Tabără in Străinatate California – Ziua 7

Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28

Ziua 7 – Cursuri, shopping și ziua Iuliei

Azi elevii din tabără au avut cursuri numai de la ora 12 – o schimbare întâmpinată cu mult entuziasm, fiindcă au putut să doarmă în voie, dimineața fiind liberă de activități, tocmai pentru a le oferi ocazia să se odihnească. După-amiaza a fost dedicată cumpărăturilor, iar seara am sărbătorit-o pe Iulia și ne-am făcut prieteni noi în campus!

În cursul dimineții m-am întâlnit cu unii dintre elevi prin campus – desigur, cu aceia dintre ei care s-au trezit la timp pentru micul dejun, fiindcă, așa cum vă ziceam, mulți au ales să doarmă mai mult azi. Foarte bine au făcut deoarece weekend-ul este unul foarte plin și care se anunță a fi foarte solicitant. Pe Alex, Diana și Ruxi i-am găsit pe terenul de fotbal distrându-se la poartă când restul campusului parcă dormea încă. Din nou am fost uimiți de faptul că dimineața cerul este acoperit de nori gri și foarte joși care ne dau senzația că ziua va fi întunecată. Vremea s-a schimbat, desigur, fiindcă nu putea să fie o zi urâtă tocmai de ziua Iuliei!

1 - tabara engleza san diego 200718

Da, astăzi a fost ziua Iuliei, iar colegii au trezit-o azi noapte pentru a-i da o felicitare completată de tot grupul, chiar la miezul nopții. Iulia a fost plăcut impresionată, chiar dacă ușor dezorientată :). Oficial, am sărbătorit-o seara, însă vom ajunge și acolo. Înainte de cursuri elevii și-au luat prânzul – somon cu paste și legume sau opțiunile deja cunoscute de la Crave Grill.  De la ora 12 toți elevii au mers la cursuri și desigur că mi-au trimis din nou impresii. Alexandra a ținut să ne demonstreze că nu e scumpă la cuvinte, așa că s-a înscris din nou la cuvânt:

Astăzi la cursuri am avut de făcut 2 postere în echipă despre ce activități putem face, ce putem mânca și unde să stăm în San Diego sau în țara noastră. Am lucrat cu o colegă din Germania care este jumătate româncă. Nu prea vorbește română, dar știe imnul și Eminescu ?. A doua oră am urmărit un serial foarte interesant despre un personaj care influențează mințile oamenilor!

Iată ce ne-a spus Diana: Cursurile de astăzi au fost interactive și distractive ca de fiecare dată, mai ales când am primit bomboane mexicane de la profesoară. Am început prin a ne juca Kahoot, unde colegii mei din Brazilia, Rusia, Argentina, Elveția, Germania, Ungaria și Turcia și-au arătat cunoștințele legate de celebrități. După aceea, am avut o dezbatere despre succes, adică ce reprezintă pentru noi și dacă am vrea să avem. La sfârșit, am învățat ce să faci și ce să nu faci când mergi într-o țară străină și ne-am luat la revedere de la colegii care, din păcate, pleacă mâine. Ca de obicei, mulțumită de modul de predare și de generozitatea colegilor de clasă.

Iulia a primit și ea cu drag solicitarea de a ne scrie un paragraf: Fiona ne-a provocat pe toți să ne prezentăm limba și să îi învățăm pe ceilalți câte ceva, cum ar fi ‘bună’, ‘pa’, ‘unde e baia?’. După, am făcut niște exerciții cu sufixe. Am vorbit și despre cum cei ce stau în San Diego sunt din toată lumea și ce e frumos de văzut prin zonă.

2 - tabere engleza san diego 200718

Imediat după cursuri, am plecat spre sesiunea de cumpărături, împreună cu Paradise, liderul de la școală atribuit grupului nostru. În mai puțin de 30 de minute am ajuns la Fashion Valley Shopping Center, folosind autobuzul și apoi metroul ușor din San Diego. Elevii din tabără au avut aproape trei ore la cumpărături în acest mall foarte interesant ale cărui coridoare sunt de fapt descoperite, fiind așadar mai degrabă un centru comercial în aer liber – foarte inspirat pentru vremea excelentă din California, de pe tot parcursul anului.

4 - tabere engleza california 200718

Complexul comercial are în jur de 160,000 de metri pătrați de magazine, aproximativ 200 de comercianți fiind prezenți aici – de la haine la accesorii, mâncare, cinematografe, magazine de suveniruri ori articole sportive. În general elevii s-au declarat mulțumiți de magazinele găsite, însă de îndată ce ne-am reîntâlnit la ora stabilită pentru plecare, ne-au întrebat dacă nu mai putem reveni aici. Să vedem dacă nu cumva centrele comerciale mai mici din jurul campusului le vor oferi posibilitatea de a-și termina cumpărăturile.

3 - tabara engleza california 200718

 

10 - tabara california 200718

Înapoi în campus, am luat masa de cină împreună, deoarece Mara i-a pregătit Iuliei o surpriză: tort red velvet cumpărat în această dimineață și păstrat la rece de angajații de la bucătărie. Iulia a fost foarte surprinsă de surpriză, mai ales că cei de la școală i-au pregătit și baloane cu heliu, în culorile steagului României, iar colegii i-au cântat “La Mulți Ani!”. Lumânările nu au stat aprinse fiindcă bătea vântul destul de tare, însă Iulia a suflat pe rând, 18 lumânări! Colegii Iuliei din tabără au adunat bani și au cumpărat farfurii, tacâmuri și un hanorac EF drept cadou.

5 - tabara engleza sua 200718

8 - tabara in sua 200718

Ne-am distrat și i-am urat toate cele bune Iuliei, care ne este tuturor foarte dragă! Zilele trecute mi-a mărturisit că tot weekendul dorește să simtă că e ziua ei – și ce alt loc mai bun pentru asta dacă nu Los Angeles!

6 - tabere engleza sua 200718

Seara s-a încheiat din nou în campus, elevii alegând să rămână pentru un meci de volei. Totuși, doar câțiva elevi s-au mai întors pe teren, ceilalți fiind interceptați de colegii lor internaționali, care i-au luat la o petrecere în sala de cinematograf de la etajul 3. La întâlnirea de seară, unde am reluat planul pentru zilele următoare și modul în care trebuie să-și pregătească bagajul pentru a înnopta la Los Angeles, aceștia erau foarte încântați de prietenii noi pe care și i-au făcut!

7 - tabara engleza america 200718

9 - tabere in sua 200718

Nu ratați jurnalul de mâine pentru a descoperi împreună cu noi Los Angelesul!

Mai multe imagini din tabăra California aici: Jurnal Tabără Album Facebook

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără California 2018 – ziua 7