburger, cheeseburger sau specialitatea bucătarului, quesadilla cu brânză ori friptură de vită cu legume, două supe, multe salate și desert. Delicios!

Ziua a continuat cu turul împrejurimilor campusului oferit de Kaelyn – cea care este și liderul nostru local din partea școlii, persoana ce ne va însoți în excursiile propuse de către angajații biroului de activități în perioada următoare. Am descoperit mai multe centre comerciale din apropiere de școală de unde elevii își pot procura cele necesare sau unde pot lua masa atunci când doresc. Tot acum am văzut și unde sunt stațiile de autobuz și de unde ne putem lua abonamente pentru transportul în comun pentru cele două săptămâni de tabără.

Tabara internationala san diego 140817

Abonamentele au fost următorul lucru pe care l-am făcut, iar de acestea ne-am folosit pentru a ieși la plimbarea de azi – în Mission Beach la plaja de lângă Belmont Park. După aproximativ 10 minute cu autobuzul am ajuns la destinația ce arăta precum o micuță stațiune: căsuțe de lemn înșirate pe stradă cu mici cafenele ori restaurante sau magazine cu produse pentru plajă.

Tabere engleza california 140817

Tabara internationala california 140817

Parcul de distracții Belmont Park a fost inaugurat în 1925 și este un loc reprezentativ pentru orașul San Diego. Cochet, cu marele roller coaster ce tronează asupra lui și fiind chiar lângă plajă, parcul atrage milioane de vizitatori în fiecare an. Andrei, Andra, Maria și George au testat rollercoasterul de lemn ce există încă de la inaugurarea parcului, și care acum este clasificat drept obictiv istoric. De sus din trenuleț se vedea o imagine foarte frumoasă cu plaja lungă și aurie mărginită de faleza șerpuită plină de oameni ce păreau a fi micuțe puncte de acolo de sus.

Tabara engleza california 140817

Pe plajă, destul de multă lume și căsuțe de salvamar la fiecare câteva sute de metri. Și noi ne-am instalat lângă una dintre căsuțe și ne-am relaxat câteva ore pe nisipul fin. Ne-am jucat cu mingea de fotbal american, ne-am îmbărbătat să facem o baie în oceanul ce nu e chiar foarte cald sau ne-am jucat pe plajă.

Tabere internationale california 140817

Tabara engleza in strainatate 140817

Drumul înapoi în campus a fost destul de simplu și, odată ajunși, ne-am reîmprospătat și ne-am întreptat spre cină. Din păcate nu am apucat Flag Football, evenimentul pregătit de școală, deoarece am ajuns chiar după ce se împărțeau echipele, dar nu-i nimic – vor mai fi și alte ocazii!

Seara am încheiat-o destul de repede fiindcă mâine toți elevii își încep cursurile la 8:25! Nu voi mai divulga acum din planul zilei de mâine, sperând că veți reveni pentru o nouă filă de jurnal!

Puteți vedea mai multe imagini din ziua 3 a acestei tabere în străinătate aici: Album Facebook Tabara California