Tabără Internațională California 2 – Ziua 3

Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Jul 29
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03

Ziua 3 – Prima zi de cursuri

Marți în tabăra de limba engleză din California, elevii au început cursurile, fiind prima zi în care și-au cunoscut colegii și profesorii. După amiaza am petrecut-o la cumpărături împreună cu elevii din Ecuador, activitate de care toți s-au declarat extrem de încântați!

1 - tabara internationala california 310718

Am rugat elevii să ne vorbeasă despre experiența lor de la cursurile de azi.

Iată ce ne-au spus Karla: Astăzi am început cursurile la EF San Diego. La ora 8:15 am intrat în sala unde am fost repartizată. Pentru început fiecare elev pe rand și-a spus numele, țara de unde provine și care este felul lui de mâncare preferat. Apoi, am inceput sa ne cunoastem colegii mai bine adresand o serie de intrebari. După aceea, am vorbit despre internet si site-urile de socializare, discutând avantajele și dezavantajele acestora. A urmat să ne jucăm un joc cu cartonașe foarte distractiv. La final am avut de scris o scurtă compunere referitoare la site-ul nostru preferat de socializare.

Paul, colegul ei, a dorit și el să ne împărtășească primele impresii în urma cursurilor de dimineață: Am început cursurile la 8:15 pentru început ne-am prezentat din ce țară suntem, am făcut unele exerciții și în ora a doua am dat un test pe calculator. De menționat este faptul că Paul este pentru a doua oară într-o tabără în Statele Unite, pentru a-și îmbunătăți cunoștințele de limbă engleză.

În timp ce elevii erau la cursuri, profesorii însoțitori au avut o ședință organizatorică cu o parte din staff-ul EF San Diego. S-a căzut de acord asupra ultimelor detalii în ceea ce privește atât programul din școală, cât și cel extracurricular.

2 - tabere internationale california 310718

3 - tabara california 310718

4 - tabere california 310718

Astfel, în această după – amiază, elevii români împreună cu cei din Ecuador au plecat într-o plimbare la un renumit centru comercial – Las Americas Premium Outlet, până aproape de granița cu Mexicul. Aici au poposit câteva ore.

Astfel, pentru a ajunge acolo am experimentat călătoriile cu autobuzul și cu un metrou ușor (trolley) care străbate tot orașul. În partea de sud a orașului elevii din tabără au putut să vadă zgârie norii de care au fost deosebit de impresionați.

5 - tabara san diego 310718

 

6 - tabere san diego 310718

La capăt de linie (San Ysidro) ne aștepta renumitul lanț de magazine, Las Americas Premium Outlet. În micile și cochetele magazine, copiii au petrecut aproximativ 3 ore și jumătate. Plecarea înspre campus a avut loc la ora 19, elevii fiind deosebit de încântați de faptul că au reușit să cumpere câte un suvenir pentru cei dragi de acasă. Zona comercială acoperă 52,000 metri pătrați și cuprinde 125 de magazine și servicii, elevii putând să găsească aici de la haine la încălțări, ceasuri ori bijuterii.

8 - tabere america 310718

9 - tabara sua 310718

Sosirea în campus a avut loc în jurul orei 21. Ne-am luat rămas bun, până mâine dimineață, unii de la ceilalți, nu înainte însă de a ne asigura că responsabilul cu securitatea în campus a fost informat de prezența tuturor copiilor români. Cum mâine dimineață prima activitate este programată la ora 10:30, copiii vor avea suficient timp să se odihnească.

Cursurile pentru ziua de mâine vor începe după masa de prânz, lăsându-le timp și pentru o vizită la piscină sau pentru alte activități de socializare!

O seară bună tuturor!

Mai multe imagini din această zi de tabără aici: Album Facebook Tabără California II