Tabără în Străinătate California – Ziua 3

Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28

Ziua 3 – Prima ieșire la plajă!

Astăzi, ziua noastră de tabără a început foarte devreme și a fost destul de plină! Am intrat din plin în program cu înregistrarea, prezentarea școlii și a campusului și o sesiune plăcută la plajă.

Elevii și-au luat micul dejun oricând după ora 7:30, oră la care se deschide cantina, însă cu toții ne-am reunit la 8:45 pentru a ne asigura că știm unde avem de mers și că avem toate documentele necesare la noi. După ce am verificat orarul fiecărui elev, ne-am împărțit în diversele săli pregătite de către școală pentru sesiunea de înregistrare. Aproximativ 150 de elevi au sosit în ultimele două zile la școală, din totalul de 1007 ce se află acum înscriși în diversele programe lingvistice oferite de EF San Diego.

1 - tabara engleza san diego 160718

La sesiunea de înregistrare, elevilor le-au fost evaluate și abilitățile lingvistice printr-o serie de întrebări sub forma unei conversații informale. Desigur, aceasta este doar o mică parte din evaluarea lor completă pentru plasarea într-una din grupele de studiu de limba engleză. Cea mai importantă evaluare a fost testul de plasament pe care toți elevii l-au dat înainte de sosirea în campus.

2 - tabere engleza san diego 160718

Pe parcusul acestei sesiuni am aflat și de unde sunt alți elevi din campus: Olanda, Danemarca, Suedia, Elveția, Turcia, Japonia, Argentina, Panama, Canada, Taiwan, Germania, Franța, Austria, Rusia, Spania, Italia, Portugalia sunt doar câteva dintre țările de unde am concluzionat că au mai sosit ieri elevi. Totuși, încă mai cunoaștem colegi și din alte părți ale lumii! Elevii deja și-au făcut prieteni printre colegii de cameră sau printre elevii întâlniți în campus.

A început apoi un tur de campus pentru elevi – rând pe rând am descoperit facilitățile din clădire, ghidați fiind de către unul dintre angajați. La parter, sunt săli de clasă, birourile administrative, biroul de activități, poșta din campus (unde elevii pot să primească scrisori ori colete), camera unde se schimbă așternuturi în fiecare săptămână, cantina și, desigur, piscina și terenurile de sport.

5 - tabara internationala san diego 160718

Nivelul doi este împărțit între săli de clasă și dormitoare. Aici sunt cazați și cei mai mulți dintre elevii din această tabără de grup. La etajul 3 sunt alte spații utile precum cinematograful (sala de proiecții cu bean bags, canapele și un ecran imens), sala de jocuri cu două console, bucătăria comună, fussball, biliard și ping-pong, sala de forță deschisă non-stop și studioul de yoga.

Etajele 4 până la 10 sunt strict pentru dormitoare, pe fiecare etaj fiind desigur toalete și dușuri, spălătorie, cameră de așternuturi și un salon comun mare cu chicinetă, canapele și televizor unde elevii pot să socializeze în voie. Priveliștea de la ultimul etaj este foarte frumoasă, campusul fiind amplasat într-o zonă foarte bună a orașului, la scurtă distanță atât față de centru, cât și față de plaje.

Astăzi în școală au sosit Ambasadorii EF, elevi internaționali ce au promovat în țara lor programele EF și care au fost invitați să parcurgă SUA, călătorind din școală în școală pentru a-și împărtăși experiența! Elevii din tabăra noastră s-au înscris cu drag în program și au aflat despre beneficiile de care pot avea parte ca ambasadori. Programul dă ocazia elevilor să își dezvolte aptitudini antreprenoriale în școala sau în comunitatea lor, primind desigur suport din partea EF ori a reprezentantului lor local.

6 - tabere internationale california 160718

A urmat apoi o prezentare ținută de către  Ashley – directoarea școlii – unde au fost invitați toți elevii noi. Prezentarea a avut loc în amfiteatrul școlii – un spațiu destul de încăpător pentru toată lumea. Am aflat așadar informații practice despre diferitele zone ale orașului, despre mijloacele de transport în comun, despre legi și siguranță. În campus există paznici 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, precum și peste 200 de camere de filmare, atât în clădire, cât și în zonele adiacente. Câțiva elevi au fost aleși aleator să se prezinte, iar mai apoi ni s-au explicat regulile legate de prezență și ce înseamnă întârzierea la cursuri.

