Tabără în Străinătate California – Ziua 11

Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Jul 29
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03

Ziua 11 – San Diego Old Town

Ziua de astăzi a fost una deosebită, deoarece am vizitat, dis-de-dimineață Old Town. Odată ajunși acolo, împreună cu colegii noștri din Ecuador și Turcia, însoțiți de ghida noastră de azi (Vivian) ne-am plimbat pe străduțele din Old Town, am vizitat prima hacienda înființată în San Diego și ne-am lăsat purtați în trecut de aerul ușor nostalgic al Orașului Vechi.

1 - tabara california 080818

Old Town Historic Park este la capătul liniei 35, ce pleacă de lângă școală, așadar suntem la doar câteva stații distanță, lângă centrul de transport Old Town de unde luăm tramvaiul spre centru și este așa cum îi spune numele, orașul vechi. Zona de interes pentru noi este cea a parcului istoric ce comemorează vremurile timpurii ale orașului San Diego și include multe clădiri istorice din perioada 1820 – 1870. Parcul a fost înființat în 1968 și mulți ani la rând, Old Town San Diego a fost cel mai vizitat parc național din California.

Prima așezare europeană pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii din prezent, a fost San Diego Presidio, avanpost militar ce făcea parte din California Spaniolă. Atunci când California a fost admisă în SUA, în anul 1850, San Diego care încă se limita la zona vechiului oraș a fost numit reședință a zonei administrative San Diego, chiar dacă populația orașului era de numai 650 de locuitori.

7 - tabara engleza san diego 080818

Începând cu anii 1860, s-a promovat foarte mult Gaslamp Quarter (zona pe care am vizitat-o ieri) ca noul centru al orașului și astfel, mulți locuitori din Old Town s-au mutat în Downtown, însă până atunci, acesta era centrul orașului, având primărie, tribunal și clădiri administrative. Foarte multe clădiri istorice se află aici, unele dintre ele fiind ocupate de mici comercianți, iar altele fiind pe post de muzeu.

2 - tabere california 080818

În unul dintre muzeele din oraș era prezentată o expoziție care ilustra evolutia trăsurilor (pentru transportul pasagerilor sau al mărfurilor), hotelul orașului, farmacia și școala. Totodată, era prezentată istoria primei familii care a pus bazele actualului oraș San Diego.

 8 - tabere engleza san diego 080818

10 - tabara america pentru elevi 080818

Hotelul Cosmopolitan încă mai funcționează în clădirea originală din 1870, și încă mai are aspectul de film western, cu salon și restaurant și camere la etaj ce dau spre curtea interioară.

3 - tabere san diego 080818

Casa memorială era conservată în stare perfectă. De fapt, totul era făcut să pară parcă rupt dintr-un film western – de la magazinul fierarului și până la clădirea de grajduri cu ale sale trăsuri în care am putut citi despre vechii cowboy ce erau întâlniți aici. Până și magazinul de pietre prețioase și semiprețioase avea o zonă unde doritorii puteau învăța cum să filtreze apa de râu în căutarea aurului.

5 - tabara engleza california 080818

6 - tabere engleza california 080818

4 - tabara san diego 080818

Desigur, existau multe magazine de suveniruri însă de afară, ele nu luau ochii vizitatorului prin culori țipătoare, din contră – purtau nume parcă din vremurile acelea – așa încât totul era cât mai autentic cu putință. Influențele mexicane se simțeau la tot pasul, granița fiind la numai 20 de mile. Mai mult decât culori țipătoare, ne atrăgeau în magazine vânzătorii, mai toți costumați pentru a aduce la viață atmosfera anilor de glorie ai Old Town.

9 - cursuri america 080818

După ce am zăbovit puțin la magazinele cu suveniruri, ne-am întors în campus, unde, de la ora 13.15 o parte dintre noi au susținut testul de evaluare finală. Dupa aceasta, am luat masa de prânz. Astăzi a fost ziua dedicată Japoniei, aici în campus, și datorită acestui fapt prânzul și cina au fost cu specific japonez. De exemplu, la cină am putut alege între ramen sau sushi.

Elevii ne-au împărtășit din nou impresiile despre această zi.

Brianna: Astăzi a fost o zi frumoasă, începând cu faptul că de dimineață am vizitat “Old Town”, un mic “orășel” vechi, cu o istorie inedită, plin de clădiri cu diferite povești, și magazine decorate în stilul mexican, vechi. După 2 ore de vizitat, ne-am întors în campus, unii pentru o mică pauză înainte de cursuri, iar alții pentru”graduation test”.

Dragoș: Ziua de astăzi a început cu o călătorie până în Old Town. Ne-am întors înapoi în campus înainte de ora 13:00 pentru a putea lua prânzul și pentru a da testul final, la care toată lumea s-a descurcat. După test am mers la ore, unde am vorbit despre muzică și am făcut un Powerpoint despre cântărețul nostru preferat. În concluzie a fost o zi frumoasă în San Diego.

După ce au încheiat cursurile, elevii s-au jucat fotbal pe terenul școlii, au fost la piscină și s-au plimbat prin împrejurimi. Școala a propus pentru activitarea de seară, deschisă tuturor elevilor din campus, nu doar celor veniți aici ca parte a unui grup, o incursiune cartierul Ocean Beach unde miercurea se organizează o piață în aer liber foarte animată cu artiști stradali și mâncare proaspăt gătită, la fața locului cu specific variat.

Mâine, după cursurile de limba engleză și testele finale, avem în program excursia la San Diego Zoo – pe care o așteptăm cu nerăbdare!

Mai multe imagini din Old Town aici: Album Facebook Tabără California II