Tabără în Străinătate California – Ziua 11

Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28

Ziua 11 – Lecții, Balboa și Pacific Beach

Astăzi elevii din tabără au fost foarte harnici, participând la toate activitățile propuse și ținând pasul cu programul ușor înghesuit de distanța mare ce trebuia parcursă până la unul dintre obiectivele noastre din această după amiază. Încă de la ora 8:15 cu toții erau la lecții, chiar dacă unii dintre ei au sărit peste micul dejun.

După cursuri sau în timpul acestora, elevii din tabără au început deja testările finale. Astfel, cei care au avut curs pe calculator, și-au susținut testarea în timpul cursurilor, iar ceilalți imediat după finalul lecțiilor. Chiar dacă deja elevii își susțin testările, asta nu înseamnă că nu vor trebui să mai participe la lecții – rezultatul acestui test fiind trecut pe numai una din cele trei diplome sau certificate obținute la absolvirea cursurilor.

1 - tabara california 240718

Iată ce ne-au spus Andreea și Xaria despre lecțiile de azi.

Astăzi prima oră de curs a fost la iLab, unde ne-am uitat la un discurs al lui Bill Gates despre educație. În a doua oră de curs am vorbit despre activitățile pe care le-am desfășurat în weekend (și anume excursia de la Los Angeles), dar și despre antonime. După cursuri am mers în Balboa Park și la Pacific Beach. Seara, în jurul orei 8, am mers să mâncăm la in-n-out, un fast-food foarte popular în US. Mi-a plăcut mult această zi!

Azi la curs prima oră am fost la ILab și am urmărit un Ted Talk despre care am vorbit în a doua oră. La ora următoare am învățat despre antonime, sinonime, prefixe și sufixe. După aceea am jucat bingo cu cuvintele învățate și am jucat un joc cu propoziții. După ce am terminat a doua oră am mers din nou în ILab ca să-mi dau testul final.

Da – așa cum v-ați dat seama deja, Xaria și Andreea sunt colege de curs :).

Parcul Balboa este imens – are în total 490 de hectare și este un parc urban, fiind în interiorul orașului. Parcul a fost locul de desfășurare a expoziției Panama – California din 1916, eveniment ce a marcat inaugurarea Canalului Panama, iar clădirile cu fațade sculptate au fost special construite pentru acel eveniment.

2 - tabere california 240718

Parcul găzduiește 16 muzee în total, cele mai multe dintre ele contra cost. Muzeele sunt pe teme foarte variate, de la cel de istorie la cel de istorie naturală, de la cel de antropologie la cel cu automobile. Exista până și un muzeu al trenurilor de jucărie sau unul al sportului. Câțiva dintre elevi au ales să viziteze un muzeu dedicat canibalismului în cultura populară sau în istorie. Printre altele, au văzut un film despre supraviețuitorii unui accident aviatic, ce au trebuit să recurgă la canibalism pentru a supraviețui.

3 - tabara san diego 240718

4 - tabere san diego 240718

5 - tabara america 240718

În afară de muzee, în acest parc mai există și multe grădini – mai exact 17 grădini, printre care cea de trandafiri ori de cactuși sau grădina botanică – mică, însă cu o colecție foarte interesantă de orhidee, dar și de plante carnivore. Grădina botanică de aici este de fapt o singură clădire însă este una dintre cele mai mari clădiri lume făcută din șipci de lemn – foarte interesantă.

7 - tabara sua 240718

8 - tabere sua 240718

13 - tabara sua cu insotitor 240718

11 - tabara san diego cu insotitor 240718

9 - tabara california cu insotitor 240718

Am făcut în jur de o oră până la plajă, utilizând două autobuze, însă tot am avut două ore pe cea de-a treia plajă vizitată în tabăra noastră – Pacific Beach. Cartierul acesta ne aduce aminte de un orășel de plajă – căsuțe mici, multe buticuri ce vând costumații de plajă sau închiriază plăci de surf ori biciclete și desigur restaurante, cafenele și baruri.

14 - tabara engleza california 240718

15 - tabere engleza america 240718

Această plajă este preferată de către tineri, iar strada de-a lungul căreia se întinde plaja este presărată de locuri de petrecere, restaurante și cafenele ori magazine ale brandurilor faimoase, în contrast cu Ocean Beach, unde cele mai multe magazine sunt cu produse făcute manual ori de către mici producători. Ne-am instalat lângă Crystal Pier, un ponton imens de lemn care găzduiește un hotel cu bungalouri.

16 - tabara engleza san diego 240718

Oceanul era mai agitat astăzi, însă valurile nu erau prea mari, așa încât plaja și apa erau pline de familii cu copii mici. Ne-am distrat copios în apă și am făcut surf cu corpurile, pentru ca elevii din tabără au uitat cu totul de închiriatul plăcilor de surf atunci când au văzut că apa e caldă, iar distracție e din plin și fără ele. Timpul petrecut pe uscat a fost strict pentru schimbat înapoi în haine de stradă așa încât să ne putem întoarce în campus la cină.

18 - tabere engleza california 240718

Nu toți elevii au luat cina astăzi în campus, chiar dacă școala a avut atât sandwich-uri, cât și o patiserie cu tocană de pui, sau taco, fiind totuși Taco Tuesday, tradiție locală ce dictează faptul că marțea se mănâncă Tacos – o mâncare mexicană cu tortilla și carne cu legume. Gustoase toate, însă elevii din tabără de mult au cerut să iasă la In-N-Out, un fast food destul de la modă printre localnici, coada de mașini din parcarea localului fiind impresionantă.

17 - tabere vara sua 240718

După cină, ca de obicei ne-am întâlnit cu toții pentru a trece în revistă planul de mâine, după care unii elevi s-au retras la somn, iar alții au ales să urmărească un film împreună cu colegi internaționali într-unul din saloanele dedicate elevilor.

Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleza San Diego aici: Album Facebook Tabără California

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără California 2018 – ziua 11