Tabere în Străinătate California – Ziua 13

Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28

Ziua 13 – În vizită la Zoo

De dimineață vremea părea că nu va ține cu noi, însă la scurt timp s-a îndreptat și am avut din nou parte de o zi călduroasă. Azi am explorat Grădina Zoologică din Balboa Park, ne-am distrat la cursuri, am încheiat testările și am dansat la petrecere!

19 - tabere engleza san diego 260718

De dimineață nu toți elevii au ales să meargă la micul dejun, însă cu toții erau la cursuri la ora 8:15. Lecțiile au fost și astăzi interesante și pe placul elevilor. Iată ce au avut de zis Sara, Alexia și Mara despre cursurile de azi:

Prima oră am avut-o în iLab unde a trebuit să scriem un review despre filmul preferat sau să scriem despre echipa / jucătorul nostru preferat. În a 2-a oră ne-am împărțit pe grupe și ne-am imaginat că avem un club de sporturi extreme și a trebuit să scriem date despre el, să îi dăm un nume și să stabilim prețurile biletelor și desigur un logo. În ultimile 30 de minute am ieșit afară să ne jucăm volei deoarece tema lecției de astăzi au fost sporturile.

Azi a fost ultima zi de curs cu unul dintre profesori. Am discutat despre experiența noastră aici și deoarece mai mulți din clasă pleacă, profesoara ne-a luat gogoși și astfel am petrecut prima oră în recepție discutând despre șederea în San Diego. În a doua oră am scris un paragraf în continuarea unui text din manual. A fost o zi interesantă :).

Astăzi la cursuri, în prima oră ne-am jucat charade, am învățat despre cuvinte și expresii împrumutate din alte limbi. În a doua oră, ne-am jucat Kahoot, apoi am vorbit despre filme și producători și am scris o compunere despre unul dintre producătorii de filme.

Tot azi au dat testul de absolvire și ultimii dintre elevii din tabără – David, Alexia, Andreea și Heleny. Testele de absolvire sunt date pe calculator, în laboratorul școlii, sub supravegherea unuia dintre membrii biroului academic. Testul este similar cu testul de plasament, însă diferă puțin fiindcă dificultatea acestuia ține acum cont și de nivelul la care elevul a studiat. În general elevii au cosiderat testele ca fiind medii spre grele – acestea necesitând atât atenție, cât și managementul timpului pentru a fi completate integral.

1 - tabara america 260718

La ora 13:30 ne-am reunit în jur de 60 de elevi pentru a participa la vizita de la Grădina Zoologică din San Diego! Excursia a fost super! Amplasată în parcul Balboa, San Diego Zoo este una dintre cele mai mari grădini zoologice din SUA și printre cele mai inovatoare! A fost înființată în 1916 folosindu-se modelul de organizare al Grădinii Zoologice din Bronx. Este grădina zoologică ce a inovat modul de expunere al animalelor, renunțând la gratii și construind spații pentru animale ce reproduc mediul înconjurător din care provin acestea.

4 - tabere engleza california 260718

17 - tabere pentru elevi california 260718

Peste 650 de specii locuiesc aici, de la insecte la mamifere mari și foarte mari! Am avut șansa să vedem țestoase uriașe și șerpi care mai de care mai colorați, păsări extraordinare și maimuțe ce se țineau de șotii. Am văzut urangutani și gorile, iar mai apoi un hipopotam pitic. Am urcat și am coborât scări și pante, ne-am furișat printre copaci ca să vedem animalele și ne-am distrat de fiecare dată când ne dădeam seama cât de întortocheată este grădina zoologică.

9 - tabara engleza sua 260718

8 - tabere sua 260718

Am văzut pinguini africani, și rechini într-o piscină imensă, ne-am minunat de Okapi, un animal ce arată ca o girafă cu gâtul scurt și partea din spate a unei zebre. Am văzut și hipopotamii în apă – mama hipopotam îngrijindu-și puiul pe care îl ținea foarte aproape. Ne-am oprit periodic pentru apă, dar și pentru a sta pe bancă – una dintre activitățile preferate ale elevilor din tabără :).

18 - tabara pentru elevi california 260718

16 - tabere de vara california 260718

Pentru a vedea urșii panda a trebuit să stăm la coadă – dar a meritat. Urșii sunt foarte simpatici, mari și foarte molcomi, bucurându-se de bambusul cules proaspăt din interiorul grădinii zoologice. Aici este unul dintre puținele programe de întreținere a urșilor panda, grădina lucrând la repopularea speciei. Apoi am văzut girafele și urșii Koala, lângă alte marsupiale. Ne-am distrat găsind urși Koala ce dormeau în copaci, sau pui ce încercau să coboare fără ajutorul mamei lor.

3 - tabara engleza california 260718

10 - tabere engleza sua 260718

12 - tabere san diego cu insotitor 260718

5 - tabara engleza america 260718

6 - tabere engleza america 260718

14 - tabara california cu insotitor 260718

15 - tabara de vara california 260718

11 - tabara san diego cu insotitor 260718

2 - tabere america 260718

Înapoi la punctul de întâlnire am venit cu gondola ce traversează întreg parcul, dintr-un colț în altul, și ce noroc am avut fiindcă nu am fi putut ajunge la timp înapoi pe jos. Suprafața grădinii zoologice este de aproximativ 40 de hectare.

20 - tabara engleza san diego 260718

21 - tabere california 260718

22 - tabara california 260718

23 - tabere san diego 260718

Autocarul ne aștepta și după ce s-a îmbarcat toată lumea am pornit înapoi spre școală. Am ajuns puțin înainte de ora 19, ceea ce ne-a dat timp suficient pentru cină.

În campus, după cină elevii și-au ales cum doresc să petreacă seara! Alex s-a înscris din nou la un meci de fotbal, alți elevi au făcut ultimele cumpărături la magazinele din apropierea campusului, iar câteva dintre fete au participat la petrecerea organizată de elevii din Brazilia în sala pentru elevi de la etajul 2. Au fost muzică, dans, dulciuri și sucuri puse la dispoziție de către școală. Petrecerea a fost supravegheată de școală, însă toată organizarea a fost făcută de către grupul din Brazilia, care pleacă acasă tot sâmbătă.

24 - tabara san diego 260718

Mâine după cursuri școala ne-a pregătit o surpriză pentru ceremonia de absolvire! Nu ratați jurnalul!

Mai multe imagini din vizita la Zoo aici: Album Facebook Tabără California

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără California 2018 – ziua 13