Tabere Internaționale California – Ziua 4

Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 18
Aug 17
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 23
Aug 22
Aug 24
Aug 25

Ziua 4 – Cursuri, shopping și prieteni noi

Azi, toți elevii au avut lecții de la 8:25 așa încât ziua a început foarte devreme. După masa de prânz am ieșit la cumpărături într-un mall din apropiere, iar seara ne-am destins în lounge alături de colegi internaționali la povești ori la un joc de cărți.

După micul dejun așadar toți elevii și-au găsit clasele pentru a începe lecțiile. Și-au cunoscut profesorii de la clasă și noii colegi, au primit manuale și au experimentat, unii pentru prima oară, modelul de predare EF. Pentru că trebuia să ne înscriem la o activitate opțională mâine, am avut ocazia de a ne întâlni personal cu fiecare elev și în pauza dintre cele două cursuri de azi. Toți elevii sunt cel puțin la nivelul B2, unul dintre ei fiind chiar la C2 – cel mai înalt nivel de cunoștințe. Cu toții s-au declarat încântați de lecții. Anca și Andra au avut cursuri în iLab, pe calculator. Andrei a avut acest curs în sesiunea 2 iar ceilalți au avut lecții în clasă.

Tabere engleza California 150817

Adrian ne-a povestit că, de îndată ce a intrat la curs, profesoara a observat că sunt o serie de elevi noi. Fiecare dintre aceștia a trebuit să spună câteva cuvinte despre ei – gheața fiind spartă foarte repede.  Cei mai mulți dintre colegi vin din Germania, Franța și Japonia. Fiind la un nivel foarte avansat, Adrian este printre cei mai tineri elevi din această grupă de studiu.

George și Cătălin au fost cei ce au dorit să încerce un sport cu adevărat reprezentativ pentru California – surfingul – așa încât s-au înscris pentru mâine la lecții cu echipaement special și cu instructor. Noi ceilalți vom fi pe plajă urmărindu-i. Desigur, va trebui să reveniți mâine pentru a afla cum a decurs lecția de surf!

Deoarece ieri elevii au fost într-un tur de campus, acum vă vom duce și pe voi în acest tur virtual. Astfel, la primul nivel al clădirii sunt recepția, biroul paznicilor, o zonă de canapele, săli de clasă, birourile administrative și bineînțeles cantina cu multe mese la care elevii iau micul dejun, prânzul și cina. Tot aici este și cafeneaua, cu băuturi pe bază de espresso, ciocolată caldă, sucuri proaspete, fructe și prăjituri.

Tabere engleza san diego 150817

Tabere america 150817

La nivelul doi, acolo unde locuiesc cei mai mulți dintre elevii din această tabără, sunt atât săli de clasă, cât și dormitoare, o zonă generoasă de canapele, spălătorie și un spațiu comun pentru elevi – o zonă foarte mare cu televizoare, chicinetă, mai multe mese și automate de snack-uri și sucuri. Tot pe acest nivel este o sală de calculatoare și o cameră de studiu.

Tabara engleza california 150817

Tabara in strainatate america 150817

Nivelul 3 nu are deloc dormitoare. În schimb, aici sunt camera de jocuri, cinematograful, uriașa bucătărie unde elevii își pot găti masa, mese de biliard, fussball și ping-pong, sala de fitness complet echipată și salonul de yoga / sala de dans. Și aici, ca și la alte etaje din clădire sunt dozatoare de apă filtrată astfel încât elevii pot să bea apă filtrată gratuit, nu trebuie să dea meargă la supermarket pentru acest lucru.

Tabere america vara 150817

Nivelurile 4-10 sunt identice ca aranjare – pe fiecare etaj sunt dormitoare, toalete și dușuri, salon comun pentru elevi cu canapele, mese și o chicinetă, spălătorie (cu mașini de spălat și uscătoare), camere tehnice și camerele personalului de la curățenie. Clădirea este deservită de către trei lifturi, fiecare cu o capacitate de 27 de persoane – așadar încăpătoare și destul de rapide.

Facilitățile din afara clădirii le cunoașteți deja, astfel încât nu vom zăbovi prea mult asupra lor – veți avea ocazia să le revedeți pe măsură ce vom participa la activități în afara campusului. La masa de prânz, elevii pot întotdeauna să comande de pe linia de servire oricare dintre hamburger, cheeseburger (cu sau fără bacon și ceapă caramelizată), sandwich cu grătar de pui, piept de pui marinat și prăjit pe grătar, ori quesadilla cu brânză sau cu brânză și carne. Toate sunt desigur însoțite de diverse garnituri, salate, orez sau cartofi prăjiți. Bucătăria mai oferă și o specialitate dintr-o anumită parte a lumii, diferită în fiecare zi.

Tabara engleza san diego 150817

Și fiindcă tot veni vorba de activități, astăzi școala ne-a dus împreună cu grupul din Italia și cel din Taiwan la mall. Mall-ul pentru americani este un spațiu social, în care tinerii își petrec timpul fie la filme ori în zona de mese ori la diverse spații interactive. Activitatea a fost una foarte inspirată – vremea înnorată și rece ne-a oferit foarte puține opțiuni de petrecere a timpului liber. Pentru a ajunge la mall am utilizat un autobuz și apoi un tramvai, iar în aproximativ 30 de minute intram în incinta Fashion Valley Mall.

Tabara california cu insotitor 150817

Tabere california cu insotitor 150817

Tabara limba engleza in strainatate 150817

Complexul comercial are în jur de 160,000 de metri pătrați de magazine, aproximativ 200 de comercianți fiind prezenți aici – de la haine la accesorii, mâncare, cinematografe, magazine de suveniruri ori articole sportive. În general elevii s-au declarat mulțumiți de magazinele găsite, însă de îndată ce ne-am reîntâlnit la ora stabilită pentru plecare, ne-au întrebat dacă nu mai putem reveni aici. Să vedem dacă nu cumva centrele comerciale mai mici din jurul campusului le vor oferi posibilitatea de a-și termina cumpărăturile.

Tabara internationala sua 150817

Tabere engleza in strainatate sua 150817

La masa de cină bucătăria a onorat termenul de Taco Tuesday – o tradiție locală de a savura mâncare mexicană, și în special taco, marțea! Astfel, elevii au avut de ales dintre sandwichuri reci, friptură de pui pe pat de legume și orez sau taco de pui și taco de vită cu fasole și orez – foarte mexican și foarte picant. Desigur, sosurile specifice pentru taco erau la dispoziție fiecare făcându-și porția după propriul gust.

Seara s-a încheiat în salonul comun de la etajul 2, descoperind un joc american de cărți ce implică foarte multe expresii colocviale și jocuri de cuvinte. O modalitate excelentă de a ne face prieteni a ne distra și a ne exersa limba engleză!

Tabara america 150817

Tabara engleza in strainatate sua 150817

Mâine începem din nou devreme, însă lecțiile sunt doar după amiază! Nu ratați programul de mâine!

Puteți vedea mai multe imagini din ziua 4 a acestei tabere în străinătate aici: Album Facebook Tabara California