Tabără Engleză California – Ziua 12

Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Jul 29
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03

Ziua 13 – În vizită la Zoo

Penultima noastră zi în campusul EF din San Diego, California a început pentru noi, elevii din Arad, România, la ora 8.15. Am avut cursuri, după care, am luat prânzul. Spre bucuria noastră, în meniul zilei am regăsit pizza sau, pentru cei care doreau altceva, bucătarii EF aveau în ofertă orez cu mazăre, aripioare de pui și legume gratinate, alături de o multitudine de salate, paste, sosuri, legume crude pe care elevii și le pot lua singuri de la bufetul suedez, disponibil în sala de mese.

Tot azi au dat testul de absolvire și ultimii dintre elevii din tabără. Testele de absolvire sunt date pe calculator, în laboratorul școlii, sub supravegherea unuia dintre membrii biroului academic. Testul este similar cu testul de plasament, însă diferă puțin fiindcă dificultatea acestuia ține acum cont și de nivelul la care elevul a studiat. În general elevii au cosiderat testele ca fiind medii spre grele – acestea necesitând atât atenție, cât și managementul timpului pentru a fi completate integral. Rezultatul acestui test va fi cunoscut de elevi atunci când își primesc portofoliile academice, unde își vor găsi diplomele EFCELT aferente acestui test.

4 - tabere san diego 090818

După prânz, la ora 13.30, un autocar pus la dispoziție de către școală ne-a dus la Grădina Zoologică. Călătoria a durat aproximativ 20 de minute. Aflată în apropierea parcului Balboa, despre care am relatat zilele trecute, grădina zoologică din San Diego este la fel de impresionantă ca și parcul.

5 - tabara engleza san diego 090818

6 - tabere engleza san diego 090818

7 - tabara engleza california 090818

Este una dintre cele mai frumoase din Statele Unite, adăpostind diverse specii de animale (de tundră, deșert, savană), păsări, fluturi, insecte și reptile, alături de mii de plante și flori. Vizitând-o, pe cărările umbrite de ferigi uriașe, tufe de aloe, palmieri, cactuși și plante carnivore ai impresia că te-ai întors înapoi în timp. Ici-colo câte o propoziție adusă de vânt îți aducea aminte că ești în mijlocul orașului.

9 - tabara cu insotitor 090818

Peste 650 de specii locuiesc aici, de la insecte la mamifere mari și foarte mari! Am văzut și hipopotamii în apă – mama hipopotam îngrijindu-și puiul pe care îl ținea foarte aproape.

1 - tabara california 090818

8 - tabere engleza california 090818

10 - tabere cu insotitor 090818

11 - tabere engleza cu insotitor 090818

12 - tabara engleza cu insotitor 090818

14 - tabara pentru elevi america 090818

Pentru a vedea urșii panda a trebuit să stăm la coadă – dar a meritat. Urșii sunt foarte simpatici, mari și foarte molcomi, bucurându-se de bambusul cules proaspăt din interiorul grădinii zoologice. Aici este unul dintre puținele programe de întreținere a urșilor panda, grădina lucrând la repopularea speciei. Apoi am văzut girafele și urșii Koala, lângă alte marsupiale. Ne-am distrat găsind urși Koala ce dormeau în copaci, sau pui ce încercau să coboare fără ajutorul mamei lor.

13 - tabere pentru elevi america 090818

Autocarul ne aștepta și după ce s-a îmbarcat toată lumea am pornit înapoi spre școală. Am ajuns la timp pentru cină. Elevii ne-au împărtășit din experiența lor de astăzi:

Emilia: Astăzi a fost o zi frumoasă, de altfel ca și restul zilelor petrecute în San Diego & L.A. De dimineață am urmat cursurile timp de 3 ore, unde am exersat gramatică în special, făcând niște exerciții atât distractive, cât și pline de informații noi. Apoi, după masă am plecat în mult așteptata excursie la grădina zoologică unde am stat aproximativ 4 ore, vizitând și aflând diverse informații despre animale. A fost o nouă zi, cu o nouă experiență care merită trăită!

Alexia M.: Ziua noastră a început prin a merge la orele de engleză, unde ne-am jucat niște jocuri de comunicare și cunoaștere în perechi de câte doi și mai apoi  am realizat compuneri despre o întâmplare fantastică, care îl avea în rol principal pe un animal carnivor de dimensiuni mici, numit Dihor. Mai apoi, am plecat împreună cu alte două grupuri la grădina zoologică din San Diego. Unde animalele sunt ținute într-un habitat natural simulat completat de floră și faună speciale, conservând fauna. Animalul ce trebuie neapărat văzut aici este ursul panda gigant, de aftel cel care mi-a plăcut cel mai mult. La finalul zilei, ne-am întors în campus unde am mâncat cina și mai apoi ne-am îndreptat toți în camerele noastre.

Mai multe imagini din vizita la Zoo aici: Album Facebook Tabără California