Tabără în Străinătate California – Ziua 10

Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Jul 29
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03

Ziua 10 – Cursuri, Teste, Balboa și Gaslamp

Ziua de astăzi a început  cu lecții de la ora 8.15.  Câțiva dintre noi și -au susținut examenul de absolvire, în laboratorul de informatică, sau mai pe scurt, iLab, așa cum îl știm toți cei de aici. Chiar dacă ne-am dat examenul, acest lucru nu înseamnă că nu va mai trebui să participăm în continuare la cursuri.

După finalizarea orelor de astăzi sau a examenului , la ora 13.30 ne-am întâlnit cu ghida noastră de saptămâna aceasta – Kathryn-cu care ne-am îndreptat spre parcul Balboa, aflat în interiorul orașului.

1 tabara internationala america 070818

2 tabara internationala america 070818

3 tabara internationala america 070818

Construit în stil colonial, impresionant atât ca mărime cât și ca frumusețe, Balboa Park și-a primit numele după exploratorul spaniol Vasco Nunez de Balboa. Celebru ptr traversarea istmului Panama spre Oceanul Pacific în 1513, devine primul european care conduce o expediție care ajunge la Oceanul Pacific. A fondat așezarea Santa Maria la Antigua del Darien în Panama, prima așezare europeană permanentă de acest fel pe teritoriul american.

4 tabara internationala america 070818

5 tabara internationala america 070818

6 tabara internationala america 070818

 

Parcul a fost declarat monument național în 1977. Am vizitat minunata grădină botanică, grădina de cactuși, muzeul de artă, grădina japoneză , heleșteul cu nuferi-doar o infimă parte din cele 490 de hectare ale parcului. Parcul a fost locul de desfășurare a expoziției Panama – California din 1916, eveniment ce a marcat inaugurarea canalului Panama, iar clădirile cu fațade sculptate au fost special construite pentru acel eveniment.

7 tabara internationala america 070818

8 tabara internationala america 070818

9 tabara internationala america 070818

Următorul nostru popas a fost Gaslamp Quarter, centrul orașului San Diego.  În 1867 a început construcția acestui cartier care la scurt timp după, a devenit centrul social, cultural și economic al orașului, răpind practic titulatura de centru al orașului de la celalalt cartier istoric, Old Town.

Aici, am putut vedea interesantul melanj dintre clădirile construite în stil victorian  și modernii zgârie-nori, care găzduiesc peste 100 de magazine, cluburi și restaurante. Odată cu venirea serii, sub cerul înstelat, Gaslamp se transformă într-un cartier cosmopolit în care cocktail-urile, teatrele în aer liber și voia bună devin stăpâne.

10 tabara internationala america 070818

11 tabara internationala america 070818

Patrick: Am avut ore de dimineață și ca un copil cuminte, care sunt, am mers la cursuri. La un moment dat, am aflat că astăzi voi da ceva examen ca să îmi pot lua diploma. Ajuns în sala de examen, m-am pus în fața calculatorului și m-am apucat de test. Într-un final după 50 de min care s-au terminat surprinzător de repede, am terminat testul cu brio. După aceste ore am plecat la Balboa Park unde mi-a plăcut foarte mult, chiar am rămas surprins. După aceea am mers în centru și ne-am plimbat pe strădutele din Gaslamp, San Diego.

12 tabara internationala america 070818

Carla: Am început ziua prin a merge la cursuri unde am dezbătut un subiect foarte interesant, referitor la diferențele dintre sexe, și stereotipurile impuse de societate. Mai mult de atât, am avut de realizat un proiect care a constat în a face un colaj prin care să prezentăm lucrurile care ne descriu pe noi cel mai bine. Odată cu terminarea orelor de curs, ne-am îndreptat spre Balboa Park, un loc plin de cultură, natură și știință, fiind casă a mai mult de 16 muzee. Am făcut poze, am admirat ce are parcul de oferit iar apoi am mai făcut o oprire în Cartierul Istoric-  Gaslamp Quarter. Ce m-a impresionat cel mai mult au fost clădirile vechi care au devenit acum restaurante și magazine, dar păstrând fațadele de mai demult.

Ne-am întors în campus unde, după întâlnirea zilnică de la ora 21.30 și discutarea programului de mâine, ne-am îndreptat cu toții înspre camerele noastre.

Mâine, programul nostru începe de dimineață, la ora 9.30 când, însoțiți de extraordinara noastră ghidă – Kathryn – vom vizita Old Town.

Mai multe imagini din această zi de tabără aici: Album Facebook Tabără California II