Tabără Internațională California – Ziua 2

Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28

Ziua 2 – Acomodare și La Jolla

Duminică, cei mai mulți dintre noi am pierdut lupta cu diferența de fus orar, în sensul în care ne-am întâlnit pe holurile campusului foarte devreme. Ne-am odihnit totuși, însă va mai dura probabil cam două zile până când programul nostru de somn să fie unul normal ?.

Începând cu ora 8 ne-am adunat împreună cu alți elevi microbiști la parter, în sala de conferințe a școlii, unde biroul de activități ne-a pregătit camera pentru finala Cupei Mondiale! Un bufet plin ne-a fost pus la dispoziție, cu cafea proaspătă, suc de portocale, croissante cu unt, prăjituri cu ciocolată și alte produse de patiserie delicioase și foarte apreciate. S-au pus pariuri între elevi, am fost emoționați, bucuroși, încrezători și la final încântați de meciul foarte interesant. David ne-a uimit prin faptul că, după ce nu a mai putut dormi, s-a dus la sala de forță din campus pentru o ședință de gimnastică.

1 - tabara engleza california 150718

La ora 10 am avut o scurtă ședință cu elevii în care am discutat despre programul de azi și de mâine, despre modul în care se iau mesele din campus, despre reguli și despre felul în care vom organiza excursiile din oraș. Am adunat toate pașapoartele pentru a le păstra în siguranță pe durata taberei, iar elevii și-au primit voucherele pentru mic dejun, cardurile de elev putând fi folosite în acest sens numai de mâine.

Brunch, o combinație între mic dejun și prânz, s-a servit în cantină la ora 11. Omlete, clătite americane, bacon, cartofi la cuptor, un bar lung de fructe și încă unul de salate, cereale, si suc de portocale, cafea pentru cei care beau cafea sau o selecție de ceaiuri au fost opțiunile. Un mic dejun consistent și gustos care avea să ne țină de foame până mult după prânz.

13 - tabara in strainatate sua 150718

După brunch ne-am făcut abonamentele pentru transport în comun pe care le vom folosi pe toată durata taberei, timp în care elevii au aruncat un ochi la magazinele din apropierea campusului. Cu siguranță își doresc să le viziteze și vor avea ocazia, însă cumpărăturile nefiind prioritatea noastră, am pornit în prima călătorie de explorare a acestui minunat oraș, gazda noastră în tabăra de engleză.

3 - tabere engleza san diego 150718

Astăzi – La Jolla! La Jolla este un cartier la 19 km nord de centrul orașului, motiv pentru care călătoria noastră a fost destul de lungă. Totuși, odată ajunși am găsit un loc drăguț ce părea a fi extrem de afluent, cu reprezentanțe de mașini scumpe și magazine luxoase.

2 - tabara engleza san diego 150718

Prima oară ne-am oprit la piscinele naturale, unde am admirat acțiunea oceanului asupra pământului sub forma unor brazde săpate de ocean în stâncă, unde fluxul și refluxul, dar și valurile animau țărmul. Fiind o zi foarte călduroasă, sute de oameni se bucurau de plajă și de aceste piscine făcând baie sau căutând diverse creaturi marine ce rămâneau în piscine odată cu retragerea apei. La Jolla este și o rezervație marină foarte importantă de pe țărmul Californiei de Sud.

5 - tabere internationale california 150718

În scurt timp am ajuns și la faimoasele plaje pentru a vedea cu ochii noștri motivul principal ce ne-a adus aici – coloniile de foci și lei de mare! Da, pe malurile oceanului în La Jolla, probabil atrase de faptul că sub apele acestor maluri rezervația naturală oferă multe surse de hrană, se adună diverse colonii de foci și lei de mare. Am avut ocazia să le vedem de aproape în apă și în unele cazuri de foarte aproape, de pe mal.

Masculi care se luptau pentru dominație ori femele ce leneveau pe plajă alături de puii lor, cu toții erau aici – și desigur erau obișnuiți cu oamenii care se apropiau și le făceau poze.

Am văzut chiar și oameni în apă ce făceau scufundări aici ori care practicau snorkelling. Se spune că sub apă, flora și fauna sunt foarte diverse în aceste locuri. Noi nu am avut ocazia să facem snorkelling aici, vremea fiind foarte bună și apa plăcută, însă destul de plină de alge.

10 - tabara engleza sua

11 - tabere engleza sua 150718

9 - tabere america 150718

O altă activitate ce se practică aici este vizitarea peșterilor cu kayakul, însă locul de unde se închiriază era foarte departe de locul unde eram noi, plaja având aici în jur de 11 km lungime. Terenul foarte stâncos a fost sculptat timp de mii de ani și s-au creat peșteri care se vizitează cu ambarcațiuni mici cu vâsle. Noi ne-am mulțumit cu poze spectaculoase! Elevii din grupul de tabără s-au declarat foarte încântați de faptul că au putut admira focile de aproape și au învățat cu această ocazie să diferențieze cele două specii, foci și lei de mare.

6 - tabara in sua 150718

7 - tabere in sua 150718

După ce am terminat turul, elevii din tabără au dorit să mănânce undeva înainte de cina din campus așa că și-au ales dintre trei restaurante în imediata apropiere a stației de autobuz și s-au bucurat de un prânz târziu, după o zi destul de lungă în care am parcurs aproximativ 10 km pe jos.

Înapoi în campus, Diana, Ioana, Alex, Xaria și Ruxi au jucat mai întâi fotbal, apoi baschet cu colegi internaționali. Heleny ne-a ajutat să pregătim jurnalul cu foarte multe poze excelente, după care a urmărit un film cu Andreea, iar David, Iulia, Mara și Alexia au jucat biliard. Mark, Tudor, Sara și Alexandra s-au plimbat prin zona campusului explorând diversele magazine din împrejurimi. Cu toții s-au ținut ocupați atât înainte de cină, cât și după, iar la ora 22 ne-am revăzut pentru a le reaminti importanța somnului ?.

14 - tabere engleza california 150718

Cina a fost delicioasă! Friptură de vită cu fasole neagră și o salată mixtă excelentă sau un amestec de pâine din porumb cu carne de vită. Desigur barul de salate era deschis și dotat cu mâncare pentru vegetarieni ce cuprindea și mai multe feluri de paste.

Mâine dimineață începem programul academic și va fi o nouă zi lungă! Nu ratați jurnalul de mâine!

Mai multe imagini din ziua 2 de tabără aici: Tabără internațională California

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără California 2018 – ziua 2