Tabere Internaționale California 2 – Ziua 4

Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Jul 29
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03

Ziua 4 – Prieteni noi și cursuri interesante

A patra zi a minunatei noastre experiențe californiene a început cu un soare vesel ce s-a ivit de după somnoroșii palmieri din jurul campusului. Încet-încet, tot orașul s-a trezit după o noapte liniștită și aducătoare de odihnă.

Activitatea noastră din această zi a început în jurul orei 9:30, când am coborât la micul dejun. Aici, alături de colegii noștri din Brazilia, Taiwan, Polonia, Mexic, etc… ne-am delectat cu un mic dejun variat. Am putut alege dintr-o mare varietate de fructe proaspete (mere, lubeniță, pere, pepene, nectarine), diferite sortimente de cereale și iaurturi cu fructe, cârnăciori prăjiți, omletă, bastonașe din pește, unt, gemuri, unt de arahide, sucuri de portocale sau mere, cafea, ceai, lapte, ouă fierte, cremă de brânză etc.

1 - tabara california 010818

După acest mic-dejun copios, la ora 10:30, împreună cu colegii noștri din Polonia, Ecuador și Mexic, adică cu cei cu care suntem în grupa pentru diferite activități, am început jocurile sportive, pe terenul de fotbal.

5 - tabara america 010818

6 - tabere america 010818

7 - tabara sua 010818

Atunci când în școală vine un grup organizat, cu proprii lor însoțitori de grup, școala atribuie acestui grup un angajat din cadrul biroului de activități care să îi asiste la activitățile din programul lor. Această persoană se numește Activity Leader, iar AL-ul nostru este Paradise, o tânără originară din San Diego. Totuși, în școală sunt relativ puține grupuri, cei mai mulți elevi venind aici neînsoțiți. Paradise ne-a răsfățat cu dulciuri pentru a se asigura că grupul ei are energia necesară activităților din sesiunea de azi.

8 - tabere sua 0100818

11 - tabara in strainatate 010818

Fiecare elev a avut legat de picior un balon și i s-a cerut să alerge înspre partenerul lui. Câștigătorul probei era cel ce reușea să facă acest lucru fără să spargă balonul.

2 - tabere california 010818

3 - tabara san diego 010818

4 - tabere san diego 010818

Cea mai apreciată probă a fost aceea în care fetele luptau cu baloane cu apă împotriva băieților. Câștigatoare au fost fetele, care, spre amuzamentul privitorilor, au schimbat baloanele cu un lighean cu apă și astfel și-au revendicat victoria.

9 - tabara internationala pentru elevi 010818

10 - tabara in strainatate pentru elevi 010818

După încheierea activităților am luat masa de prânz, apoi, la ora 2.45 am început cursurile.

Timeea ne-a spus despre cursurile de azi: Astăzi am început cursurile la ora 14:45. La început, am făcut în echipe de câte doi un proiect în Power Point despre sporturi care nu ne sunt familiare. După ce am făcut proiectul ne-am jucat un joc, în care trebuia să completăm versurile unor melodii cunoscute. În a doua parte am prezentat toți proiectele făcute în fața colegilor și a profesorului, după care am făcut niște exerciții cu Passive Voice.

Iar Martina ar descrie ziua de azi după cum urmează: Astăzi a fost a doua zi de cursuri în campusul din San Diego. De dimineață ne-am adunat pe terenul de fotbal diferite țări și am jucat 2 jocuri: “fuga după balon” și “bătaia cu baloane cu apă”. Câștigătorul a primit un card de reducere la Starbucks. După jocuri am avut pauza de masă, după care am început cursurile. Am discutat despre hobby-uri, verbe frazale și despre cum putem ajuta la protejarea planetei, modalități de reciclare și altele. Profesorul nostru Peter a fost foarte prietenos și înțelegător.

După-amiaza și seara ni le-am petrecut împreună cu ceilalți colegi, la piscină. Soarele blând ce se pregătea să apună în spatele dealurilor arunca o lumină caldă, aurie peste acoperișul caselor din jur.

12 - tabere de vara pentru elevi 010818

Am luat cina (o delicioasă friptură de vită cu sos barbecue și cartofi copți) și după ce am mai stat puțin de vorbă, împărtășindu-ne unul altuia impresiile de pe ziua de azi, ne-am îndreptat înspre camerele noastre.

Abia așteptăm ziua următoare! Vom începe cursurile devreme, la ora 8.15, iar la ora 13.30 vom merge la plajă. Până mâine… o zi frumoasă tuturor cititorilor noștri de acasă.

Mai multe imagini din această zi de tabără aici: Album Facebook Tabără California II