Tabără în Străinătate California 2 – Ziua 5

Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Jul 29
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03

Ziua 5 – Pacific Beach

Se pare că încet-încet ne apropiem de jumătatea perioadei pe care o petrecem în tabără, pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii, la Oceanul Pacific.

Cursurile au început de dimineață astăzi, așa că programul nostru a început la ora 7.45 cu un mic dejun copios, urmat de intrarea în sălile de curs. Fiecare elev a avut parte de lecții adecvate nivelului său de cunoștințe. Astfel, cursurile unora au insistat pe exerciții de vocabular în cadrul discuțiilor libere, în timp ce al altora se baza mai mult pe gramatică sau audiție. Fiecărui elev, la sosire, i s-au înmânat o carte și un caiet de exerciții, cu lecții bazate pe manual.

Robin: Astăzi a fost o zi foarte interesantă. Ca și în orice zi, m-am trezit de dimineață, am mers la micul dejun, după care am început cursurile.  Cursul a început cu o lecție de vocabular legată de sporturile din toată lumea, urmată de o lecție de gramatică care se baza pe diateza pasivă și activă. Spre sfârșitul cursului am jucat un joc organizat în echipe, de asemenea legat de diateza pasivă și activă, dar și de alte lucruri legate de gramatică. După cursuri, am avut o zi distractivă petrecută la plajă alături de noii prieteni.

Alexia: Cu o zi în urmă, am avut o ședința în care am stabilit programul de astăzi. Ziua a început cu un curs în care am discutat despre cele mai vizitate orașe de către turiști. Mai apoi, am fost rugați să numim activitatea cea mai frecvent făcută de către noi, într-un oraș vizitat. Fără să stăm pe gânduri, am spus cu toții “shopping-ul”, iar astfel am dezbătut acest subiect, numind orașele în care domină moda. În ultimele minute rămase, am discutat fiecare în parte despre propria țară, mai exact, locurile care nu trebuie omise atunci când vizităm, dar și cultura și tradițiile. După scurt timp după ce am terminat cursurile, am plecat împreună cu Ecuadorul și Turcia la plajă. Acolo am înotat în Oceanul Pacific și am făcut multe poze, după care ne-am întors la campus.

După finalizarea cursurilor ne-am îndreptat cu toții înspre cantina școlii. Spre bucuria multora, pe lista de bucate de astăzi figura… pizza. Celor mai mofturoși li s-au făcut alte oferte culinare, una mai apetisanta decât cealaltă. Româneasca mămăligă era și ea în meniu, acompaniată de aripioare de pui cu sos de lămâie. Nelipsiții hamburgeri își așteptau și ei rândul să fie comandați.

2 - tabere california 020818

1 - tabara california 020818

3 - tabara san diego 020818

După așa o masă îmbelșugată ar fi căzut bine o siestă, dar însoțiți de Paradise, ghida care se ocupă în săptămâna aceasta de România, am plecat cu toții înspre Pacific Beach.

4 - tabere san diego 020818

 

5 - tabara america 020818

Acolo, timp de 3 ore și jumătate, am jucat volei, am stat la soare, ne-am plimbat și, mai presus de toate ne-am lăsat mângâiați de înspumatele valuri ale Pacificului.

6 - tabere america 020818

7 - tabara sua 020818

8 - tabara cu insotitor california 020818

9 - tabere cu insotitor california 020818

10 - tabara internationala san diego 020818

O zi frumoasă, diferită de cele de dinaintea ei, o zi exotică și, cu siguranță, de neuitat.

Ne-am întors în campus, melancolici cu gândul la plajă, și nerăbdători să revenim pe Pacific Beach.

În campus, școala a organizat un campionat de fotbal și o sesiune de pictură pe pânză, la ambele activități participând elevi din întreaga școală.

O seară bună tuturor.

Mai multe imagini din această zi de tabără aici: Album Facebook Tabără California II