Tabără în Străinătate California – Ziua 15

Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28

Ziua 15 – Final de tabără și călătoria spre casă

Iată-ne la momentul în care trebuie să ne luăm la revedere de la colegii de tabără, de la noii prieteni și de la campusul pe care l-am numit ”acasă” dimp de două săptămâni, în tabăra internațională din California.

Zilele de sâmbătă și duminică au fost unele dedicate călătoriei spre casă. Sâmbătă dimineață la ora 11 ne-am reunit cu toții în recepția campusului pentru a înregistra eliberarea camerelor și desigur, pentru a ne ridica certificatele și diplomele. Am fost plăcut surprins de rezultatele bune sau foarte bune ale elevilor din tabără, cei mai mulți dintre ei arătând un un nivel superior în urma testului de absolvire, față de cel de plasament.

1 - tabara america 280718

În general elevii din tabără erau triști la gândul că tabăra s-a încheiat, foarte mulți dintre ei întrebându-ne pe parcursul ultimelor zile dacă nu mai pot să rămână la școală pentru cel puțin încă o săptămână. Ce-i drept, au avut parte de multe experiențe frumoase aici, și au reușit în timpul relativ scurt petrecut în tabără să își facă noi prieteni cu care, sunt sigur, vor păstra legătura mult timp de acum încolo.

2 - tabere america 280717

La scurt timp după eliberarea camerelor și desigur, după verificarea certificatelor ne-am îndreptat cu toții către brunch – acea masă între micul dejun și cină servită de către campus în week-end. Azi bucătarii au pregătit omlete la comandă, elevii alegându-și ingredientele preferate. Pe lângă asta, desigur am avut bacon și cartofi rumeniți, iaurturi, fructe proaspete și salate. Pe alese!

La ora 12 cele două mașini de transfer așteptau în fața școlii, iar în aproximativ 3 ore ajungeam la LAX, locul de unde urma să decolăm spre casă. A fost destul de mult trafic pe drum, însă mașinile erau programate luând în calcul această posibilitate. Ne-am predat bagajele pe care urma să le ridicăm din București și în scurt timp eram la frontieră. Procedurile de ieșire din țară au fost mult mai simple decât cele de intrare așa încât am avut suficient timp să ne plimbăm prin terminalul internațional, să ne luăm ultimele suveniruri sau ultimele cărți dorite și să ne îmbarcăm.

3 - tabara california 280718

4 - tabere engleza california 280718

Călătoria a durat ceva mai mult decât era planificat, avionul fiind nevoit să survoleze aeroportul din Istanbul după care să aștepte un loc potrivit pentru parcare – ceea ce ne-a decalat sosirea și timpul rămas pentru escală. Compania aeriana ne-a reprogramat totuși pe cursa următoare, iar escala mai lungă a însemnat că am avut timp pentru masă, pentru odihnă, pentru râsete și pentru a completa steagurile suvenir cumpărate din școală, sau formularele cu impresii din tabără.

5 - tabara engleza san diego 280718

6 - tabere engleza san diego 280718

7 - tabara in strainatate cu insotitor 280718

Ajunși în București, ne-am recuperat bagajele care au sosit cu bine, chiar dacă mai greu puțin. Probabil erau și ele obosite după atâta drum :).

Reîntâlnirea cu părinții a fost emoționantă, dar parcă mai emoționantă a fost despărțirea de colegii de tabără! Au fost multe îmbrățișări și promisiuni de revedere în taberele următoare – ceea ce mă face să cred că experiența elevilor a fost într-adevăr una minunată!

8 - tabere in strainatate cu insotitor 280718

Mulțumim părinților și prietenilor care au venit cu noi în această călătorie virtuală, urmărind zi de zi jurnalul de tabără – și desigur mulțumim elevilor care s-au comportat exemplar, arătând că știu să se bucure în mod responsabil de tot ceea ce are de oferit o tabără internațională!

Pe curând,

Andrei și Claudia

Mai multe imagini din ultima zi a taberei: Album Facebook Tabără Cambridge

Albumul video al taberei: YouTube Tabără California 2018

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără California 2018 – ziua 15