Tabără Engleză California – Ziua 1

Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28

Ziua 1 – A început tabăra din California!

Relaxați, entuziasmați și doar puțin somnoroși ne-am întâlnit în această dimineață la aeroport pentru a începe tabăra internațională din San Diego, California! După excelenta tabără de anul trecut din acest oraș minunat, tabăra din sudul Californiei a fost și anul acesta una dintre cele mai râvnite!

Elevii din tabăra Qdays California sunt din Brașov, București, Suceava, Mureș, Ploiești și Pitești, dar cu toții au fost punctuali la aeroport. Emoțiile se puteau citi pe fețele părinților, fiindcă pe fețele elevilor puteam vedea entuziasmul. Niciunul dintre ei nu mi-a spus că ar fi emoționat, chiar dacă Diana e la prima călătorie cu avionul.

1 - tabara engleza california 140718

2 - tabere engleza california 140718

3 - tabara in strainatate california 140718

Formalitățile de începere a acestei tabere au mers foarte repede și astfel, în scurt timp, ne-am predat bagajele, ne-am luat la revedere de la părinți ori de la cei dragi și ne-am îndreptat spre poarta de îmbarcare. Odată urcați în avion aveam să ne mirăm de eficiența companiei aeriene și a membrilor echipajului de zbor, care într-o cursă de mai puțin de o oră, au reușit să și servească masa și băuturile întregului avion.

4 - tabere in strainatate california 140718

Ajunși la Istanbul, elevii din tabără s-au arătat puțin mirați de numărul mare de controale de securitate pe care a trebuit să le facem pentru a ne pregăti de îmbarcarea în cursa spre California. Totuși, în mai puțin de o oră eram gata și așteptam nerăbdători îmbarcarea pe a doua cursă, și cea mai lungă pe care, probabil, oricare dintre noi am făcut-o până acum.

5 - tabara vara california 140718

Aproape 14 ore a durat cursa din Istanbul în Los Angeles timp în care am dormit, am povestit cu colegii de tabără, ne-am împrietenit, am râs și desigur, nu am uitat să ne întindem picioarele și să facem plimbări pe culoarele avionului ca să nu amorțim prea tare. Cursa a fost confortabilă și lipsită de turbulențe. Prima masă a fost fie o opțiune de paste cu sos, așadar variantă vegetariană, fie chifteluțe turcești de carne de vită cu humus, orez cu unt și legume gratinate. Desigur, desertul a fost delicios, mousse cu cafea!

Sucuri, apă și gustări au fost disponibile pe tot parcursul zborului, iar elevii din tabără s-au distrat alegând din peste 100 de filme și alte câteva sute de seriale disponibile pe sistemul multimedia din avion.

 

Înainte de aterizare am primit a doua masă – paste cu cașcaval gratinate, și acestea însoțite de salate și desert.

6 - tabere vara california 140718

Am aterizat puțin înainte de ora locală 17 și după aproximativ o oră și jumătate de control de frontieră, recuperarea bagajelor, opriri la baie și la magazin pentru apă sau snack-uri, jumătate din grup a început călătoria de două ore spre San Diego.

7 - tabara in strainatate pentru elevi 140718

8 - tabere in strainatate pentru elevi 140718

Unul dintre șoferii care a preluat grupul a întârziat din cauza unei pene pe autostradă, așa încât jumătate din grup (împreună cu unul dintre lideri) a așteptat sosirea unui alt șofer cu o altă mașină. Nu ne-am supărat prea tare, înțelegând că unele lucruri nu se pot controla, în schimb ne-am mai învârtit prin aeroport și am stat la povești.

Cazarea în campus a mers fără probleme. Elevii sunt cazați pe mai multe etaje din cele 10 ale campusului, și cu toții au numai colegi internaționali în camere! Mulți dintre elevi sunt cazați în camere triple, însă unii sunt cazați în camere cvadruple. Camerele sunt spațioase și aerisite, cu aer condiționat în fiecare cameră, ce se și reglează independent, pentru fiecare cameră. Unii dintre elevii din tabără și-au cunoscut deja colegii, în timp ce alții îi vor cunoaște numai mâine, când se cazează ori când se întorc aceștia din excursiile de peste weekend.

9 - tabara internationala san diego 140718

10 - tabere internationale san diego 140718

Impresiile despre camere sunt bune și așteptăm cu nerăbdare și impresiile despre colegii de cameră, pe care le voi culege și le voi parcurge mâine. Seara a fost pentru despachetat, instalat și odihnă, căci diferența mare de fus orar își spune cuvântul, iar mâine începem să explorăm orașul!

Astăzi a fost așadar o zi dedicată călătoriei, o zi lungă dar nu foarte grea, ce ne-a oferit ocazia să ne cunoaștem mai bine unii cu alții și desigur, să ne instalăm în campus.

Mai multe imagini din prima zi de tabără aici: Tabără internațională California

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără California 2018 – ziua 1

Pe curând!