4 - tabere engleza california 160718

3 - tabara engleza california 160718

La ora 12:30 am mers la masa de prânz, unde am putut alege dintre club sandwichuri cu chipsuri, hamburger, cheeseburger sau specialitatea bucătarului, quesadilla cu brânză ori taco de vită cu legume, două supe, multe salate și desert. Toată mâncarea este pregătită în școală de către bucătarii foarte simpatici ce lucrează aici. Ne-am mirat să vedem faptul că hamburgerii erau gătiți pe loc. Sigur, hamburgerii fiind proaspeți și foarte apreciați de toată lumea, s-a format o coadă destul de mare, însă a mers repede și așteptarea a meritat – delicios!

Ziua a continuat cu turul împrejurimilor campusului oferit de către angajați ai școlii care au preluat fiecare câte 30-40 de elevi și au plecat împreună în zonele adiacente campusului. Am descoperit mai multe centre comerciale din apropiere de școală de unde elevii își pot procura cele necesare sau unde pot lua masa atunci când doresc. Tot acum am văzut și unde sunt stațiile de autobuz pe care le vom folosi în această tabără.

După turul zonei din jurul școlii ne-am reunit în campus, pregătiți și entuziasmați de vizita ce era planificată pentru această după amiază. Am plecat din campus cu autobuzul la Mission Beach pe plaja de lângă Belmont Park. După aproximativ 10 minute cu autobuzul am ajuns la destinația ce arăta precum o micuță stațiune: căsuțe de lemn înșirate pe stradă cu mici cafenele ori restaurante sau magazine cu produse pentru plajă.

7 - tabara engleza sua 160718

Pe plajă, destul de multă lume și căsuțe de salvamar la fiecare câteva sute de metri. Și noi ne-am instalat lângă una dintre căsuțe și ne-am relaxat câteva ore pe nisipul fin. Ne-am făcut curaj și, odată intrați în apă cu greu ne-am mai lăsat convinși să ieșim pe mal. Faptul ca s-a înnorat ne-a dat de înțeles că ar fi momentul să încheiem baia, iar elevii s-au declarat foarte încântați de ocean! Chiar lângă plajă este un micuț parc de distracții pe care l-am explorat puțin mai mult de o oră.

12 - tabere pentru elevi california

Parcul de distracții Belmont Park a fost inaugurat în 1925 și este un loc reprezentativ pentru orașul San Diego. Cochet, cu marele roller coaster ce tronează asupra lui și fiind chiar lângă plajă, parcul atrage milioane de vizitatori în fiecare an. Xaria, Ruxi și Alex au testat rollercoasterul de lemn ce există încă de la inaugurarea parcului, și care acum este clasificat drept obiectiv istoric. De sus din trenuleț se vedea o imagine foarte frumoasă cu plaja lungă și aurie mărginită de faleza șerpuită plină de oameni ce păreau a fi micuțe puncte de acolo de sus.

9 - tabara engleza america 160718

Restul elevilor au mai încercat câteva dintre atracții, s-au pozat în parc și au participat la micile joculețe organizate de comercianți pentru a câștiga diverse premii.

11 - tabara pentru elevi california

8 - tabere engleza sua 160718

10 - tabere engleza america 160718

Înghețata și pizza din parc au fost foarte apreciate de elevi și cu toții au venit la timp înapoi pentru întâlnirea cu liderii de grup așa încât să ajungem în campus la cină. Drumul înapoi în campus a fost destul de simplu și, odată ajunși, ne-am reîmprospătat și ne-am îndreptat spre cină. Specialitatea în această seară au fost coastele de porc la cuptor cu cartofi noi și salată. Alternativ, elevii au putut comanda burgeri sau diverse salate proaspete.

În această seară, curtea campusului a fost foarte animată, mulți elevi înghesuindu-se pe terenurile de sport. Elevii din grupul nostru au jucat baschet, în timp ce pe terenurile de volei și fotbal meciurile erau în toi.

Seara am încheiat-o destul de repede fiindcă mâine toți elevii își încep cursurile la 8:15! Așa încât după ce ne-am asigurat că știm sălile la care avem de ajuns dimineață și după ce ne-am arătat interesul pentru câteva dintre activitățile ce urmează zilele acestea, elevii din tabără s-au retras în camerele lor sau în sălile pentru studenți ca să își încheie seara.

Nu voi mai divulga acum din planul zilei de mâine, sperând că veți reveni pentru o nouă filă de jurnal!

Puteți vedea mai multe imagini din ziua 3 a acestei tabere în străinătate aici: Album Facebook Tabara California

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără California 2018 – ziua 3