Tabără Engleză California – Ziua 9

Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Jul 29
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03

Ziua 9 – În căutarea balenelor

După cele 2 zile petrecute în Los Angeles, unde am vizitat Venice Beach, Beverly Hills și Universal Studios din Hollywood ne-am întors acasă, adică în campusul EF din San Diego.
Ne-am început a doua săptămână de studiu, alături de colegii noștri internaționali, ca în fiecare dimineață, cu un mic dejun copios. Cum nu aveam cursuri decât de la ora 2.45 , activitatea propusă pentru noi de către staff-ul EF, până la începerea orelor, a fost turul de observare al balenelor sau whale watching. Toți elevii din tabără s-au trezit devreme pentru a participa la această activitate și la ora 9 plecam grăbiți din campus pentru a prinde barca!

1 - tabara california 060818

La ora 10 fix ne urcam pe barcă împreună cu alți aproximativ 100 de turiști înscriși la acest program, interesați ca și noi de observarea vieții marine. Eram entuziasmați fiindcă panoul de la intrarea în magazinul organizatorului de tururi anunța faptul că în ultimele zile au văzut foarte multe balene, din mai multe specii. Biologul marin care a însoțit grupul pentru a răspunde la întrebările legate de animalele pe care urma să le vedem ne-a anunțat că suntem chiar în sezonul balenelor albastre, respectiv perioada în care acestea vizitează țărmurile din Sudul Californiei.

2 - tabere california 060818

Căpitanul vasului ne-a dus la 25 de km în larg, unde, spre deplina noastră satisfacție am putut vedea delfinii prietenoși care, ne-au însoțit ,veseli, o bună parte din drum.

5 - tabara america 060818

5 - tabara san diego 230718

Încă de la început am fost anunțați că suntem în căutarea unor animale sălbatice, așa încât nu există nicio garanție asupra faptului că vom vedea într-adevăr balene în excursia noastră! Totuși, am rămas optimiști.

6 - tabere america 060818

4 - tabere san diego 060818

După nici o jumătate de oră am început să vedem delfini! Mai întâi doar câțiva, după care sute de exemplare care înconjurau barca! Mai mici, mai mari, care se hrăneau sau care se luau la întrecere cu barca – toți elevii au fost foarte impresionați de numărul foarte mare de delfini pe care parcă îi vedem ”la tot pasul”! Ghidul ne-a explicat faptul că este vorba despre delfinul comun, întâlnit în toate oceanele temperate ale lumii. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu văzusem niciodată delfini în realitate, în sălbăticie și așa de aproape de noi. Ne-am bucurat de spectacolul făcut de către aceștia!

7 - tabara engleza cu insotitor 060818

3 - tabara san diego 060818

Am petrecut în larg 3 ore minunate, însoțiți fiind de zborul pescărușilor, spuma valurilor și veselia delfinilor. Și deasupra tuturor……un soare cald și învăluitor. Ne-am întors în campus chiar la timp pentru masa de prânz, după care am început cursurile.

Alexia M.: Ziua de azi a inceput cu o excursie la oceanul Pacific. Am fost “in cautarea” unori balene in largul marii. Calatoria a durat in jur de 3 ore. Dupa care am ajuns inapoi in campus unde am inceput orele. Orele au fost despre moda.Am facut o prezentate de moda in echipe. Dupa ore am stat toti impreuna si am discutat. Astazi a fost o zi interesanta!

Andreas: In aceasta dimineata am mers impreuna cu colegii mei la Whale Watching. Dupa lunga calatorie de aprox 3 ore am inceput cursurile unde am vorbit despre diferitele culturi ale oamenilor. In ultima jumatate de ora am mers impreuna cu o alta clasa la Coffee & Talk unde am vorbit despre subiecte diferite.

Seara am petrecut-o în campus, povestind despre ziua de azi și făcând planul pentru zilele următoare.

Mai multe imagini din această zi de tabără aici: Album Facebook Tabără California II